Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Spadek cen serwerów - Co to ma znaczyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak zauważyliście, na hostingach bardzo spadły ceny serwerów minecraft. Rozumiem, są promocje świąteczne itp, Ale czy serwer bez limitu ram, i bez limitu slotów za 30zł, jest normalne? jakiś miesiąc temu żeby mieć serwer 80 slotów, 8gb ram trzeba było zapłacić około 170zł. (craftserve), A teraz oferta bez limitów za 30zł. Tak samo fiberhost itp. Czym jest spowodowana taka nagła zmiana? 

Opublikowano

Poprzewracało się w dupach od kasy i zaszaleli ;3

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

Ale zostały zwiększone opodatkowanie zarobkowe, albo hostingi przeżywają kryzys ,albo mi się od hajsu przewraca i po pijaku szaleją ;)

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Teraz mnóstwo osób robi serwery, ale niestety większość nie ma stałych graczy i dochodów. Niektórym się nie zwraca nawet kasa, którą wydał na serwer. Dlatego hostingi mają z tego czysty zysk

Opublikowano

Próbowali z nami walczyć ceną, to teraz od ceny zginą  B)

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Próbowali z nami walczyć ceną, to teraz od ceny zginą  B)

@Craftserve tylko że inne lepsze hostingi nie mają limitu plików ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po prostu hostingi zarabiają mało i wiadomo muszą coś z tym zrobić aby ten zysk zwiększyć :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Wy dalej nie rozumiecie?

Niższa cena --> więcej kilentów hostingu

Więcej kilentów --> więcej serwerów

Więcej serwerów --> więcej graczy kupi VIPy

Więcej VIPów --> większy zarobek dla hostingu, ponieważ.... oni zabierają wszystko, a ew. wypłata tylko usługą danego hostingu.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...