Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki silnik wybrać? + Pomysł na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć, Czy zagralibyście na takim serwerze.

Tworzę z kolegą serwer pvp z dodatkiem freebuilda.

Chodzi o to, że za zarobioną kasę, Np za zabicie graczy,

Za lvl'e Itp można sobie kupić działkę, o wymiarach

15x15. Na tej działce będzie można sobie skrzynie poustawiać,

lub jakieś inne  budowle pobudować itp. Na serwerze mamy 

wybudowany autorskii spawn + mape, w takim

klimacie dzikiego zachodu., Są jeziora pobudowane

w fajnym stylu, chatki jak z Westernów, 

szubienice, szałasy, kryjówki, Otoczone pięknymi górami :) itp. 

W dodatku na serwerze jest System Rang,

Za które się dostaje Lvl'e, a za awansowanie

na nowy poziom, są przyznawane nagrody pieniężne

jak i niespodzianki :) W dodatku mamy wprowadzone na serwer

system petów, można sobie zwierzątko kupić, Amulety,

które dają siłę itp. Jeżeli chodzi o działki, to na spawnie 

w podziemiach jest specjalny sklep z surowcami, z surowcami do budowy. W dodatku 

mamy zamiar wprowadzić różne tego typu Escape i Parkoury

z fajnymi nagrodami, i z różnymi poziomami :)

Oczywiscie wszystkie pluginy i pliki są w 90% 

spolszczone i wszystko ładną czcionką obrobione, 

aby wszystko się ładnie prezentowało.

Piszcie w komentarzach, czy zagralibyście na takim serwerze, i ewentualnie Wasze propozycje, co można by było dodać lub zmienić.

Jeżeli chodzi o silnik, to proszę mi powiedzieć jaki silnik jest najlepszy na chwilę obecną,

Aby gracze mogli na serwer wchodzić w każdej wersji 1.7.x

Przede wszystkim który jest najstabilniejszy pod względem

lagów, itp. Na serwerze będzie maszyna 16gb Ram i Ok 20 pluginów w tym 2 światy.

Opublikowano

Jak najbardziej bym zagrał.

Jeśli chcesz żeby serwer był lepiej zoptymalizowany i był bez lagów wybierz Spigot a jeżeli chcesz to zaczekaj na Sponge.

643_sygna_tn.jpg

Opublikowano

Bukkit można tak powiedzieć że jest najlepszy ale dla niektórych, jeżeli chcesz bd miał wielki serwer, to wg. mnie zastosuj Spigot'a.

Tak jak sam w temacie napisaleś "najstabilniejszy" radze Ci wybrać Spigot'a aż do tej pory nie mam z nim problemów.

643_sygna_tn.jpg

Opublikowano

Serwer będzie miał około 100 slotów, 2 światy około 20 pluginów, Więc z kolegą jesteśmy zdania, aby zainstalować spighota. 

Wracajac do serwera: Piszcie w komentarzach, Cze zagracie na takim serwerze, Co Dodać, Lub zmienić. 

Opublikowano

Ja ze spigotem mam spore problemy np.Po wygenerowaniu mapy surowcowej kompletnie nie ma zasobów pod dirtem a i brak nowych zwierzaków.

Fakt mam bungee i lobby ale ludzie nie mają swoich skinów itd.

A co do pomysłu to dałbym mapę surowcową ale uzbroił bym ja w dodatkowe moby tak żeby podczas pozyskiwania zasobów trzeba było walczyć o przeżycie.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o surowce, do budowy na działki, to jest duży sklep w podziemiach, gdzie można je kupić. Wolałbym tego ze "survivalem" nie łączyć. A gracze walczący między sobą, za zabicie gracza będzie kasa. Mapa jest wystarczająca, pod względem wielkości, i ten klimat dzikiego zachodu :) Zapomniałem dodać, że na mapie będą poukrywane skrzynki z nagrodami. Wracając do silnika, to pozostaniemy przy spighocie, Ponieważ na działkach jest dirt i pod działką też, a  mapa główna jest na płaskiej mapie, Tylko otoczona górami, a w środku, będzie rozgrywka. Więc problemu z "dirtem" nie będzie. 

Opublikowano

Wybierz spigota jest najlepszy, mniej lagów będziesz miał, ten silnik jest na większe serwery. Nie mam z nim żadnych problemów, wszystko ładnie chodzi :). Polecam wersje 1.7.10. Możesz pisać pod niego pluginy, będą kompaktybilne w większości :).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Jeżeli chcesz mieć serwer bez lagów, to oczywiście, że wybieraj silnik Spigot. Silnik jak wiadomo jest przystosowany do większych serwerów, więc z pewnością wybieraj ten silnik. Problemów, z nim myślę, że nie będziesz miał w konfiguracji jest prosty. 

Opublikowano

Silnik Spigot 1.7.10.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Jaką wersję brać? 

Wersję silnika Spigot wybieraj najstabilniejszą, czyli wersję 1.7.2 - 1.7.10

Opublikowano

Co do pomysłu na serwer mógł byś powiększyć działki, albo zrobić o różnej wysokości z innym przedziałem cenowym, chętnie zagram na tym serwerze ponieważ czegoś takiego poszukuje ;]

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

Co wy tak pierdzielicie o 1.7.10? czas przejść na 1.8, i wykorzystać nowości.

@1373230489-U611928.pngBR3ND

@1373230489-U611928.pngLord Asasin

najnowszy spigot to git-Spigot-eb39b47-0899683, a przynajmniej wczoraj był najnowszy :D

dziś juz jest 1 wersję do tyłu, i to jest właśnie najlepsze.

Aktualizacje są prawie codziennie, ciągle są dodawane nowe rzeczy i bardzo szybko naprawiane zgłoszone bugi.

A stare wersje na 1.7 nie są już wspierane, i każdy ma je w dupcie.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...