Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć swoje fps w lolu / + jak zmniejszyć lagi w L#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym wam zaprezentować jak zwiększyć Fps w lolu , oraz zmniejszyć lagi przy korzystaniu z L#

Teraz pokaże wam pare sposobów jak zwiększyć fps w lolu ;) BEZ L#

1. Dosyć łatwe oraz bardzo proste 

Zmniejszamy ustawienia gdy na najniższe , wyłączamy cienie , odznaczamy synchronizaję pionową , oraz wyłączamy animację HUD ( Czyli animacja paska ) Można też wyłączyć dźwięk w grze czasami pomaga

2. Aktualizujemy naszę sterowniki do karty graficznej dosyć proste każdy powinien sobie poradzić ( Start > Panel Sterowania > Menadżer Urządzeń 

Znajdziemy Tam zakładke ( Karty Graficzne ) Rozwijamy ją oraz klikamy na naszą karte graficzną prawym przyciskiem myszy Aktualizuj Oprogramowanie > Wyszukaj automatycznie  zaktualizowane oprogramowanie sterownika ( i czekamy aż się zakończy )

3. Program CCleaner 

Możecie go pobrać stąd  : https://www.piriform.com/ccleaner/download

Czyści on śmieci ;)

4. Kolejny Program to GameBooster 

Możecie go pobrać stąd : http://www.iobit.com/gamebooster.php

Łatwy program w obsłudze napewno zwiększy waszę fps ;)

5. Defragmentacja Dysku ;) znajdziecie ją w swoim komputerze ;)

Wystarczy poszukać :)

6. Najlepiej wyłączyć wszystkie programy działające w tle np : skype , GG , Przeglądarka internetowa itd

7. Wygląd naszego systemu 

Klikamy start → komputer → prawy przycisk myszy (czyli ppm) → właściwości →zaawansowane ustawienia systemu → wydajność→ ustawienia → dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności.

Akceptujemy wszystko ( można zauważyć że nasz pulpit wygląda jak z czasów wojennych ale to naprawdę pomaga )

8. Teraz wam zaprezentuje jak zmniejszyć lagi przy korzystaniu z L#

To jest bardzo proste :)

Naciskami Shift Wchodzimy w nasze skypty Szukamy Drawings oraz dajemy OFF na wszystim ;)  ;)

Dzięki wyłączeniu tego fps powinny być prawie takie same jak bez L# 

Dziękuje wszystkim za przeczytanie tego poradnika ;)

Myśle że komuś się sprzyda ;)

Jeżeli macie jeszcze jakieś pytanie odnośnie fps bądź problemy piszcie w komentarzach ;)

Jeżeli pomogłem polub mój post ;) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Opublikowano

Każdy ma swój gust ;) 

Niektórzy wolą GameBooster 3 ,a  niektórzy gBoost ;)

Dla mnie to jedno i to samo

Opublikowano

Nie zgodzę się z twoim postem 

To pomaga bardzo dużo 

Sam sprawdzałem jak kiedyś miałem 10 letniego kompa 

MAKS miałem 30 klatek na sekunde gdy użyłem tych wszystkich metod min miałem 40 ;) 

Więc naprawdę to wszystko działa oraz polecam jak ktoś nie ma dobrego komputera ;)

Opublikowano

Jak k***a zamknięcie kilku procesów przez gb ma Ci dać więcej fpsów? Takie urządzenia szkodzą, a nie pomagają. Poradnik jest do dupy, bo większość z w/w punktów c***a daje. 

Opublikowano

Ja jakoś z skryptami (ok 11 zaznaczonych) mam 100 FPS, bez tego ok. 190-240, więc większego spadku FPS nie ma. ;-;

//

Jest też inna opcja - Przestać używać L#.  :rolleyes:

Szukasz Game Mastera albo Moderatora Forum? Może brak ci Newsów na stronie głownej? Wejdź do mojego tematu. >>CLICK<<

Opublikowano

moje fps wahają się od 80-11 (zależy od skryptu) z L# a bez L# mam 150 fpsów max na średnich

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...