Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ekwipunek na 82lvl (+SP)

Quenas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was takie ciekawe pytanie. Nie grałem w Nostale 3 lata ale wróciłem i teraz od nowa uczę się grać.

Chciałbym abyście mi złożyli najlepsze eq dla woja na 82lvl oraz kolejne zamienniki na 85-90lvl. Cena nie gra roli. Chodzi mi o przykłady najlepszych resów do 82lvl i ogólnie całego wyposażenia(broń, zbroja). 

Oraz mam takie pytanie odnośnie kart SP. Mam teraz wara71j+11, crusa+5, balde+5.

W jakie SP najlepiej zainwestować? Jakie nowe SP (5-7) jest najlepsze i które się opłaca zrobić/kupić? 

Myślałem nad mnichem, co wy na to?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Najlepiej zainwestować w mnicha. Eq do 82 to będzie :

cail u7+8/9/10 z osło z unikami i ogólną obroną, z broni to złamany miecz u7+8/9/10 z osło pod jak największe obrażenia w pvp lub obniżanie obrony i % do obrażeń + sl obrażeń, zwiększone kryty i szansa na kryta, ściąganie resa, kusza to balista u7 z osło pod ogólny sl i wszystkie slki których nie ma w mieczu. Z resów to wszystkie z b sum6 i kamienne s6, na 88 kupujesz magmy i kozaki s6, na 90 najlepszy jest mieczyk u7+10 bohatera + ciężka zbroja komendanta u7+8 lub wyżej. Biżu kedanos hp+redukcja krytów+reg hp lub mana.

Opublikowano

Wbij szybko 85lv, teraz to nie problem. Kup jakiegoś dobrego xipa i tą zbrojke na 85 (nie pamiętam jak się dobrze nazywała ;d) Zainwestuj w to, bo to jednak eq na dłużej.

Resy to najlepiej z B s5 lub jak Cię stać s6. Możesz też kupić takie uniwersalne resy (po 35% na all) na np. glac (Kamienne).

Jeśli chodzi o sp to oczywiście mnich. Dobry jest on do pvp, do expa też się nadaje, oczywiście glaca również. Zawsze można go nawet pod defa dać.

giphy.gif

Opublikowano

Mnich pod defa traci sens bo marnuje się krytyk w skillach, złamas i balista to najlepszy set broni do 90, xip wymięka przy bonie złamasa.

Opublikowano

Złamas bije xipa na głowę, ja flambem u7+8 ze średnią osło biłem prawie tyle samo co gostek z xipem u7+8, a złamas z super osło jest najlepszy na -90, ale też najdroższy. Eq masz słabe pod pvp, w mieczu osło jeszcze nie taka zła jak na u5, ale w armie to bieda, bo tylko 1 kiczowata opcja pvp, jedyne co w niej jest dobre to naturalne, ale żeby ono dobrze działało to musisz mieć biżu z reg hp.

Opublikowano

Chciałem jakiegoś Cailandera kupić ale nie ma zbytnio na Enigmie ;/
Tak się teraz zastanawiam czy jest sens pakować kasę w tą postać bo należało by 90% rzeczy wymienić. Na same resy 80kk bym musiał wydać.

PS. W co byś najpierw zainwestował w mojej sytuacji nie licząc SP? Broń, zbroja? Reski jako takie mam po ok 120+ ale to się wymieni.

A co myślisz o SP7 dla woja? Jest ciekawe? Do pvp dobre czy raczej do pve?

Opublikowano

Chciałem jakiegoś Cailandera kupić ale nie ma zbytnio na Enigmie ;/

Tak się teraz zastanawiam czy jest sens pakować kasę w tą postać bo należało by 90% rzeczy wymienić. Na same resy 80kk bym musiał wydać.

PS. W co byś najpierw zainwestował w mojej sytuacji nie licząc SP? Broń, zbroja? Reski jako takie mam po ok 120+ ale to się wymieni.

A co myślisz o SP7 dla woja? Jest ciekawe? Do pvp dobre czy raczej do pve?

Lepiej chyba najpierw zająć się zbroją :p.

Sp7 woja dobre do pvp, pvm nie bardzo :p.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...