Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smsy ważna sprawa

GrauinPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomyśl, avatar z minecrafta i "PL" w nicku na Polskim forum B)

A teraz sobie popatrz kiedy konto zostało założone  B)

Opublikowano

A teraz sobie popatrz kiedy konto zostało założone  B)

No i co z tego, że konto 2011?

"Jestem Kamil, mam 13 lat""Minecraft - ta gra naprawdę wciąga" Hobby: Minecraft, pixel art, najwięcej postów w minecraft - zarządzanie serwerem.

Nick ok, dawno, żeby zmienić musisz mieć nagrodę. Ale resztę chyba da się zmienić bez jakichkolwiek nagród ;)

Ale ok, bez spin, teraz masz już 15 lat, nie przejmuj się jakimiś podatkami, teraz przeczytaj drugą część tamtego mojego postu ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

No i co z tego, że konto 2011?

"Jestem Kamil, mam 13 lat""Minecraft - ta gra naprawdę wciąga" Hobby: Minecraft, pixel art, najwięcej postów w minecraft - zarządzanie serwerem.

Nick ok, dawno, żeby zmienić musisz mieć nagrodę. Ale resztę chyba da się zmienić bez jakichkolwiek nagród ;)

Ale ok, bez spin, teraz masz już 15 lat, nie przejmuj się jakimiś podatkami, teraz przeczytaj drugą część tamtego mojego postu ;)

Na twoją prośbę zaraz tym się zajmę.

No racja, ale zawsze znajdzie się konkurencja, żeby dokopać :)

@Edit @Dziobagg już nie ma śladu :)

Opublikowano

Musi musi ,zarabia LEGALNIE to musi :)

Wystarczy kolego że pierwszy lepszy typek który wyśle sms Cie podkabluję do US i nie będzie wesoło , Witaj w Polsce !

Opublikowano

Wcale nie muszą odprowadzać rodzice ,ja sam zarabiam na umowach o dzieło i odprowadzam sobie samemu ,a pełnoletni jeszcze nie jestem :)

Na taką umowę potrzebujesz min. 16 lat.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Musi musi ,zarabia LEGALNIE to musi :)

Wystarczy kolego że pierwszy lepszy typek który wyśle sms Cie podkabluję do US i nie będzie wesoło , Witaj w Polsce !

Czyli co miesiąc mój rodzic musi złożyć pit w US, a co za pity udostępnia HomePay pod koniec każdego roku?

Opublikowano

Nie wiem co to za PIT ,ja rozliczałem się 37 ,nie wiem jak w tym roku ;)

Czyli rozumiem, że powinien rozliczać się co miesiąc (jeśli co miesiąc wypłata) pitem 37 i nikt się nie przyczepi?

Opublikowano

nie wiem jak jest teraz w przypadku homepay, ale pamiętam że kiedyś dotpay odprowadzał podatek od zarobionych sum. 

Ale z tego co wiem trzeba było mieć 18 lat. Od 16 można zawierać śmieciowe umowy więc wtedy możesz już być podatnikiem.

Co do Twojego zarabiania wydaje mi się że na rodzica byłoby korzystniej w mniejszej gamie nakładanych kosztów na Ciebie i z pewnością

wypłacenia pieniędzy, bo było wiele sytuacji jak takie serwisy osobom pełnoletnim nie chciały wypłacić gotówki. :D

VlTRC8k.png

Tutoriale, free paczki od LA-Graphic.pl

1. Mega paczka grafik prezentacji oraz reklamy by L&A

http://www.mpcforum.pl/topic/1527926-mega-paczka-od-la-graphicpl-prezentacjafbsygnatury

2. Tworzenie loga do własnego serwera metin2 by L&A

http://www.mpcforum.pl/topic/906034-tworzymy-logo-zaawansowany/

3. Tworzenie własnego znaczku GM'a do serwera Metin2 by L&A,

http://www.mpcforum.pl/topic/907712-tworzymy-znaczek-gma/

Profesjonalne usługi graficzne:

Opublikowano

nie wiem jak jest teraz w przypadku homepay, ale pamiętam że kiedyś dotpay odprowadzał podatek od zarobionych sum. 

Ale z tego co wiem trzeba było mieć 18 lat. Od 16 można zawierać śmieciowe umowy więc wtedy możesz już być podatnikiem.

Co do Twojego zarabiania wydaje mi się że na rodzica byłoby korzystniej w mniejszej gamie nakładanych kosztów na Ciebie i z pewnością

wypłacenia pieniędzy, bo było wiele sytuacji jak takie serwisy osobom pełnoletnim nie chciały wypłacić gotówki. :D

No ale musi rodzic tego pita dac, tylko czy to wystarczy.

Opublikowano

Może być też tak że owy serwis pobiera już rodzaj podatku, czyli pieniądze które otrzymujemy w  wysokości, są podawane w brutto.

czyli dostaniemy na konto pieniądze które mają już odliczony swój podatek, w takim przypadku nie musimy się o niczym martwić, bo wszelkie koszty ponosi owy serwis.

Opublikowano

Powiem krótko ,zadzwoń do HomePay'a zapytaj

Ale raczej nie bierz się za to jeżeli nie skończyłeś 18 lat

http://homepay.pl/pomoc/

A najlepiej zapytaj na forumprawnym ,tam są ludzie którzy mają "jakieś" pojęcie :)

Pytałem na tym forum, lecz nikt nie odpowiadał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...