Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://wklej.org/id/1585461/ - kto się zna na questach choć trochę to ogarnie (ja niestety nie)  xD  xD  xD

żeby nie przedłużać,pierw pytanie/pytania a później praca  :mellow:

1) o ile dobrze rozumiem to,jest to kilka questów w jednym pliku,tak? I teraz jeśli tak to czy tyczy się tylko jednego npc czy wielu? 

2)praca-teraz ktoś kto ogarnia questy :(( Mógłby mi ktoś lekko zmodyfikować ten pierwszy quest? Chodzi o teleportacje-że Seon-Hae mówi iż nas przenie na wymienione poniżej mapki ale od 95lv (choć jest napisane iż od 75-ale to jest niedociągnięcie-moja próba pracy,ale nie bawię się w takich questach bo boję się że znów psikusa zrobię i channele sobie wyrzucę  :D  :D  :D ) żeby to wyglądało mniej więcej tak: 

local s = select ( "ZOMBIE" , "ZOMBIE V2" , "Bagno" , "Anuluj" ) 
						if s == 1 then
						if pc.level >= 95 then
						say_title ("Zostaniesz Przeniesiony do ZOMBIE ")
						say ("Trzymaj się Mocno")
						wait ()
						pc.warp ( 1024000 , 537600 )
						else
						say ( "Mozesz tu wejsc od 95lv" )

elseif 2 == s then
						if pc.level >= 115 then
						say_title ("Zostaniesz Przeniesiony do ZOMBIE V2")
						wait ()
						pc.warp ( 240000 , 300000 )
						else
						say ( "Mozesz tu wejsc od 115lv" )

elseif 3 == s then
						if pc.level >= 135 then
						say_title ("Zostaniesz Przeniesiony na Bagna!")
						wait ()
						pc.warp ( 135200 , 1215100 )
						else
						say ( "Mozesz tu wejsc od 135lv" )

albo wytłumaczę w razie "w".. Bynajmniej abym mógł to sobie z edytować tak iż mogę dodać sobie 4 lokacje-tak wiem dałem Wam moi drodzy tylko 3 aczkolwiek tak jakbym coś sobie przypomniał to żeby bylo na 4 lokacje  :P  :P  :P  a jeszcze dokładniej: chodzi mi aby Seon przenosił na mapę od danego lv+trzeba dać jeszcze jakis itemek serce bera,broszurkę cokolwiek.. Czyli tak zedytować ten quest żebym mógł sobie wpisać tylko warpy,nazwe lokacji i jeden item do każdego warpu-mam nadzieję że w miarę to wytłumaczyłem-jeżeli to będzie dziś to można się spodziewać 30like-(też jeszcze dziś!  xD  xD )

Opublikowano

@itzPROGAMERz

1. Tak, owszem, to jest wiele questów w jednym pliku, a to kogo te questy dotyczą zależą od słów kluczowych when/if :)

Edit

Jeżeli dobrze zrozumiałem to o to Ci chodziło, objaśnienia masz w queście, tylko edytować.

http://wklej.to/SqG4Z

I'm here for You, not for myself

Always help You

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...