Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wypakowaniem metin2mod

geramz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przy pobraniu metin2mod 2012 i wybraniu folderu do instalacji, nic się nie dzieje nie dodaje plików, przez które można by było odpalić moda, wie ktoś jak to naprawić?

Opublikowano

Wypakuj moda ręcznie. Zrób tak:
1)Zainstaluj 7zip lub Winrar
2)Przenieś instalkę moda do folderu z metinem
3)Kliknij PPM na instalkę moda
4)Wybierz z menu kontekstowego Winrar lub 7zip

5)Wybierz opcję wypakuj tutaj

Daj znać czy zadziałało

Opublikowano

Wypakuj moda ręcznie. Zrób tak:

1)Zainstaluj 7zip lub Winrar

2)Przenieś instalkę moda do folderu z metinem

3)Kliknij PPM na instalkę moda

4)Wybierz z menu kontekstowego Winrar lub 7zip

5)Wybierz opcję wypakuj tutaj

Daj znać czy zadziałało

Wypakowałem ale plik jest ten sam więc ..

Opublikowano

Wywal tego antywirusa jeszcze raz(Panel sterowania -> Dodaj/usuń program).

Uruchom ponownie komputer.

Wywal wszystkie wtyczki w przeglądarce/zmień przeglądarkę i pobierz jeszcze raz plik ze strony kamera.

Uruchamiaj go jako administrator.

Jeśli to nie pomoże, to ja już nwm.

Opublikowano

Też mi rady te wyżej

Na bank będzie to brak uprawnień administratora. Stawiam też, że Metin2 zainstalowany jest w Program Files, gdzie takie uprawnienia są wymuszone. Odpal plik w ten sposób: Kliknij prawy klawisz myszki na ten plik --> Uruchom jako administrator (jeśli wyskoczy okienko [uAC], kliknij [jeśli wymuszone, podaj hasło] "Tak".

93582035487391710030.png

Jeśli jednak nie pomoże, to jest i drugi sposób, wprawdzie to jest i trzeci (jeśli nie posiadasz takich uprawnień)

No to lecimy drugi sposób

Jeśli nie masz, zainstaluj program WinRAR

http://www.winrar.pl/winrar/pobierz

Kiedy zainstalujesz, użyj prawego klawisza myszki i kliknij nim na ten plik, z którego chcesz wypakować pliki. Użyj opcji "Wypakuj do nazwa_pliku"

63785657261716403860.png

No i teraz wszystkie pliki z gry znajdziesz w folderze "Metin2Mod_2012SF_06102014" (folder o nazwie pliku, z którego wypakowałeś pliki). Tam są pliki moda, wystarczy je przenieść do głównego folderu z grą.

I trzeci sposób

Zainstaluj Metin2 w innym miejscu, niż Program Files na np. Pulpit? Pendrive? I teraz mod powinien zainstalować się poprawnie.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Też mi rady te wyżej

Na bank będzie to brak uprawnień administratora. Stawiam też, że Metin2 zainstalowany jest w Program Files, gdzie takie uprawnienia są wymuszone. Odpal plik w ten sposób: Kliknij prawy klawisz myszki na ten plik --> Uruchom jako administrator (jeśli wyskoczy okienko [uAC], kliknij [jeśli wymuszone, podaj hasło] "Tak".

93582035487391710030.png

Jeśli jednak nie pomoże, to jest i drugi sposób, wprawdzie to jest i trzeci (jeśli nie posiadasz takich uprawnień)

No to lecimy drugi sposób

Jeśli nie masz, zainstaluj program WinRAR

http://www.winrar.pl/winrar/pobierz

Kiedy zainstalujesz, użyj prawego klawisza myszki i kliknij nim na ten plik, z którego chcesz wypakować pliki. Użyj opcji "Wypakuj do nazwa_pliku"

63785657261716403860.png

No i teraz wszystkie pliki z gry znajdziesz w folderze "Metin2Mod_2012SF_06102014" (folder o nazwie pliku, z którego wypakowałeś pliki). Tam są pliki moda, wystarczy je przenieść do głównego folderu z grą.

I trzeci sposób

Zainstaluj Metin2 w innym miejscu, niż Program Files na np. Pulpit? Pendrive? I teraz mod powinien zainstalować się poprawnie.

W tym 2 sposobie co mam wypakować do metin2mod_2012SF?/1 i 3 nie działają.

Opublikowano

W tym 2 sposobie co mam wypakować do metin2mod_2012SF?/1 i 3 nie działają.

Folder będzie nazywać się jak ten program, z którego wypakowujesz pliki (moda)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

@.old ale co mam wypakować metin2mod?do folderu z metinem?

Chodziło mu o jakiś nowy folder - stwórz taki, wypakuj tam moda i przekopiuj do głównego folderu z metinem lub

przenieś archiwum .rar do clienta PL'a -> PPM -> Wypakuj tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...