Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 konto główne

Gość Szubryt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić na PS4 aby jedno konto na dwóch różnych konsolach było jako podstawowe? Czyli coś jak robią to Ci z allegro. Chcę dać kumplowi gierkę z PSS i musi on to konto na swoją konsolę jako główne dać ale to samo konto u mnie też musi być jako główne. Krok po kroku jak to zrobić, dam like.

Opublikowano

Po prostu podaj mu passy do swojego konta. On wtedy tworzy nowy profil na konsoli zaznaczając, że posiada już konto i loguje się danymi jaki mu podałeś.

Wchodzi w PS Store albo pobrane materiały i ściąga grę.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Tak tylko on w tą grę musi grać ze swojego prywatnego konta dlatego to musi być jako główne na jego konsoli i to samo u mnie. Ja też chcę na swojej konsoli grać ze swojego prywatnego a, że to jest PS4 to trzeba ustawić konto główne i podrzędne i właśnie to konto musi być na 2 konsolach jako główne.

Opublikowano

Nie można ustawić jednego i tego samego konta jako podstawowego na dwóch konsolach w tym samym czasie. Albo Ty masz aktywne podstawowe albo on. Możecie jedynie się zamieniać w razie potrzeby. Przerabiałem to ze znajomym i kilkanaście godzin szukałem w necie i dzwoniłem do supportu playstation i można tylko jedno podstawowe.

Jeśli chcecie grać razem w gry na multi (bo zakładam że z tego powodu chcesz mieć ustawione na podstawowe na obu konsolach), to musicie wykupić na nim PS plus jeśli nie macie. Jedna osoba ustawia to konto na podstawowe i gra na innym koncie, powiedzmy swoim podstawowym, a druga osoba ma to konto jako zwykłe i gra na nim. Jeśli chodzi o wspólne granie to innej opcji nie ma, zakładając, że w takim celu się o to pytasz.

Jeśli chcecie grać razem, ktoś musi poświęcić się i grać bezpośrednio na tym koncie, bo zakładam, że chodzi wam o trofki. Ktoś je musi sobie darować.

Ja też ze znajomym miałem ten problem, ale kupujemy tak na moim koncie z aktywnym ps plus, gdzie on ma je jako podstawowe, bo on chce zbierać trofki, a ja gram na tym koncie, bo mi są one niepotrzebne. Musicie dojść do kompromisu.

Opublikowano

Jest sposób z deaktywacją konta bo tak robią ludzie z allegro dlatego właśnie chciałbym się dowiedzieć jak deaktywować zdalnie konsolę. W sensie, że mój znajomy ma to konto jako główne ja deaktywuje i on dalej może grać w te gry pod warunkiem że starego profilu z kontem nie usunie a ja mogę gdzieś indziej przypisać konto jako główne.

Opublikowano

Jest sposób z deaktywacją konta bo tak robią ludzie z allegro dlatego właśnie chciałbym się dowiedzieć jak deaktywować zdalnie konsolę. W sensie, że mój znajomy ma to konto jako główne ja deaktywuje i on dalej może grać w te gry pod warunkiem że starego profilu z kontem nie usunie a ja mogę gdzieś indziej przypisać konto jako główne.

http://manuals.playstation.net/document/pl/ps4/settings/activation.html

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...