Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NosTale kim grać

Rumun_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dawno, dawno temu grałem w Nostale, ale przestałem z różnych powodów. Teraz postanowiłem powrócić. Wiem co się zmieniło, co dodano, bo mam starego maga 64lv. Strasznie podoba mi się Kanonier i troszkę mniej Posek. Z różnych tematów które czytałem dowiedziałem się że woj dzięki Mnichowi jest najlepszy na glace na 90+lv. Dobra mniejsza, nwm kim grać, wojem, łukiem czy magiem. Uwielbiam pvp, kocham. 2 Sp które najbardziej mi się podobają to Kanonier i Posek, Mnich też może być ale wole te 2 karty. Możecie mi pomóc, nie mogę się zdecydować :-(

Opublikowano

Na glace najlepszy jest mag czy to z słabym czy dobrym eq. Mag do pvp jest sztosik -90 z holka pod tanka robisz rozpierdol jakich mało, nie idzie zabić takiego maga.

Opublikowano

Wojownik - Duża ilość HP i Obrony. Potrzebne jest dobre EQ, szczególnie zbroja. Dobrym pomysłem jest ulepszenie jego 1 oraz 6 SP, ponieważ są najbardziej "wartościowe", nie tylko pod względem cen, ale także Glacy i PvP. Ma średni początek, ponieważ męczymy się z 1 mobem dość długo, lepsza jest "średnia" i późniejsza gra.

Mag - Mała ilość HP i Obrony, lecz atakuje magicznie, za pomocą many, której jest dużo. Potrzebne jest średnio - dobre EQ, szczególnie różdżka z dobrą osłonką na "Niezakłucony podczas rzucania zaklęć". Najlepiej, jak dla mnie ulepszać u niego 2,5,6 SP, ponieważ są najbardziej "wartościowe", nie tylko pod względem cen, ale także PvP i szczególnie Glacy. Jego potencjał odnajdujemy gdzieś w przedziale 80 - 90. Ma dobrą początkową grę, słabą "średnią" grę i bardzo dobrą późniejszą grę.

Łucznik - Za jednych uważana za najłatwiejszą klasę. Średnia ilość HP i Obrony. Potrzebne jest średnie EQ. Do ataków nie potrzebuje MP, lecz strzał, które można nabyć w sklepie. Na pewno warto zainwestować w 1,2,4,5,6 SP (7 jeszcze nie testowałem, nie podoba mi się), jest dobry w PvP i (jak dla mnie) średnio radzi sobie na glacu, chociaż NIEKTÓRZY widzą w nim potencjał. Dobrze zrobione SP na łuczniku potrafi zabić nie kilka, a nawet kilkanaście osób na 1 życiu. Ma dobry początek, bardzo udaną "średnią" grę, ale za to późniejsza gra jest niesamowita i trudno się oderwać od areny :D

Pozdrawiam i myślę, że teraz wybór stał się prostszy.

Opublikowano

Według mnie woj :) Sam nim gram i gra mi się super. Nie mogę się doczekać mnicha bo czytałem, że dzięki nie mu woj ma z*********e na wysokich lvlach :> Maga nie polecam bo go po prostu nie lubię i nie jest tak dobry jak łucznik i woj.

Opublikowano

Kazda klasa jest dobra i nie ma i nie bedzie najlepszej, moze ktos sie sprzeczac odnosnie tego, ale mozna dyskutowac o tym calymi dniami i tak by nic z tego nie wyszlo, a czemu? Odpowiedz jest na poczatku zdania.

Co do wyboru klasy glownie to zalezy od twojego stylu gry i upodoban, lubisz bardzo CN? Bierz go, a moze lepiej Posejdon? Go tez mozesz. ;)

@wapek aha czyli ja powiem, ze nie lubie tej klasy i tej wiec nie polecam nikomu, tak mozna bylo wywnioskowac co napisales xD

#nimapolskichznakowbrakczasunaspacjehelp

Opublikowano

Dzięki ankinus. Przypomniałeś mi, że liczy się tylko i wylącznie fun z gry a nie jakieś ch*je muje, a wiadomo że najwiekszy fun z gry będę miał wtedy, gdy będę rozwijał swoją ulubioną postać. Dzięki ziom :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...