Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Medion md 98300 Pomoc w rozebraniu. (Pilne)

KosciuszkoBest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z rok temu zalalem laptop (cos tam sie wlacza, ale sie restartuje i klapa) i teraz wlasnie naszla mnie chec do rozebrania go. Tylko jest jestem maly problem. Nie mam pojecia jak.

Dlatego prosze was o pomoc. Czy ktos mial z takim laptopem stycznosc?

ogolnie to odkrecilem sporo srobek, ale nie moge zdjac obudowy, bo ekran jest przymocowany i koliduje. ;x

Opublikowano

Z rok temu zalalem laptop (cos tam sie wlacza, ale sie restartuje i klapa) i teraz wlasnie naszla mnie chec do rozebrania go. Tylko jest jestem maly problem. Nie mam pojecia jak.

Dlatego prosze was o pomoc. Czy ktos mial z takim laptopem stycznosc?

ogolnie to odkrecilem sporo srobek, ale nie moge zdjac obudowy, bo ekran jest przymocowany i koliduje. ;x

lepiej by bylo gdybys mial przy sobie jakas osobe, ktora sie zna na tym, bo samemu nie znajac sie na rzeczy moze byc ciezko i zawsze mozna cos przez przypadek popsuc :P

Opublikowano

Jeżeli nie wiesz nawet jak go otworzyć to nie rób tego bo szkoda sprzętu. Serio.

Oddaj to komuś kto zna się na rzeczy, będzie większy pożytek. 

Zalanego laptopa bez wiedzy i myjki ultradźwiękowej nie przywrócisz do życia.

no niby tak, ale oddalem 1 informatykowi i stwierdzil, ze juz nie da rady. 2 informatyk wgral windowsa, ale po zrestartowaniu sie rozlecial system. Dlatego chce sobie samemu rozebrac go (ankinus nie to co ci koledzy w gimnazjum powiedzieli) i obejrzec, przy okazji odkurzyc. moze jest jeszcze plomyk nadziei na ten laptopik :)

jedynie cos tam wyciagne ($) z czesci typu dysk twardy ;d

Opublikowano

no niby tak, ale oddalem 1 informatykowi i stwierdzil, ze juz nie da rady. 2 informatyk wgral windowsa, ale po zrestartowaniu sie rozlecial system. Dlatego chce sobie samemu rozebrac go (ankinus nie to co ci koledzy w gimnazjum powiedzieli) i obejrzec, przy okazji odkurzyc. moze jest jeszcze plomyk nadziei na ten laptopik :)

jedynie cos tam wyciagne ($) z czesci typu dysk twardy ;d

Chyba nie informatycy, tylko amatorzy. Jak chcesz samemu go otworzyć bez wiedzy to wideo poradniki się kłaniają. No ja gimnazjum, a ty jeszcze w 6kl podstawowej siedzisz. ;/

Opublikowano

To wystaw go w całości jako uszkodzony. Wartość będzie większa niż sam dysk.

Odkurzenie nic Ci nie da. 

Tutaj masz video przestawiające naprawę modelu bardzo zbliżonego do twojego. Możesz tam zaobserwować jego rozbiórkę.

to nie ten laptop ;/ moj jest md98300 a tutaj jest 98100

sam szukalem po calym yt i nic.

mowisz, ze bardziej sie oplaca wystawic jako uszkodzony niz na czesci?

Opublikowano

Niestety, ale laptopy to rwanie się z zaczepami. Ja rozbierając swojego mediona 4 upierdzieliłem. Wyjmij napęd, klawiaturę, RAM do czego masz tylko dostęp. A następnie próbuj z tym zaczepami na pewno masz jakieś po wyjęciu napędu.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz nigdzie plomby gwarancyjnej bo pod nią jest ukryta sróbka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...