Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zamulony komputer

swistek

Pytanie

Opublikowano

Witam,otóż mam problem ze swoim komputerem,około tydzień temu wróciłem do domu po nieobecności 3 dni,zastałem strasznie zamulony komputer,nie chodził on normalnie przycinał się,miał jakieś zwiech,podobno mój młodszy brat coś na nim ściągał i prawdopodobni naściągał jakiegoś "syfu" przeskanowałem komputer,nic nie wykrył,lecz dla pewności walnąłem formata,niestety po formacie nic nie pomogło,czy ktoś wie w czym tkwi problem? Mam zainstalowane Comodo Antyvirus,wykrył mi jakieś malware,usunołem lecz nic to nie dało.
Proszę o pomoc bo jestem zielony w takich sprawach.
​Z góry Dziękuje i pozdrawiam.

Procek:  Intel Core 2600 3.4 GHz

Grafika:  Nvidia GeForce GTX 550 TI 1GB
Płyta główna:  AsRock H67

RAM:  2x4GB DDR3 1333mhz
Dysk Twardy: Seagate Barracuda Green St2000 DL003 2TB

Win 7 Ultimate

Tak wiem że komp jest źle złożony ;)

Zrobiłem SS,nie wiem czy są poprawne:

Ale nie wydaje mi się żeby to była wina temperatury

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdyby płyta była <niestabilna> to zaraz po uruchomieniu kompa przy wykonaniu przez BIOS procedury POST czyli <Power-On Self-Test>
pojawiłyby się ostrzeżenia dźwiękowe, krótkie lub długie dźwięki generowane naprzemiennie (to już jest zalezne) od producenta BIOS-u
inne ukryte <wady> można częściowo wykryć poprzez wykonanie testów stabilności np w Everest lub dodatkowo w
CPU-Z osiągi i stabilność hardware związanego z prockiem

ja nie miałem obiawow ze mi jakies dzwieki pojawiały, ogolnie mulil i sie zaiwszał, zaniosłem do serwisu i plyta do wymiany ( gwarancja )

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Ale co może być tego problemem? Naprawdę przed wyjazdem nie miałem żadnych problemów,to było jakoś z ponad tydzień temu,podobno też jak mnie nie było komputer upadł,ale otwierałem go i wszystko wydawało się być wporządku,nic nie połamane ani nic nie poodłączane.

Mówisz płyta? Jak to sprawdzić?

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

Opublikowano

Rozebrałem i wyczyściłem komputer,zauważyłem że na procku już prawie nie było pasty,ale nie wiem czy możliwe że było to powodem,ale temperatury przy grze w procku dochodziły do 75,kupię pastę i zobacze czy coś pomogło,jeśli nie będe szukał rozwiązania dalej

Opublikowano

Tez, myslałem ze to pasta, wymieniłem i niestety mi nie pomogło, może akurat Tobie pomorze :)

jeżeli nie sprobój też format, może ktoś przez czas Twojej nie obecności coś zrobił w systemie

jeśli nic nie pomorze, to ostatecznie isć do serwisu ;)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

@F5

Opublikowano

ja bym sie zainteresował płyta głowna, podobnie miałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...