Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do grania

dudu98PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy taki komp wystarczy mi do grania w pasjansa ? 

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79404&s=73267&s=15240&s=67735&s=43068&s=77450&s=90976&s=75827&s=79260&s=67056&s=79983

i ta karta graficzna 

http://www.agito.pl/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb-ddr5-pci-e-box-84-1023432.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=1023432

albo ta no nie wiem

http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=63181

Oczywiście niektórych części nie ma na magazynie więc możecie zaproponować wymianę albo sobie kupie w innym sklepie tą akurat część. 

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano

@L0X0S K.O.M.P

Cena jest dowolna. No ale bez przesady bo taki titan Z nie jest mi do niczego potrzebny.

Nie chce jakiegoś Asusa Radeona tylko GeForce. Ty miałeś ten zestaw gotowy czy go teraz zrobiłeś ? 

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Opublikowano

Gotowy, podaj dokładną sume i do czego będzie użytkowany komputer bo niezbyt rozumiem granie w pasjansa. :P

Opublikowano

No to wszystkich gier na ultra. Arma 3, DayZ, BF4 itd. no i jeszcze do tego włączony fraps. 

No a ceny nie wiem. Za ile zrobisz za tyle będzie 

Opublikowano

@L0X0S K.O.M.P

Potrzebuje 16gb ram, i minimum jeszcze 2 takie dyski bo jak już coś zainstaluje to potem nie chce usuwać z powodu że brakuje mi miejsca na dysku. 

Opublikowano

Weź podaj ten budżet i zastosowanie i inne pierdoły bo nikt się bawić w zgadywanki nie będzie.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Weź podaj ten budżet i zastosowanie i inne pierdoły bo nikt się bawić w zgadywanki nie będzie.

No ja jebie kur** slepy jesteś ? 

Napisałem do gier na ultra z włączonym frapsem typu Arma 3, Dayz.

Tak trudno się domyślić że chodzi tu o gry ? Że chcę grać w nowe gry na ultra ustawieniach graficznych i nagrywać to ?

A co do kasy to uznajmy 5k jak za mało to zaraz zmienie .... 

Opublikowano

To się nie baw nikogo nie obchodzi to że myślisz że nikt w zgadywanki bawić. Ja się będę bawić i jak nie umiesz to się nie baw i nie nabijaj postów sobie nierobie. Polecam ci książkę https://www.inbook.pl/p/s/551011/ksiazki/parapsychologia--i-ezoteryka/jak-rozwinac-naturalna-intuicje?rdir=gs&lkst=41777&gclid=CjwKEAiAw56lBRCs29jB9uOvkygSJADnD3-6OA0ej_qwb_mLjVD82JIth5oWXRRVXOM-MgwDvPAYvhoCb1vw_wcB

Bo widzę że cię rodzice nie nauczyli/dopiero uczą.

@topic

Jak będziesz nagrywać to lepiej zainwestuj w i7 4790k lub xeon e3 1231-v3

A także w dysk ssd 120gb. Do reszty nie mam zbyt wielkich zastrzeżeń.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

@Michoł3 A czy I7 nie jest przypadkiem mniej wydajny w grach ? 

Opublikowano

Jak będziesz nagrywać na tyle często abyś wykorzystał tego i7 to jak najbardziej bierz go bo wart swojej ceny. Lecz różnica w grach nie jest na tyle duża aby do niego dopłacać mając komputer wyłącznie do gier i sporadycznego renderu. Sprawdza się formułka że i7 nie jest do grania ;)

To samo się tyczy tych 16GB RAM. Bo jeśli do grania, jak to napisałeś, to w takim razie jestem ślepy. Ale jeśli pracujesz z filmem na tyle często aby ten RAM zapełnić to bierz. A i pomijam kwestię ceny.

PS Porównując Xenona E3 1231v3 do i7 4790K to ten pierwszy jest odczuwalnie w tyle podczas prac typu renderowanie. Daje się w znaki brak możliwości OC a tą i7 niemal zawsze da się do 4,5GHz podkręcić.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

W takim razie I7 dobra dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...