Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Questy Lastivia.eu s2 By Shaggy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raport za współdzielenie, wypierdalasz. xDDDD

Nie szczekaj, bo wstawię Twoje zdjęcia :p

Shaggy to największy zjeb, jeszcze ciśnie po moim mistrzu Asfenie. 

@topic, co tam jest nowego, zmienionego w stosunku do s1?

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie rozumiem Twojego zażenowania, jak na moje oko quest jest napisany poprawnie, jednak nie trzeba w nim pierwszego warunku sprawdzającego czy qf wynosi 0, bo potem i tak sprawdzamy czy jest mniejszy lub równy get_time(). No i dla optymalizacji można te wartości bonusów pobierać z drugiej kolumny w tablicy, nic więcej.

Moje zażenowanie wynika z zachwytu p. Asfena, który mając na swoim "koncie" sporo serwerów, zachwyca się questem pisanym za 5 zl i uważa go za interesujący (beka, potwierdzone info).

Quest jest napisany nieprzemyślanie, gdyż jaki jest jest sens sprawdzania wartości x czy jest równa 0 a następnie porównywanie jej z czasem, który MUSI być > 0 (nielogiczne..).

I nie jest napisany poprawnie, bo zawiera w sobie bug związany z collectami (pozdro dla wtajemniczonych <3) (i dla przydupasa Przemka <3).

Opublikowano

Moje zażenowanie wynika z zachwytu p. Asfena, który mając na swoim "koncie" sporo serwerów, zachwyca się questem pisanym za 5 zl i uważa go za interesujący (beka, potwierdzone info).

Quest jest napisany nieprzemyślanie, gdyż jaki jest jest sens sprawdzania wartości x czy jest równa 0 a następnie porównywanie jej z czasem, który MUSI być > 0 (nielogiczne..).

I nie jest napisany poprawnie, bo zawiera w sobie bug związany z collectami (pozdro dla wtajemniczonych <3) (i dla przydupasa Przemka <3).

No to o tym > 0 już napisałem, jeśli chodzi o bug dot. nadpisywania bonusów to już raczej sprawa administratora serwera, który uprzednio powinien sprawdzić czy w żadnym innym queście nie użył podobnego affectu. :P

Opublikowano

O TY BANDYTO INTERNETOWY 

72865720199979321822.jpg

Internetowy bandyta z DIRVI TEAM, VI miejsce we wstawianiu czyichś zdjęć. :P

Najbardziej znany w roku szkolnym 2013/2014 - ukrywa się w niepublicznym gimnazjum im. Św. Wojciecha.

Opublikowano

5904614204682731315386.jpg

Internetowy bandyta z DIRVI TEAM, VI miejsce we wstawianiu czyichś zdjęć. :P

Najbardziej znany w roku szkolnym 2013/2014 - ukrywa się w niepublicznym gimnazjum im. Św. Wojciecha.

Miałem z tego beke xD Na szczęście w tym roku mamy pierwsze miejsce, jak wygramy to Ci wyślę zdjęcie dyplomu. 

@topic, możesz wstawić to na mega.co.nz? Czasami z zippy usuwają

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Miałem z tego beke xD Na szczęście w tym roku mamy pierwsze miejsce, jak wygrywamy to Ci wyślę zdjęcie dyplomu. 

UWAŻAJ K***A BANDYTO BO MODERACJA Z POLICJI JEST I MASZ PRZEJEBANE

Opublikowano

No to o tym > 0 już napisałem, jeśli chodzi o bug dot. nadpisywania bonusów to już raczej sprawa administratora serwera, który uprzednio powinien sprawdzić czy w żadnym innym queście nie użył podobnego affectu. :P

Musieliby użyć zapytania mysql albo zupelnie nowej funkcji zeby to naprawic :(

Ale wgrywaj Asfen, wgrywaj, dobry quest, 8/10 polecam!

Opublikowano

Miałem z tego beke xD Na szczęście w tym roku mamy pierwsze miejsce, jak wygramy to Ci wyślę zdjęcie dyplomu. 

A CO K***A NIKT INNY NIE STARTUJE, "INTERNETOWY BANDYTO"

Jeśli on tutaj siedzi od 2011r. to czekaj, ile on musi mieć lat? Twierdzi,że w tym roku wygrają czyli może być w 2/3gim. hmm...

Mamy 2015 - 2011 = 4lata. 

14/15 lat - 4/5 lat, daje nam to,że przebywa na tym forum od 10/11 roku swojego zycia. Mamy wspaniałego technika. Sensual w ciągu 4 lat stawiał serwery 3k + online,a ty nawet hamachi nie postawiłeś, geniusz kur*a.

Opublikowano

Nie bądź taki do przodu, bo Ci tyłu zabraknie. :)

Questy są fajne, znalazł w nich ktoś jakieś bugi?

Opublikowano

A CO K***A NIKT INNY NIE STARTUJE, "INTERNETOWY BANDYTO"

Jeśli on tutaj siedzi od 2011r. to czekaj, ile on musi mieć lat? Twierdzi,że w tym roku wygrają czyli może być w 2/3gim. hmm...

Mamy 2015 - 2011 = 4lata. 

14/15 lat - 4/5 lat, daje nam to,że przebywa na tym forum od 10/11 roku swojego zycia. Mamy wspaniałego technika. Sensual w ciągu 4 lat stawiał serwery 3k + online,a ty nawet hamachi nie postawiłeś, geniusz kur*a.

Nie postawiłem, serwerami zajmuję się od dwóch lat, a i tak jestem na wyższym poziomie niż przynajmniej 80% tego sub forum :)

Mam 15 lat, będę miał 16 w lipcu. Mnie nie przeszkadza mój wiek. 

@topic, nikt jeszcze nie dodał, więc ja to zrobię. 

skan

W razie jakby usunęli to piszcie na pw

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Nie postawiłem, serwerami zajmuję się od dwóch lat, a i tak jestem na wyższym poziomie niż przynajmniej 80% tego sub forum :)

Mam 15 lat, będę miał 16 w lipcu. Mnie nie przeszkadza mój wiek. 

@topic, nikt jeszcze nie dodał, więc ja to zrobię. 

https://mega.co.nz/#!58FRALiS!uZzd9t4A15OI8pYTr7lRcG8z4i_ntF01at71BitqzAc

W razie jakby usunęli to piszcie na pw

Chłopie tutaj każdy co zajmuje się rok jest lepszy niż 80% forum...

Ciekawe ile dziur do questów wrzucił. Jeśli zajmujesz się od 2 lat i nic nie osiągnąłeś to nie dobrze z tobą :D

Opublikowano

Lepiej to zrobić libem + lua>php

Asfen, nie bój się. Wgrywaj wszystko co jest na tym forum. Twoje serwery dalej będę stabilne i będą stały długo

Chłopie tutaj każdy co zajmuje się rok jest lepszy niż 80% forum...

Ciekawe ile dziur do questów wrzucił. Jeśli zajmujesz się od 2 lat i nic nie osiągnąłeś to nie dobrze z tobą :D

Jakoś nie muszę błyszczeć przed kimś. Znam swoją wartość.

@topic

quest game_mode begin
state start begin
when login or logout or kill or levelup or use with game.get_event_flag("test") > 0 begin
game.set_event_flag("test", 0)
end
end
end

Co to za quest? Co on robi? Shaggy, wytłumaczysz mi?

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Lepiej to zrobić libem + lua>php

Asfen, nie bój się. Wgrywaj wszystko co jest na tym forum. Twoje serwery dalej będę stabilne i będą stały długo

Jakoś nie muszę błyszczeć przed kimś. Znam swoją wartość.

@topic

quest game_mode begin
state start begin
when login or logout or kill or levelup or use with game.get_event_flag("test") > 0 begin
game.set_event_flag("test", 0)
end
end
end

Co to za quest? Co on robi? Shaggy, wytłumaczysz mi?

Jak wgłębisz się w game "techniku" to dowiesz się więcej :)

Co do pocisku na asfena, nie powiem, dobry :D

System dziennych nagród libem? O żesz k***a mać :D

Shaggy nie ma bana xD?

Opublikowano

Nie miałem dostępu do Cradosa, ale znając Przemka jestem pewien ze prędzej by dał sb c***a uciąć niż dać dostęp do jakiegoś swojego serwera ;d

@O k***a haha :D

Kto tego questa pisał? Trzeba dzwonić do Einsteina, że jego teoria dot. czasu troszeczke sie kompikuje :|

A i bd bug z collectem  ;)

To chyba nie znasz Przemka.. Nie będę przypominał sytuacji z Kamilem.

Opublikowano

Popatrze jakie masz questy i dam do przepisania questerowi jak mi się jakiś spodoba. Anyway .. dzięki ;)

­Filip (xdpl2012) spoko typek :)

Trzyma się z nami.

Fajnie się z nim gada, zawsze pomoże.

Robi to dla siebie, proste ? proste?

BTW. Shaggy kto pisał questa na bonusy?

i fajne ma pliki nie? :D

Opublikowano

Ale Wy barany jesteście, problem z bonusami do jakiegoś innego bonusu twórcy systemu petów opartego na plikach rozwiązali już dawno.

affect.add_hair() to protip. Ale że jeszcze pozostaje z tym kilka kwestii to wiedzcie.

QufL90L.png

Opublikowano

To chyba nie znasz Przemka.. Nie będę przypominał sytuacji z Kamilem.

Tylko, że to sponsor dał dostęp do maszyny "zaufanej osobie", aby naprawiła problem jakiś, już nie pamiętam jaki. Zresztą to było jakieś 2 lata temu..

Q4iKmxa.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wrzuć jeszcze pliczki s2 to bd happy xD­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...