Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crisuu345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się dowiedzieć czy zrobienie bota typu MargoElita, który kiedyś już wyszedł to trudna sprawa. Po za tym mam wersje MargoElity, ten bot na podstawie wyciętych pikselów z grafik mobków odszukuje je później normalnie w grze. Bardzo fajny pomysł, na e2 bardzo dobre, wycinasz kawałek e2 i niekoniecznie od miejsca respu i tak ją znajdzie i kliknie (zaatakuje). Niestety z expem jest już gorzej, przykładowo są 3 króliki w polu widzenia w odległościach kilku kratek to gdy wytnie się fragment pikseli w tym przypadku królika to po kliknięciu START bot klika najpierw 1, postać niezdąży dojść i klika na następnego i jest to wtedy bez sensu. Twórca bota może nie przyłożył się za bardzo, sam za bardzo tego nie ogarniam więc nie chce oceniać czyjejś pracy. Moje pytanie kolejne brzmi czy dałoby rade zrobić coś podobnego tyle żeby dopiero po skończeniu walki, bot klikał na kolejnego mobka, stworzenie takiego bota zajmuje dużo pracy? Może ktoś kto ogarnia ten temat mógłby przyczynić się do stworzenia takiego bota bez opłaty? Może dla Ciebie to nic trudnego i nie zajmie Ci dużo czasu a innych może ucieszyć, jeżeli tworzenie takiego bota jest wręcz bardzo pracochłonne no to wtedy zrozumiem jeżeli nikt nie będzie się chciał tego podjąć za darmo. Pozdrawiam wszystkich, którzy to przeczytali! :)

Opublikowano

Jestem w stanie napisać bota do margo, problem w tym, że napisanie go zajmie trochę czasu (zrobiłem już testy, system odnajdywania potworów, podchodzenie do najbliższego, atakowanie, autohealer i wiele innych, a to wszystko w tle, możesz grać w coś innego a przeglądarkę zminimalizować). Lecz nie wiem czy warto tracić czas, bo po ewentualnym sprzedaniu bota (jakieś 10zł) ktoś będzie próbował obejść zabezpieczenia i sam na tym zarabiać, ewentualnie udostępnić go za darmo.

Opublikowano

Ballas, nie wiem za bardzo co o tym myśleć, bo najzwyczajniej w świecie się na tym nie znam za bardzo, ale skoro mówisz o obejścu zabezpieczeń to po 1 byś po prostu co jakiś czas coś aktualizował w swoim bocie i wypuszczał nowe wersje, z nowszymi zabezpieczeniami, tak właśnie żeby osoby, które dostałyby już tego bota od Ciebie nie udostępnialiby go, ponieważ poprostu byłoby to bezsensu, bo np na starej wersji by już to nie śmigało. Po 2, po co ktoś miałby udostępniać za darmo bota, jeżeli sam musiał za niego bulić. Powiedz co o tym myślisz, masz może jakieś swoje pomysły na ten temat?

Opublikowano

Jeśli mówić tu w ogóle o zabezpieczeniach, to na nieszczęście wszystkich w języku w którym piszę są one prawie zerowe. Co do aktualizacji pomysł jest nie do końca skuteczny, bo stary bot i tak cały czas będzie działać, nawet jeśli zaprogramowałbym go aby wyłączył się na amen (ewentualnie całkowicie usunął) to osoba trochę bardziej obeznana jest w stanie wcześniej dostać się do kodu i usunąć te marne 5 linijek odpowiadająca za "zabezpieczenia". Na tą chwilę sam nie wiem co o tym sądzić, czy warto się za to zabierać.

PS: Co do aktualizacji to sądzę, że były by konieczne ze względu na adminów margo którzy starali by się obezwładnić bota na poziomie klienta w grze.

Opublikowano

Ballas, jeżeli dobrze to ogarniasz, to może być coś wymiślił jeśli chodzi o zabezpieczenia, zabezpieczenia takie, które ogarnął by naprawdę kumaty ziomek, tak żeby szansa na to, że ktoś złamie zabezpieczenia będzie najmniejsza. Po za tym mógłbyś założyć swoją oicjalną stronkę z botem i każdy by wiedział, że jeżeli pobierze z tamtej strony będzie miał najnowszą wersję bota, a z innych źródeł typu chomikuj itp to są stare, niedobre, albo jakieś wirusy. Wiesz o co chodzi, co o tym myślisz?

Opublikowano

Ballas, na pewno znajdzie się osoba, która wypuści twojego bota poza twoją sprzedaż i na tym stracisz. Na takim rozmyślaniu na pewno nic nie wskórasz, jeżeli masz robić takiego bota, to go zrób, a jeżeli będzie dobry to kasy trochę zarobisz na pewno.­

zI8qaXU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...