Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Permissions rang kanałowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym wprowadzić na serwerze takie coś że użytkownik z rangą channelową ViPChannelAdmin1 miał dostęp tylko do rangi serwerowej nr.1.
i drugi użytkownik z rangą channelowa: VipChannelAdmin2 miał dostęp  tylko do rangi serwerowej nr. 2. oraz trzeci użytkownik z rangą serwerowa VipChannelAdmin3 miał dostęp tylko do rangi serwerowej nr.3.

Miał dostęp tylko chodzi mi o to żeby mógł ją sobie i innym użytkownikom na kanale zakładać i ściągać. 

Opublikowano

@oferdek33 Sam program TS3 nie ma takiej funkcji, jednak można to rozwiązać poprzez zewnętrznego bota, który loguje się po query. Takiego bota może ci napisać dowolna osoba, która w tym siedzi.

Ja w swojej becie bota umieszczam taką opcję, jednak nie wiem, kiedy wydam wersję oficjalną, także nie będę robił Ci nadzieji.

Zobacz w dziale Współpracy, może ktoś się ogłasza, że pisze boty.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

@oferdek33

tak, tylko chce żaby dany VipCA miał dostęp tylko do danej rangi serwerowej

Więc tak  jak napisali moi poprzednicy jest do tego potrzebny bot, ponieważ nie da się tego zmienić, ew. możesz zrobić specjalny kanał (każdemu kanałowi vip) z permissions'em do nadania sobie rangi (oczywiście inne też będą mogli (te, które mają uprawnienia równe z uprawnieniami kanału)).

Opublikowano

@oferdek33

Więc tak  jak napisali moi poprzednicy jest do tego potrzebny bot, ponieważ nie da się tego zmienić, ew. możesz zrobić specjalny kanał (każdemu kanałowi vip) z permissions'em do nadania sobie rangi (oczywiście inne też będą mogli (te, które mają uprawnienia równe z uprawnieniami kanału)).

no tak, dobrze mówisz, tylko dajac takie coś będziesz mógł będąc na tym kanale dawac innym poza kanałem rangę, taki jest bóg TSa. Mając add power 75 siedzac na kanale masz tez prawo dawać poza. chyba, że to naprawią to będzie pikuś.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...