Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy raz z PlayStation 4

Troll`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zdecydowałem się, ze potrzebuję kupić Konsolę :)

Nie wiem tylko, którą się bardziej opłaca.

Dlatego potrzebuję pomocy dotyczących Konsoli XBOX ONE, a PS4.

Chciałbym się dowiedzieć czegoś o PlayStation 4.

Ogólnie chciałbym konsolę do gry w FIFĘ 15 i inne gry.

Pytania:

1. Czy PlayStation 4 jest lepszą konsolą od XBOX ONE pod względem graficznym ?
  2. Ile trzeba zapłacić, aby korzystać z funkcji sieciowych ? np. koledze po miesiącu wyskoczył komunikat, ze nie może grać w FUT (ultimate team) - bo nie zapłacił, za funkcje sieciowe.
  3. Czy konsola PS4, często poddaję się usterkom ?
  4. Mniej, więcej ile bym musiał zapłacić za konsolę ? Z tego co wiem to chodzi po ok. 1500 zł 
  5. Czy do konsoli PS4 mogę dokupić kamerkę, aby grać w gry typu Kinect (ruch ciałem) ?
  6. Czy warto kupić konsolę na Allegro ? Gdy sklep posiada pozytywne oceny ?

Za fachową pomoc, oraz próby pomocy będę nagradzał LIKE oraz GWIAZDKAMI w profilu :)

Proszę pomóż mi.

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Pod względem graficznym ps4 jest lepsze (na papierze), ale x1 dorównuje ps4.

Ps plus to około 200 zł na rok.

Co do usterek to nie wiem.

Najtańsze ps4 to około 1500-1600 zł.

Co do kamerki to można kupić razem z zestawem lub dokupić.

Co do allegro to wolałbym kupić osobiście i sprawdzić.

Opublikowano

1. Szczerze nie dojrzałem różnic na obydwu konsolach piękna grafika.

2. PS zrezygnowało z darmowego grania online jak to było wcześniej. Przy PS4 trzeba wykupić abonament PS+ którego koszt na rok to widze na allegro 200zł .. , a każdy wie jakie są z tą usługą problemy.

3. ­Zależy co masz na myśli napewno serwis we francji jest gównem o czym sam się przekonałem

4. 1500 zależy czy sama konsola czy jakiś bundle

5. Tak

6. Tak

2wg4nlj.png

Opublikowano

Pod względem graficznym ps4 jest lepsze (na papierze), ale x1 dorównuje ps4.

Ps plus to około 200 zł na rok.

Co do usterek to nie wiem.

Najtańsze ps4 to około 1500-1600 zł.

Co do kamerki to można kupić razem z zestawem lub dokupić.

Co do allegro to wolałbym kupić osobiście i sprawdzić.

Czyli lepiej wydać to 100 zł więcej i kupić w sklepie niż przez Allegro ?

Kurde PS PLUS, ok. 200zł ... na X1 wychodzi tam lekko taniej.

Okey czekam dalej, lekko przekonałeś, a coś od siebie ?

1. Szczerze nie dojrzałem różnic na obydwu konsolach piękna grafika.

2. PS zrezygnowało z darmowego grania online jak to było wcześniej. Przy PS4 trzeba wykupić abonament PS+ którego koszt na rok to widze na allegro 200zł .. , a każdy wie jakie są z tą usługą problemy.

3. ­Zależy co masz na myśli napewno serwis we francji jest gównem o czym sam się przekonałem

4. 1500 zależy czy sama konsola czy jakiś bundle

5. Tak

6. Tak

Co częściej ulega usterkom ? 

X1 czy PS4 ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

­Nie mam takich danych co częściej ulega usterkom. PS4 jest małe ma wbudowany zasilacz do tego większość użytkowników skarży się na zdzierające gumki na analogach. PS4 jest u nas w kraju pewnie więcej co do gwarancji sony daje 12 miesięcy pozostałe 12 chyba trzeba do sklepu z tym uderzyć. XO rejestrujesz na stronie dostajesz 2 lata gwarancji nawet czasami coś dokładają.

2wg4nlj.png

Opublikowano

­Nie mam takich danych co częściej ulega usterkom. PS4 jest małe ma wbudowany zasilacz do tego większość użytkowników skarży się na zdzierające gumki na analogach. PS4 jest u nas w kraju pewnie więcej co do gwarancji sony daje 12 miesięcy pozostałe 12 chyba trzeba do sklepu z tym uderzyć. XO rejestrujesz na stronie dostajesz 2 lata gwarancji nawet czasami coś dokładają.

podsumowując co lepsze ?

są gry na XO kierowane Gestem/Ruchem ? Szczególnie SPORT/TANIEC ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

­Nie używam kinecta , ale z tego co widze są takie gry do sportu Kinect Sports Rivals , a do tańca Dance Central Spotlight

2wg4nlj.png

Opublikowano

­Nie używam kinecta , ale z tego co widze są takie gry do sportu Kinect Sports Rivals , a do tańca Dance Central Spotlight

lepiej kupić w zestawie kamerkę czy osobno ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Szczerze nie wiem to droga zabawka a gier na nią narazie mało osobno 559zł w zestawie też pewnie podobnie­. PS Camera kosztuje 2 stówki więc tutaj cenowo dużo lepiej

2wg4nlj.png

Opublikowano

Szczerze nie wiem to droga zabawka a gier na nią narazie mało osobno 559zł w zestawie też pewnie podobnie­. PS Camera kosztuje 2 stówki więc tutaj cenowo dużo lepiej

z tego co patrzyłem to X1 z FIFA 15 + Taniec + Kinect = 1999zł

a PS4 = ok. 1900 zł 

więc tutaj lepiej

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Pytania:

1. Czy PlayStation 4 jest lepszą konsolą od XBOX ONE pod względem graficznym ? - PS4 ma lepsze podzespoły, ale pod względem grafiki nie widać różnicy.
  2. Ile trzeba zapłacić, aby korzystać z funkcji sieciowych ? np. koledze po miesiącu wyskoczył komunikat, ze nie może grać w FUT (ultimate team) - bo nie zapłacił, za funkcje sieciowe. - Zarówno PS4, jak i X1 potrzebują tzw. subskrypcji. Koszt to około 150 złotych - rok.
  3. Czy konsola PS4, często poddaję się usterkom ? - Jedynie w amerykańskich konsolach występował błąd o nazwie Blue Light Of Death. W europejskich konsolach on nie występował
  4. Mniej, więcej ile bym musiał zapłacić za konsolę ? Z tego co wiem to chodzi po ok. 1500 zł - Tak jak powiedziałeś, około 1500 złotych, zarówno za PS4, jak i X1.
  5. Czy do konsoli PS4 mogę dokupić kamerkę, aby grać w gry typu Kinect (ruch ciałem) ? - Jest kamerka na PS4, ale nie ma jeszcze na nią jeszcze chyba żadnych gier. Na razie za jej pomocą można jedynie wydawać komendy konsoli, np. "Włącz Grand Theft Auto V"
  6. Czy warto kupić konsolę na Allegro ? Gdy sklep posiada pozytywne oceny ? - Nie ma żadnej różnicy. Jak chcesz to kupuj. Najlepiej przez "Płatność przy odbiorze". Ja osobiście większość rzeczy kupuję na Allegro, gdyż jest mi tak wygodniej.

Za fachową pomoc, oraz próby pomocy będę nagradzał LIKE oraz GWIAZDKAMI w profilu :)

Proszę pomóż mi.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Pytania:

1. Czy PlayStation 4 jest lepszą konsolą od XBOX ONE pod względem graficznym ? - PS4 ma lepsze podzespoły, ale pod względem grafiki nie widać różnicy.
  2. Ile trzeba zapłacić, aby korzystać z funkcji sieciowych ? np. koledze po miesiącu wyskoczył komunikat, ze nie może grać w FUT (ultimate team) - bo nie zapłacił, za funkcje sieciowe. - Zarówno PS4, jak i X1 potrzebują tzw. subskrypcji. Koszt to około 150 złotych - rok.
  3. Czy konsola PS4, często poddaję się usterkom ? - Jedynie w amerykańskich konsolach występował błąd o nazwie Blue Light Of Death. W europejskich konsolach on nie występował
  4. Mniej, więcej ile bym musiał zapłacić za konsolę ? Z tego co wiem to chodzi po ok. 1500 zł - Tak jak powiedziałeś, około 1500 złotych, zarówno za PS4, jak i X1.
  5. Czy do konsoli PS4 mogę dokupić kamerkę, aby grać w gry typu Kinect (ruch ciałem) ? - Jest kamerka na PS4, ale nie ma jeszcze na nią jeszcze chyba żadnych gier. Na razie za jej pomocą można jedynie wydawać komendy konsoli, np. "Włącz Grand Theft Auto V"
  6. Czy warto kupić konsolę na Allegro ? Gdy sklep posiada pozytywne oceny ? - Nie ma żadnej różnicy. Jak chcesz to kupuj. Najlepiej przez "Płatność przy odbiorze". Ja osobiście większość rzeczy kupuję na Allegro, gdyż jest mi tak wygodniej.

Proszę pomóż mi.

a na X1 ta kamerka już jest do grania ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Jestem w 99% pewien, że na kamerkęod od X1 (Kinect) nie wyszła żadna gra. Tak jak na PS4 można narazić tylko wydawać komendy głosowe.

@Edit

Sprawdziłem i Kinect'a dla X1 wyszły 2 gry. Mianowicie Kinect Sports Rivals oraz Just Dance 2015. Także sorry za pomyłkę.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jestem w 99% pewien, że na kamerkęod od X1 (Kinect) nie wyszła żadna gra. Tak jak na PS4 można narazić tylko wydawać komendy głosowe.

w zestawie niby jest gra na X1 ...

Zestaw to: X1 + FIFA 15 + Gra DANCE + Kinect

77512f97859e.jpg

Opublikowano

w zestawie niby jest gra na X1 ...

Zestaw to: X1 + FIFA 15 + Gra DANCE + Kinect

Pożyczyłem od kolegi X360 z Kinect'em i powiem Ci szczerze, że na początku jest to fajne,ale potem robi się już nudne i monotonne. Tak samo z Move dla PS3.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Pożyczyłem od kolegi X360 z Kinect'em i powiem Ci szczerze, że na początku jest to fajne,ale potem robi się już nudne i monotonne. Tak samo z Move dla PS3.

to nie dla mnie, to dla sióstr :)

tak więc lepiej co wybrać, jeżeli chciałbym solidną konsolę, która nie psuję się co miesiąc?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

to nie dla mnie, to dla sióstr :)

tak więc lepiej co wybrać, jeżeli chciałbym solidną konsolę, która nie psuję się co miesiąc?

Żadna z tych konsol się na razie nie psuje.  :D

Która wybrać, hmmm... Ja ze względu na exclusive'y bym brał X1, ale mam na PSN dużo trofeł, gier i.t.p. i nie chcę tego tracić, więc bym brał PS4. Ale wszystko tak naprawdę zależy od tego jakie chcesz exclusive'y. Jak bierzesz dla sióstr, to bierz raczej X1. Na X360 były gry typu Nike + Kinect, czyli gra sportowa, która pokazuje po skończonych ćwiczeniach ile spaliłeś kalorii i.t.p. Na X1 wdaje mi się, że gry tego typu też wyjdą.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Żadna z tych konsol się na razie nie psuje.  :D

Która wybrać, hmmm... Ja ze względu na exclusive'y bym brał X1, ale mam na PSN dużo trofeł, gier i.t.p. i nie chcę tego tracić, więc bym brał PS4. Ale wszystko tak naprawdę zależy od tego jakie chcesz exclusive'y. Jak bierzesz dla sióstr, to bierz raczej X1. Na X360 były gry typu Nike + Kinect, czyli gra sportowa, która pokazuje po skończonych ćwiczeniach ile spaliłeś kalorii i.t.p. Na X1 wdaje mi się, że gry tego typu też wyjdą.

konsola byłaby zarówno dla nich od czasu do czasu, ale częściej moja dla FIFY 15, GTA V, Far Cry 4 itd. :)

czyly X1 jest bardziej rozwinięta pod względem bajerów ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

konsola byłaby zarówno dla nich od czasu do czasu, ale częściej moja dla FIFY 15, GTA V, Far Cry 4 itd. :)

czyly X1 jest bardziej rozwinięta pod względem bajerów ?

Tak, ale około 50-60% funkcji jest niedostępnych w Polsce. Także jeśli chodzi o Polskę, to bardziej rozwinięte jest PS4.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Jakie 50-60% funkcji u nas nie istnieje?

Może przesadziłem z tym 50-60%, ale w Polsce nie będzie dostępna np. telewizja tak jak w Ameryce, oraz Xbox Video. Czyli wychodzi na to, że obie konsole oferują podobne usługi w Polsce.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Co do tego Xbox Video to masz racje , ale może w przyszłości to u nas będzie dostępne ?  ;) Telewizja tak jak w ameryce o co się tu rozchodzi? Można podłączyć nasz dekoder do Xboxa One i śmigać.

­

2wg4nlj.png

Opublikowano

Co do tego Xbox Video to masz racje , ale może w przyszłości to u nas będzie dostępne ?  ;) Telewizja tak jak w ameryce o co się tu rozchodzi? Można podłączyć nasz dekoder do Xboxa One i śmigać.

­

Po prostu. W Ameryce na X1 można oglądać np. NBA. W Polsce tego nie ma. Nie rozumiem natomiast o co ci chodzi z tym dekoderem. Po co podłączać dekoder do X1. Przecież to ci nic nie da. Aa jeszcze pytanie czy da się go tak podłączyć. W

Ja chcę konsolę do grania, nie do oglądania.

Tak więc nie wiem już co wybrać...

Doradzicie ?!

Tak naprawdę obie te konsole się niczym nie różnią. Jedynie exclusive'y są inne. Także to już zależy od ciebie, jakie wolisz exclusive'y.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Po prostu. W Ameryce na X1 można oglądać np. NBA. W Polsce tego nie ma. Nie rozumiem natomiast o co ci chodzi z tym dekoderem. Po co podłączać dekoder do X1. Przecież to ci nic nie da. Aa jeszcze pytanie czy da się go tak podłączyć. W

Tak naprawdę obie te konsole się niczym nie różnią. Jedynie exclusive'y są inne. Także to już zależy od ciebie, jakie wolisz exclusive'y.

ma być konsola sprawna, nie psuć się i bezsensownie wyłączać.

gry mają sprawnie chodzić szczególnie: FIFA 15, GTA V...

oraz żeby był ten kinect... czyli są dwie gry na XO , a na PS4 jeszcze ani jednej ?

77512f97859e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...