Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony wezwanie do zapłaty

Wieczux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem że to nie forum od takich spraw, ale nie wiem gdzie to dać a tu może ktoś się zna i doradzi. Otrzymałem takie coś na chomikuj: 

Witam serdecznie, 

na Chomiku Powiadomienia_Sony zamieszczone jest kierowane do Państwa zawiadomienie pełnomocnika Sony Computer Entertainment Europe Ltd. adw. Marka Staszewskiego, zwracamy się z uprzejmą prośbą o zapoznanie się z treścią tego pisma. 

Bezpośredni link do pisma

Przeczytałem to pismo tam coś pisze że albo się ugadamy albo sprawa idzie do sądu. Napisałem tam na jego email że już wykasowałem gry i otrzymałem odpowiedź:

Szanowni Państwo,

nawiązując do pisma w sprawie stwierdzonych naruszeń praw majątkowych w załączeniu przekazuję propozycję Ugody pozasądowej. W przypadku akceptacji Ugody proszę o przekazanie danych do uzupełnienia tekstu Ugody takich jak: imię, nazwisko, adres zamieszkania, nr PESEL w ciągu 3 dni od otrzymania niniejszej propozycji Ugody.

W przypadku braku odpowiedzi na niniejszą propozycję Ugody lub nieprzekazanie danych, o których mowa powyżej, we wskazanym terminie, sprawa zostanie skierowana na drogę stosownego postępowania sądowego.

Z poważaniem,

Kazimierz Treger

Z upoważnienia Adwokata Marka Staszewskiego

Noi w tej ugodzie pisze coś że mam zapłacić. (pewnie 2k mi dojebią) Nie wiem czy podać te dane czy nie. W sumie to nie wypisali mi jakie konkretnie gry udostępniałem i tak mi się wydaje że jakby to było wszystko na serio to już dawno by była sprawa na policji i by mieli moje dane.  Napiszcie co o tym myślicie, mam jeszcze 2 dni na odpowiedź.

sygnapacmaniek.png
Opublikowano

Skoro otrzymałeś taką wiadomość na chomiku, to olej to.

Póki nie dostajesz takich informacji na maila lub adres zamieszkania, dodatkowo list nie jest kierowany bezpośrednio do Ciebie z imienia, nazwiska oraz adresu zamieszkania to mogą Cię cmoknąć w pompkę :D

Dodatkowo zapoznaj się z tym tematem http://odjechani.com.pl/Thread-Prawa-autorskie-Otrzyma%C5%82em-tak%C4%85-wiadomo%C5%9B%C4%87bo nie jesteś jedyna osobą, która dostaje takie powiadomienia na chomiku.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...