Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie serwera

Gość brambor20189

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem gdyż poszukuję poradnika który tłumaczy stawianie serwerów, edycji klienta jak i edycji od strony serwera lecz niestety jestem laikiem i co najwyżej znajduje poradniki jak odpalić gotowce co mnie w 100% nie interesuje bo z tego niczego się przydatnego nie naucze a chciałbym zgłębić wiedzę na temat stawiania serwerów. Jeżeli ktoś zna jakieś dobre poradniki na temat stawiania serwerów i edycji klienta był bym bardzo wdzięczny. 

Opublikowano

Te linki też mogą ci się przydać:

http://www.mpcforum.pl/topic/1290718-poprawna-instalacja-mysql-bez-nowych-bledow/

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

Polecam postawić ci serwer na tych plikach(tak wiem nie bylo pytania na jakich plikach postawić ale uważam,że może się to przydać):

http://www.mpcforum.pl/topic/1336806-pliki-serwerowe-by-schittset-rw3-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych/

You could be the corpse and I could be the killer
If I could be the devil, you could be the sinner
You could be the drugs and I could be the dealer
Everything you say is like music to my ears

Opublikowano

A i jeszcze jedną mam prośbę jest gdzieś poradnik z wytłumaczeniem plików znajdujących się w plikach serwerowych np lib, game itp. I wytłumaczy mi ktoś czym się różnią czyste pliki serwerowe a gotowiec ?

Opublikowano

A i jeszcze jedną mam prośbę jest gdzieś poradnik z wytłumaczeniem plików znajdujących się w plikach serwerowych np lib, game itp. I wytłumaczy mi ktoś czym się różnią czyste pliki serwerowe a gotowiec ?

Czyste pliki to takie, w których nie ma żadnych nowości, musisz tam dodawać swoje rzeczy i ustawiać wszystko od początku do końca.

Gotowiec to "czyste pliki", w które ktoś wrzucił kilka nowości, odbugował określone rzeczy i zbiera lajki na forum (za udostępnienie).

;-)

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Czyste pliki to takie, w których nie ma żadnych nowości, musisz tam dodawać swoje rzeczy i ustawiać wszystko od początku do końca.

Gotowiec to "czyste pliki", w które ktoś wrzucił kilka nowości, odbugował określone rzeczy i zbiera lajki na forum (za udostępnienie).

;-)

Dzięki za odpowiedź a orientujesz się mniej więcej gdzie znajdę poradnik gdzie opisane są wszystkie pliki serwerowe które widzimy przez ftp game itp.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź a orientujesz się mniej więcej gdzie znajdę poradnik gdzie opisane są wszystkie pliki serwerowe które widzimy przez ftp game itp.

Tutaj takiego nie ma. Musisz bezpośrednio szukać w różnych tematach z plikami (Metin2 - serwery prywatne -> pliki serwerowe) odpowiednich plików dla siebie. ;)

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Mam jeszcze jeden mały problem bo próbuje postawić serwer na plikach terenzo ale coś nie działa, robię wszystko jak pokazują na poradnikach lecz niestety nie działa ip nie zapusuje się w konfiguracji i gdy wpisuje komende /ps pokazuje się że odpala tylko /db nic więcej.

Opublikowano

Mam jeszcze jeden mały problem bo próbuje postawić serwer na plikach terenzo ale coś nie działa, robię wszystko jak pokazują na poradnikach lecz niestety nie działa ip nie zapusuje się w konfiguracji i gdy wpisuje komende /ps pokazuje się że odpala tylko /db nic więcej.

może nie masz symlinków danych do auth i game ?

Opublikowano

może nie masz symlinków danych do auth i game ?

Co to jest bo ja dopiero się uczę ?

Opublikowano

skróty do game, wejdz np w auth i zoabcz czy masz skrót do game utworzony :P

muszę się połączyć przez ftp czy w virtualu to odpale ? sory ciemny jestem i nie ogarniam za bardzo

Opublikowano

Tylko jest problem bo w sysinstall nie mam żadnego ip podłączonego bo się resetuje a przez to do ftp nie mam dostępu.

Opublikowano

mam port 22 odblokowany jest git tylko teraz problem z uwierzytelnieniem

Opublikowano

moze po prostu w portmapie nie masz aktywowanego portu ?

PORTMAP HAHAHAHA

po drugie to już jak coś to SFTP.

zależy jak sobie podepniesz czy pod kartę hamachi czy pod router, ja np pod routerem ustawiłem w sysinstall domyśliny adres i drugi swój przez który łączę się z SFTP :)

uwierzytelnie to dane jak wpisujesz podczas logowania się do VM

ezgif-1-018983d124.gif

Opublikowano

PORTMAP HAHAHAHA

po drugie to już jak coś to SFTP.

zależy jak sobie podepniesz czy pod kartę hamachi czy pod router, ja np pod routerem ustawiłem w sysinstall domyśliny adres i drugi swój przez który łączę się z SFTP :)

uwierzytelnie to dane jak wpisujesz podczas logowania się do VM

HAHAHAHAHA? Gościu śmiejesz się chyba z samego siebie :D. Mówisz mu o uwierzytelnianiu? takim debilkem nie jest ze nie wie jakie dane. SFTP a FTP oj , powinien wiedziec, niestety mi bez aktywowania portów nie chciało się połączyć do ftp serwera :D. Mądryś <3

// aż dam Ci lajka :c

Opublikowano

ok udało mi się połączyć do ftp i teraz tylko pytanie bo jestem w folderze auth i gdzie mam niby tych simlinków szukać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...