Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Za stosunkowo niedługo przymierzam się do kupna nowego komputera. Mam na myśli taki komputer który da rade odpalić przez najbliższe 3 lata nowe gry tak chociaż na minimum High i nie było na nim okrutnych spaków FPS... A więc podam to co sam spróbowałem skleić i spytam was o opinie.

i5-4460
MSI Z97 
Gigabyte GTX 970 wf
WD 1TB 
Zalman Z9 Plus*
Kingsotn HyperX Fury 2x4GB
Silentium PC Deus G1 bronze 500W*

* - to rzeczy które raczej za wszelką cenę chciałbym aby pozostały bez zmian o ile wytrzymają ten zestaw. Mój budżet to koło 3100zł maksimum nie biorąc pod uwagę wymiany elementów " * " .

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Teraz pytanie, która z kart jest na dzień dzisiejszy wydajniejsza oraz która dłużej będzie dawała rade w nowszych tytułach. Plus, czy mój obecny zasilacz ( 500W Deus G1 ) wystarczy na ten zestaw. Mobo Z97 nie jest lepszą opcją niż Gigabyte za 200 zł?

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Z97 jest lepsze no ale różnica w cenie także jest . Wydajniejsza jest gtx 970-siątka . Cały zestaw powinien pożerać jakieś 400 W w stresie .

rmoiyq.png

Opublikowano

Okej czyli plus minus 50 W w zapasie w wersji pesymistycznej. Długość karty nie będzie większa niż makimum obudowy? 

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...