Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fishbot i rzadkie ryby

ziom4445

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mi ktoś doradzić jak ustawić fishbota, by głównie łowił rzadkie rybki np. Rzeczny Pstrąg, Okoń, Węgorz, bo jak dla mnie karasi może wcale nie łowić, byle rzadkie rybki łowił za każdym razem i by łowił jeszcze Płaszcz Uciekiniera, Pierścień Lucy oraz Rękawicę i Symbol Króla Przepowiedni. Ciekawi mnie też jak marmur rybaka i rybie wnętrzności wpływają na łowienie?

Zna ktoś może jeszcze jakieś sposoby, by nie dostać blokady systemowej za łowieni?

Opublikowano

Marmur nie wpływa na to jaką rybę złapiesz - on pokazuje informację o złowionej rybie po prostu.

Rybie wnętrzności natomiast mają wpływ na łowienie - podwajają szansę na złapanie rzadkiej ryby przez okres 7/14/30 dni.

Im większy poziom wędki tym lepsze ryby będziesz łowił, FB nie ma nic do tego.

Opublikowano

Może mi ktoś doradzić jak ustawić fishbota, by głównie łowił rzadkie rybki np. Rzeczny Pstrąg, Okoń, Węgorz, bo jak dla mnie karasi może wcale nie łowić, byle rzadkie rybki łowił za każdym razem i by łowił jeszcze Płaszcz Uciekiniera, Pierścień Lucy oraz Rękawicę i Symbol Króla Przepowiedni. Ciekawi mnie też jak marmur rybaka i rybie wnętrzności wpływają na łowienie?

Jest taki fishbot, że możesz zaznaczyć co ma złowić a co nie ale to i tak będziesz musiał mieć duży poziom wędki żeby złowił te rzadki ryby.

Opublikowano

Jest taki fishbot, że możesz zaznaczyć co ma złowić a co nie ale to i tak będziesz musiał mieć duży poziom wędki żeby złowił te rzadki ryby.

Mam +7 wędkę, a na wiki.metin2.pl czytałem o rybach to podobno +3 wędka wytaczaczy, by każdą z dostępnych na PL ryb złowić. Ciekawi mnie tylko czy jak się zaznaczy co ma łowić to za każdym razem to złowi czy też od szczęścia zależy?

Opublikowano

Słyszałem kiedyś, że np. gdy łowisz w m2 to szybciej trafisz na rzadkie ryby.

To jest prawda testowałem i wszystko się zgadza. 

Ciekawi mnie tylko czy jak się zaznaczy co ma łowić to za każdym razem to złowi czy też od szczęścia zależy?

Zależy od szczęścia co na haczyku siedzi 

Opublikowano

Dziwne z tymi rybami, myślałem że program nie ma wpływu na to co jest w wodzie.. :D A jednak.

Mam +7 wędkę, a na wiki.metin2.pl czytałem o rybach to podobno +3 wędka wytaczaczy, by każdą z dostępnych na PL ryb złowić. Ciekawi mnie tylko czy jak się zaznaczy co ma łowić to za każdym razem to złowi czy też od szczęścia zależy?

Zależy od szczęścia.

Opublikowano

Bo nie wpływa. Niektóre ryby da się złowić tylko na danej mapie, np wyżej wymienione M2.

Fishbot tylko wyciąga to co jest na haczyku. Stawiając postać w M2, czy w Dolinie prędzej złowisz rybki rzadsze niż karaś.

Opublikowano

Bo nie wpływa. Niektóre ryby da się złowić tylko na danej mapie, np wyżej wymienione M2.

Fishbot tylko wyciąga to co jest na haczyku. Stawiając postać w M2, czy w Dolinie prędzej złowisz rybki rzadsze niż karaś.

W dolinie nie da się nic złowić, można tylko w m1 lub m2 :P

Tylko nie wiem jak czas najlepiej ustawić :P

Opublikowano

Tutaj masz czasy, czas nie wpływa na powodzenia złapania rzadkiej ryby

Wędka +1 ----> 2850 ms
Wędka +2 ----> 2800 ms 
Wędka +3 ----> 2750 lub 2723 ms
Wędka +4 ----> 2650 ms 
Wędka +5 ----> 2650 lub 2900 ms
Wędka +6 ----> 2650 ms
Wędka +7 ----> 2650 ms
Wędka +8 ----> 2600 ms
Wędka +9 ----> 2600 ms
Opublikowano

Tutaj masz czasy, czas nie wpływa na powodzenia złapania rzadkiej ryby

Wędka +1 ----> 2850 ms
Wędka +2 ----> 2800 ms 
Wędka +3 ----> 2750 lub 2723 ms
Wędka +4 ----> 2650 ms 
Wędka +5 ----> 2650 lub 2900 ms
Wędka +6 ----> 2650 ms
Wędka +7 ----> 2650 ms
Wędka +8 ----> 2600 ms
Wędka +9 ----> 2600 ms

Czemu na wędce +3 i +5 są dwa czasy do wyboru i czemu im większy + wędki tym mniejszy czas i czemu niektóre czasy się powtarzają? W ogóle co ma + wędki do czasu jaki trzeba ustawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...