Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście na SV+RPG?

sutv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, planuję zrobić serwer rpg+sv na początek lata (prace trwają od początku grudnia). Byłby to serwer z rasami czy to klasami z jakimiś tam przedmiotami, kazdy item dla dalej klasy dodaje co innego, gildie można robić poza miastami i wioskami na terenach dzikich, duża mapa 7.5kx7.5k, dużo miast i wiosek. Każda klasa ma swoją osadę.

Serwer nie byłby postawiony tylko na pluginach z downloadu, ale takie też się znajdą i będą spolszczone w 90%. Dużo pluginów, własnych nie np. zarąbane pluginy z mpc, jak piszą na publikacjach. Własne ok.40%, pobrane ok.60%. Bo np. gracza nie obchodzi autorskie essentials. Questy nie mają ograniczeń, możemy je tworzyć jak chcemy, wystarczy kreatywność.

Podobne widziałem tylko na wynncraft (chyba największy serwer rpg), ale oni mają własny i my też! Tutaj pare gifów. Oczywiście ciekawi mnie tylko to czy zagralibyście, bo pracy sporo, budowniczy są, administracja jest, brakuje tylko kogoś do wymyślania questów - Questmakera. Możecie mi podsyłać pomysły na questy. Na serwer wprowadzona jest własna waluta.

Przedmioty rpgowe, których nie będę teraz opisywał, bo by mi to za dużo zajęło, plecaki, silniejsze potwory, nie tylko na wyzn. terenie, ale na całej mapie z, których wylatują przedmioty na gildie. Z kopania można zdobyć, tylko podst. ekwipunek. Reszta z questów i mobów oraz graczy. Nie będzie żadnych kodów, co każdy serwer się tym chwali, ze mają kod na vipa, który ma kazdy serwer. Vipy będą do kupienia albo za darmo (tutaj już wam nie powiem jak). Parę ss. jak wyglądają questy, nie jest to żadne citizens, tylko własne (citizens mi nie działa xD).

post-1298877-0-81976000-1420501791.gif

post-1298877-0-34259900-1420501804.gif

Opublikowano

Ogólnie nie przepadam za RPG w Minecraft, ale jeśli questy są ciekawe, mapa duża, wszystko wzbogacone oryginalnymi pluginami, jak najbardziej zagrałbym na takim serwerze. Ale w to trzeba włożyć bardzo dużo starań. ;)

Opublikowano

Chętnie bym zagrał ale było już wiele zapowiedzi takich serwerów i rzadko, który zostaje zrealizowany. Życzę powodzenia i w głównej mierze wytrwałości przy projekcie :)

Opublikowano

Ogólnie nie przepadam za RPG w Minecraft, ale jeśli questy są ciekawe, mapa duża, wszystko wzbogacone oryginalnymi pluginami, jak najbardziej zagrałbym na takim serwerze. Ale w to trzeba włożyć bardzo dużo starań. ;)

Myślę ,że 7 miesięcy wystarczy :D

Chętnie bym zagrał ale było już wiele zapowiedzi takich serwerów i rzadko, który zostaje zrealizowany. Życzę powodzenia i w głównej mierze wytrwałości przy projekcie :)

Wystartuje na 100% miał startować jakieś 5 mies. temu, ale kolega zapomniał przedłużyć serwer, jak pojechał na wakacje i mapa którą robiliśmy 1.5r przepadła. Tylko ,ze tam było o wiele więcej miast, bo tam było FB+RPG+NON-PVP. Taki tryb jak teraz myślę ,że ciekawszy.

Opublikowano

Malo osob by gralo. Teraz ludzie tylko EasyHc itp... Szybkie kopanie, klepa i tak w kolko... Takie servery staly sie modne nie wiem czy cos by z tego wyszlo

Opublikowano

Malo osob by gralo. Teraz ludzie tylko EasyHc itp... Szybkie kopanie, klepa i tak w kolko... Takie servery staly sie modne nie wiem czy cos by z tego wyszlo

Modne easyhc. Gdyby ludzie tak myśleli, to w ogóle nie było by innych serwerów. Na moim serwerze jest duży drop, ale tylko by zdobyć max prot 4 i koxy. Aby się wtajemniczyć, zabijasz moby, które są równe graczom lub po prostu graczy lub wykonujesz questy. Znajdujesz tajemne skrzynie ze skarbami w wioskach itp.

Opublikowano

SV+RPG to nadal beznadzieja, nawet z najlepszymi skryptami i pluginami. Takie stare tryby wszystkim już się przejadły, nie ma sensu robić jeszcze większego syfu.

Opublikowano

Czyżby pomysł wzięty z mojego tematu o zapowiedzi mojego servera RGP ??

Dziwnym trafem macie identyczne myśli co mój server który za 4 Dni startuje

Również macie klasy

Przedmioty dla tych klas

osobne miasta dla tych klas

Również Questy ;)

Silniejsze potwory :)

Jakbym czytał opis mojego servera ;)

Dziwny traf nieprawdaż ? Miesiąc temu pisałem identyczny pomysł ostatnio była zapowiedź również z opisem działania servera i rasami ;) a kilka dni temu już zapowiedź również z opisem ras Questów broni dla każdej rasy :)

Jak dla mnie pomysł wzięty z mojego servera albo prawdziwy cud albo zbieg okoliczności :)

Jeżeli ktoś nie wierzy link do reklamy mojego servera oraz opisu jest w sygnaturce możecie porównać oba servery ;)

Bo rzeczy ktore wymienione są wyżej są identyczne jak moje :O

Rozumiem kilka podobnych rzeczy jak to na servery RPG przystało ale Ja jako pierwszy albo jeden z niewielu dałem pomysł ras Graczy więc ;)

TEMAT

Opublikowano

Czyżby pomysł wzięty z mojego tematu o zapowiedzi mojego servera RGP ??

Dziwnym trafem macie identyczne myśli co mój server który za 4 Dni startuje

Również macie klasy

Przedmioty dla tych klas

osobne miasta dla tych klas

Również Questy ;)

Silniejsze potwory :)

Jakbym czytał opis mojego servera ;)

Dziwny traf nieprawdaż ? Miesiąc temu pisałem identyczny pomysł ostatnio była zapowiedź również z opisem działania servera i rasami ;) a kilka dni temu już zapowiedź również z opisem ras Questów broni dla każdej rasy :)

Jak dla mnie pomysł wzięty z mojego servera albo prawdziwy cud albo zbieg okoliczności :)

Jeżeli ktoś nie wierzy link do reklamy mojego servera oraz opisu jest w sygnaturce możecie porównać oba servery ;)

Bo rzeczy ktore wymienione są wyżej są identyczne jak moje :O

Rozumiem kilka podobnych rzeczy jak to na servery RPG przystało ale Ja jako pierwszy albo jeden z niewielu dałem pomysł ras Graczy więc ;)

Nie czytałem twojego tematu. Spokojnie małe literki starczą, teraz chyba każdy ma lepszy monitor niż CRT. Zaraz przeczytam :)

W sumie podobne, ale u mnie nie ma i nie będzie wszystko wywalone na 10 map, tylko wszystko na 1. Rasy mam inne mag, krasnolud i łowca, ale różnią się. I mam ich 4 nie 8. O questach nic nie piszesz. A jak już pisałem, taki serwer robiliśmy już dawno, ale kolega mapki nie zapisał. Więc myślę ,że przeczytałeś cały wątek, nie tylko tytuł.

Możliwe ,że inspirowaliśmy się tą samą grą rpg z pvp. 

Opublikowano

Zazwyczaj piszę większym tekstem ;)

Zbiło mnie to trochę z równowagi ponieważ pomysły są w 70 / 80% identyczne co prawda nie ma tu jakiego typu są te rasy czy Elf Rycerz czy jakieś inne ale domyślam się że właśnie te :)

Co do pomysłu z Questami nie mam pretensji ponieważ 98% RPG je posiada, osobne miasta tutaj mam myśl że inne rasy nie mają wstępu na 'spawn' innej rasy czyli identycznie jak u mnie, Bronie tutaj 50% ponieważ każdy prawie posiada osobne unikalne lepsze bronie ale tylko 1% daje prawo do korzystania z danego typu broni pewnej Grupie Graczy :)

Tak więc jak piszę pomysły są w 80 % Podobne

TEMAT

Opublikowano

Zazwyczaj piszę większym tekstem ;)

Zbiło mnie to trochę z równowagi ponieważ pomysły są w 70 / 80% identyczne co prawda nie ma tu jakiego typu są te rasy czy Elf Rycerz czy jakieś inne ale domyślam się że właśnie te :)

Co do pomysłu z Questami nie mam pretensji ponieważ 98% RPG je posiada, osobne miasta tutaj mam myśl że inne rasy nie mają wstępu na 'spawn' innej rasy czyli identycznie jak u mnie, Bronie tutaj 50% ponieważ każdy prawie posiada osobne unikalne lepsze bronie ale tylko 1% daje prawo do korzystania z danego typu broni pewnej Grupie Graczy :)

Tak więc jak piszę pomysły są w 80 % Podobne

@pablos11 

U mnie jest spawn, dla wszystkich, ale do osad może wejść tylko dana grupa, bo tam są bronie dla danej klasy oraz questy ,żeby stać się tą klasą. Bronie to chyba normalne ,że w każdym rpg coś dodają magicznego. Nwm jak ty, ale ja się zainspirowałem trochę margonem, w które grałem jakieś 5-6 lat temu.

Opublikowano

I zaczęło się jak "Na Straganie" Jana Brzechwy :)

A tak naprawdę to jeśli zrealizujesz swój projekt starannie to masz we mnie gracza.

Wcześniej napisał ktoś o modzie serwerowej hmm to mini gry są na topie bo tak każdy gimbus poradzi sobie.

Więc działaj człowieku i startuj:)

Opublikowano

I zaczęło się jak "Na Straganie" Jana Brzechwy :)

A tak naprawdę to jeśli zrealizujesz swój projekt starannie to masz we mnie gracza.

Wcześniej napisał ktoś o modzie serwerowej hmm to mini gry są na topie bo tak każdy gimbus poradzi sobie.

Więc działaj człowieku i startuj:)

Dzięki! Nie zawsze mam, czas, ale nawet jak nie mam, to próbuję coś wymyślić i dzisiaj mój kolega wymyślił coś genialnego. Teraz tego nie zdradzę, ale mamy już ok. 2 pomysły, których nie ma na żadnych chyba serwerze na świecie. 1 pasuje do rpg, 2 do każdego serwera, ale będzie jakże przydatny.

Opublikowano

Btw skoro gadasz prawdę i nie brałeś pomysłu z mojej zapowiedzi to sorki za ten atak ;)

Jeżeli nie rozumiesz czemu tak wyskoczyłem to gadam dlatego że od 4/5 msc planuje ten server i nie dam byle komu go podprowadzić ;)

TEMAT

Opublikowano

I jednak Panowie skończyli w zupie:) (Oczywiście w pozytywie).
Czyli tym sposobem będą dwa fajne serwerki. :D  hmm oby nie skończyli w d.... :P

Opublikowano

Fajnie to się prezentuje, mógłbyś dodać też jak na jednym z lepszych serwerów RPG minecraft  grupki potworków . Wypada XP , itemki takie jak jedzenie czy elemnty jakiejś zbroji .

Wkrótce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...