Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot Na vps

dekros123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z góry jeśli to zły temat prosze moda o przeniesienie do dobrego:)

Co do tematu czy może mi ktoś wyjaśnić jak używać bota na vps? rozumie że robie to zapomocą zdalnego pulpitu ale nie zabardzo wiem jak go zainstalować i skonfigurować na vps:)

Dokładnie chodzi mi o to jak skonfigurować vps żebym mógł sie z nim połaczyć opcją:Podłączanie pulpitu zdalnego

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

1. Potrzebujesz vps z wirtualizacją kvm (windows).

2. Zdalny pulpit masz wgrany

3. Jaki hosting?

4. Po podłączeniu się do vps natychmiast zainstaluj teamviewer - zdalny pulpit muli.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

albo na ovh.com będe miał

albo na microvps.pl

mogłbyś polecić jakiegoś vps? chodziło by  na nim 2-3mc maX

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

I tak nie bedzie Ci dzialac zaden bot, gdyz po odlaczeniu sie przez TM lub zdalny pulpit bot bedzie wariować. mówie tu o xeno/windbocie.

Ja takich problemów nie miałem.

http://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xml

a ten może być? bo nie zabardzo rozumie róźnicy pomiędzy coudem a tym vps classic;/

Nie, bo w vps classic masz OpenVZ - linux i inne takie dystrybucje.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

@kubiq1234 coś mało ci wierze albo musiałeś źle to ustawić bo znajomy na xenobocie który był na vps normalnie 5 cash makerow miał i normalnie mu chodziły:)

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@kubiq1234 coś mało ci wierze albo musiałeś źle to ustawić bo znajomy na xenobocie który był na vps normalnie 5 cash makerow miał i normalnie mu chodziły:)

Co zle ustawic a co trzeba ustawiac takiego ? ;d robilem tak jak na kompie.. jeszcze idzie kurwicy dostac z 5 fps na tibi na vps..

Opublikowano

hmm a czy musi być ten windows na vps? nie może być linux? chodzi mi o to że vps z windowsem są po 40zł a z linuxem za 10zł;/

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

hmm a czy musi być ten windows na vps? nie może być linux? chodzi mi o to że vps z windowsem są po 40zł a z linuxem za 10zł;/

A umiesz przerobić xenobota pod linuxa (tylko on ma prawo działać na nim po modyfikacji)? Jeżeli tak, to nie widzę problemu zakupu w zakupie linuxa.

Na przyszłość mówię Ci: nie umiem przerobić.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

No ok to poszukam jakiegoś żebym mógł tego windowsa ale nie zamierzam płacić 50zł za clouda bo troche dużo;/

jak bym znalazł taki za 10-15zł było by spoko xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

No ok to poszukam jakiegoś żebym mógł tego windowsa ale nie zamierzam płacić 50zł za clouda bo troche dużo;/

jak bym znalazł taki za 10-15zł było by spoko xD

Jeżeli chcesz linuxa to już lepiej zakup Raspberry pi b+.

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...