Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd lost connection

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Gdy próbuję się połączyć z serwerem wywala błąd lost "connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe", albo po prostu, loguje się przez kilka sec a potem, wywala błąd javy. Server crashuje co kilka minut.

Gdy zmienię port na inny np. 25567 (bo taki mam odblokowany w firewall'u, + 20, 80, 25565, 25569 a reszta blokowana) To serwer normalnie funkcjonuje. Jak to naprawić?

Wykluczam Cache Poisoning, gdyż wchodzę z IP numerycznego.

Jak zły dział, to przepraszam - nie wiedziałem gdzie mam umieścić ten temat.

Opublikowano

@vix0n

@KeVin000

Server jest na hostingu ovh.pl, 

domena tak samo.

@1361622928-U485574.png.degistive_

​Jak próbuje wejść - na konsoli nic się nie wyświetla. 

Prawdopodobnie jest to jakiś atak DDoS, flood itp. gdyż wczoraj grożono mi, że jak nie wpłacę jakieś kwoty - to wykonają ataki na servery. Dzisiaj server działał normalnie przez kilka godzin - potem znowu to samo.
Servera nie wyszukuje też na liście serverów.

Opublikowano

Jeżeli sam stwierdzasz że są to ataki to co my mamy ci poradzić? Możesz iść na policję lub napisać do support-u. Lost Connection oznacza "zerwanie" lini z serwerem, czyli możliwe jest że ktoś zapycha łącze serwera i przez to was wywala.

reklama.png

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...