Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym wycarrować tych zjeb*w?

xTreeemeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam do jungli Vi - świetne ulti, tankowata, doskok z Q - czego chcieć więcej? (i ma biuścik!) 

Moim zdaniem dżungla to najlepsze miejsce do carrowania, masz kontrolę nad wszystkimi liniami. ;)

Opublikowano

Polecam do jungli Vi - świetne ulti, tankowata, doskok z Q - czego chcieć więcej? (i ma biuścik!) 

Moim zdaniem dżungla to najlepsze miejsce do carrowania, masz kontrolę nad wszystkimi liniami. ;)

Co wy wszyscy z tymi cyckami, jak chcecie poogladac to wpisze taka fraze w googlu i tyle.

@topic

Graj duo z jakims kumplem Ty na jungli a on na midzie, ew. odwrotnie.

Moim zdaniem rengar i kha'zix za bardzo dobrzy do jungli, nie wiem czemu nikt nimi nie gra.

Opublikowano

Graj katariną,kradnij kille roamuj i najlepiej z kolegą premade on tankiem na topie i easy da się wycarry'ować.

You could be the corpse and I could be the killer
If I could be the devil, you could be the sinner
You could be the drugs and I could be the dealer
Everything you say is like music to my ears

Opublikowano

Wiesz.. Nie da się wygrać każdej gry, zawsze trafi się gorszy grać. Tak samo nie da się wygrać gry solo (bynajmniej tam gdzie ja jestem). Ale dam Ci radę.. Lepiej skończ z tą grą jak ja. LoL to gra, w której gracze są najbardziej agresywni - u Ciebie też widać ten przejaw. Za przegrany mecz gracze życzyli mi śmierci na raka, j*b*li moją siostrę, matkę i nie tylko. To nie jest normalne, co tam się dzieje.

Opublikowano

W niskich dywizjach ADC to easy carry. Musisz tylko kontrolować także ich mapę, jak na adc to czesto roamować, no i smoki, buffy, wszystko.

giphy.gif

Opublikowano

Po prostu nie potrafisz grać jak się kończy laning phase. Ja to samo miałem. Linie każdą miażdżyłem ale potem nie potrafiłem grać. Do Diamond 3 niemalże każdą postacią idzie wycarrować. Ja masterem yi na nowym koncie do d5 miałem 90% win rate. 

Nie pisałeś w jakiej lidze grasz. 

Mam kumpla z reala, który przez 6 miesięcy siedział na silverze 5. Potem go uczyłem grać i w 3 miesiące wbił z silvera5 na d3/2 na weście. Nie grałem z nim duo/ nie boostowałem go. 

Jak poniżej d3 to daruj sobie postacie, które wymagają większego ogaru i wiedzy np. Riven, zed czy ww. Yi. Te postacie się dobrze spisują w rękach osoby  z dużym skillem bo w innym przypadku będziesz to kaleczył i marnował potencjał. Do d5 ta gra jest łatwa. Różnica między d1 a d5 jest kolosalna. 

Jakbym miał polecić czym grać dla początkującego to katować do oporu takie postacie jak:

na jungli - Jarvan, Pantheon, Kha'Zix (pod randuin, a nie pod full dmg bo będziesz lamił i wbijał się niepotrzebnie w enemy team kończąc deadem)

Mid - zdecydowanie Orianna. Pasywna i/lub agresywna postać. Pewny pick jak enemy jungler jest b. agresywny (j4,lee) i grasz na Syndre.  ii Syndra jak grasz na postacie typu Zed etc. Te dwie zdecydowanie wystarczają. Reszta postaci np. Ahri, Zed czy TF wymaga dobrego timingu i wiedzy kto, co ile zadaje DMG i tak dalej. 

Top. Tutaj jest duże pole manerwu. Masz Wukonga, który jest wg. mnie numerem 1 na low elo. Na Topie jest duże pole manewru. Najlepiej sobie darować postacie typu Riven czy inne pod full dmg bo zazwyczaj się kończy w goldzie na tym, że ta postać jest zfeedowana albo 0/3 po 5min. A jak już jest zfedowana to nie potrafi zainicjować TF'a albo jest stompowana przez enemy team bo wbija się tam gdzie nie powinna. Zazwyczaj tak jest.

Ps. a co do czitów to sobie daruj bo tylko stopujesz swój rozwój. Ludzie klepią d1 na czysto, a ktoś używa czity i siedzi przy xxx winach na goldzie bo jest ignorantem.

Opublikowano

moim zdaniem w grze chodzi o to zeby nie dac sie zabic, niz zeby zabijac, oczywiscie zabijac warto w celu zlota

ale najwazniejsze zeby myslec przyszlosciowo tzn przewidywac co sie stanie po danym ruchu

i jak czujesz sie wystarczajaco silny, to wtedy oddawaj kille druzynie, wtedy są wieksze szanse 5 vs 5

Opublikowano

W sumie mogę Ci podać TOP 5 na każdą linie, sugerowaną przez bardzo dobrego gracze :)

Trzymaj

­https://www.youtube.com/watch?v=qhts0WKziUE

Przez bardzo dobrego gracza i dał filmik Nervariena xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...