Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wakacje w Hiszpanii/Grecji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

441681420575592433936.jpg

Cześć! W tym roku razem z kumplami chcielibyśmy wybrać się gdzieś na wakacje do Hiszpanii/Grecji. Moi znajomi wcześniej byli na różnych obozach młodzieżowych i bardzo chwalą. Większość z tego co wiem jest do osiemnastego roku życia włącznie, więc bylibyśmy jednym z najstarszych roczników. Co sądzicie o tych obozach? Chodzi mi o odpoczynek, zabawę etc. wiadomo, że o większy luz i swobodę. Słyszałem też, że opiekunowie zajmują się głównie tymi młodszymi, więc picie gołdy i różne ambitne i mniej ambitne pomysły to norma. Ile w tym prawdy? Proszę o pomoc i opinie jeśli ktoś był :)

Opublikowano

Siemanko , 2012 byłem w Lloret de mar w hiszpanii 40 km od Barcelony , jak wiadomo jest to chyba jedno z najfajniejszych miejsc w europie jeśli chodzi o rozrywke . Miałem 15 lat , Do dyskotek , klubów , pubów spokojnie od 16 lat , alkohol kupisz prawie wszędzie :P . Dyskoteki są ogromne a sami tubylcy nastawieni na handel , więc o dziwo można kupić piwo za 1,5 zł na polskie . 2 Tygodnie laby i nic nie robienia , tylko picie , basen , plaża i wieczorem na miasto . Byłem także w Bułgarii zdecydowanie fajniej było . Polecam Ci takie wycieczki , takie wspomnienia warto sobie zafundować . Także nic tylko mieć 18 , trochę kasy i pewności siebie :P 

Opublikowano

Siemanko , 2012 byłem w Lloret de mar w hiszpanii 40 km od Barcelony , jak wiadomo jest to chyba jedno z najfajniejszych miejsc w europie jeśli chodzi o rozrywke . Miałem 15 lat , Do dyskotek , klubów , pubów spokojnie od 16 lat , alkohol kupisz prawie wszędzie :P . Dyskoteki są ogromne a sami tubylcy nastawieni na handel , więc o dziwo można kupić piwo za 1,5 zł na polskie . 2 Tygodnie laby i nic nie robienia , tylko picie , basen , plaża i wieczorem na miasto . Byłem także w Bułgarii zdecydowanie fajniej było . Polecam Ci takie wycieczki , takie wspomnienia warto sobie zafundować . Także nic tylko mieć 18 , trochę kasy i pewności siebie :P

A no spoko, a masz jeszcze jakieś namiary na biuro podróży czy coś w tym stylu? Bo z tego co od każdego słyszę niby spoko zabawa i klimat :)

Opublikowano

Ja polecam Cypr :D nigdzie tak jeszcze nie wypocząłem, a krajobrazy jak w raju ;) miejsce godne zainteresowania ;)

Opublikowano

A ja w wakacje w tamtym roku byłem u babci i nie zamieniłbym tego na żadne Hiszpanie i Cypry. Jadłem zapiekanki, siedziałem na balkonie, odpoczywałem na kanapie i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba.

Opublikowano

A ja w wakacje w tamtym roku byłem u babci i nie zamieniłbym tego na żadne Hiszpanie i Cypry. Jadłem zapiekanki, siedziałem na balkonie, odpoczywałem na kanapie i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba.

@Eieo No wiesz... Co kto lubi... Ja zawsze wakacje spędzałem u babci, w mieście ze znajomymi i gdzieś za granicą z rodzicami, ale teraz chcemy gdzieś pojechać samemu, więc uważam to za dobry pomysł. Tylko interesuje mnie wasza opinia na temat tego typu obozów jeśli ktoś ma to już za sobą :)

Opublikowano

Obozy młodzieżowe są zarąbiste, szczególnie jak masz spoko opiekunów, że możesz jarać, pić i mają wylane, a to się dość często zdarza.

Na polskich koloniach/obozach niestety są przewrażliwieni, ale na zagranicznych w 80% przypadków mają wylane i możesz balować na całego. 

Generalnie polecam Bułgarię - tanio, zarąbiste kluby, alko też tanie, laski pijane i otwarte, chociaż to akurat standard w imprezowych miejscowościach.

Złote Piaski albo Słoneczny Brzeg - to jest to! Największe imprezownie środkowo-wschodniej Europy! ;)

Tu jest świetny obóz, na 99% wbijamy z ekipą (ten termin w połowie lipca):

http://www.juwentur.com/Bulgaria__Zlote_Piaski__Holiday_Park___Chill_Out_Zone__13_19_lat_samolotem-5456.html 

Samolotem, nie trzeba siedzieć w autokarze ponad 30 godzin (to jest parodia, nie polecam autokarem, chyba, że masz naprawdę zawalistą ekipę, to bierzecie wódeczke, 3 litry Pana Tadeusza na drogę i można jechać, bo będzie Wam wszystko jedno, ale tak na trzeźwo to się nie da). Poza tym świetny hotel (92% rekomendacji na HolidayCheck! :O), przelocik elegancko z Katowic/Warszawy, blisko centrum jednej z największych imprezowni. Aquaparki też są, polecam. 
Jeśli chodzi o kluby w Złotych Piaskach, to:

• Papaya
  • Arogance Disco
  • Mega Park Bar

Najsensowniejsze kluby, alko nie drogie, muzyka dość fajna, dużo komercji, ale to wszędzie. Ambitnie już w żadnych dyskotekach nie grają, poza tym 4 sale np. w Arrogance z innym typem muzyki, wystrojem.

Można naprawdę sensownie pobalować. ;-)

Hiszpanię polecam, jeśli masz dużo pieniędzy, bo Euro, wszystko droższe itd. Ale Lloret de mar robi też ogromne wrażenie. Niesamowita imprezowania, aczkolwiek mi bardziej Bułgaria odpowiada. Klimat Bułgarii.

Grecja zdecydowanie nie. Wszędzie klimatycznie, bardzo mało porządnych klubów. Dobre miejsce na wypoczynek z trzyosobową rodziną, ale nie żeby pomelanżować.

Jakby co pisz PW, mogę opowiedzieć o Bułgarii dość sporo, byłem 3 razy.

­

5465845486.png

Opublikowano

Byłam kiedyś na takim niby obozie. Trafiłam na tak spoko opiekunów już nawet pomijając to że podrywali wszystkie dziewczyny a w nocy sobie szli do klubu. Wiele zależy od tego na jakich wyluzowanych trafisz. Najlepiej na młodych.

Opublikowano

Byłam kiedyś na takim niby obozie. Trafiłam na tak spoko opiekunów już nawet pomijając to że podrywali wszystkie dziewczyny a w nocy sobie szli do klubu. Wiele zależy od tego na jakich wyluzowanych trafisz. Najlepiej na młodych.

@Użytkowniczka A dasz linki do biura czy coś?

Opublikowano

Juwentur - zabawy jakie organizują są nieziemskie. Dopracowane w każdym calu. Hotel był ''all inclusive'' - ja byłam w Bułgarii. W tym roku też się wybieram ale do Hiszpanii. A link do  strony masz tutaj: 

http://www.juwentur.com/

Ma rację, Juwentur jest świetny. Poza tym dość mało jest biur oferujących obozy młodzieżowe, szczególnie samolotem i z dobrym standardem. ;-)

Jest jeszcze:

http://www.obozymlodziezowe.pl

Też całkiem okej. ;)

P.S. @Użytkowniczka podaj hotel i termin w jakim się wybierasz do Hiszpanii, może też wpadnę z kilkoma osobami. :D Rozglądam się za czymś innym niż Bułgaria, bo 3 razy już tam imprezowałem. Po ostatnim mam złe wspomnienia, bo generalnie mało pamiętam. :D Przyda się jakieś "odświeżenie" i inne miejsce.

­

5465845486.png

Opublikowano

Cały czas mam dylemat... Bułgaria kojarzy mi się z europejskim Egiptem. Jakaś taka odpychająca. Nie wiem dlaczego, ale wszędzie tam widzę gypsy, buraków, biedę i wgl. taką hołotę. Jeszcze teraz myślałem o Francji, więc Francja/Hiszpania/Bułgaria/Grecja. Ktoś coś? Był? Poleca? Ocenia?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Byłem rok temu na Costa Brava :D Zafascynowany Pamiętnikami z wakacji hehe, a raczej widokami jakie prezentują :D Jeśli jedziecie do Hiszpanii to tylko ze swoją paczką. Ja swoich wakacji nie zapomnę do końca życia. Pamiętajcie o dobrych kwaterach. Jak ktoś chce to mogę polecić. Każdy znajdzie coś dla siebie :)

Opublikowano

Tak, tak jedz do Grecji. Polecam, jak pojedziesz to juz nie wrocisz bo grecja dosyc mocno podupadla xD (potwierdzone info od rodziny) Ludzie maja problemy z wyjazdem i zabukowaniem biletow na powrot xD. Polecam Grecje ^^

Jak chcesz jechac to ze swoimi ludzmi a nie z obozem ;x Na uj Ci ten oboz (koncentracyjny)

Opublikowano

Byłem w Bułgarii w Słonecznym Brzegu dwa lata temu z dziewczyną i było rzeczywiście OKEJ i ceny dobre. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...