Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CraftersX

Xanter1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

888591420122117378732.png

392711420122382378732.png

TYP: FreeBuild

Wersja : 1.7.2-1.8
Sloty: 60
IP: s3.vnetwork.pl
Potwory: Tak
Zwierzęta: Tak
PvP: Tak
Premium: Nie
Nether: Tak
Ender: Nie
BialaLista: Nie

652911420122382378732.png

HA: ChosenOne

Moderator : Fraky

Budowniczowie : Kesel, Body, Kowal

977021420122382378732.png

Typowy Serwer FreeBuild, będący swoistym powrotem do przeszłości ... kiedy to FreeBuildy były trybem wiodącym w Minecraft. Serwer jest oparty na pluginie Jobs i WorldGuard.

Działki dawane są automatycznie, wystarczy wejść na /warp dzialki i wcisnąć PPM tabliczkę [sell]. 

Na serwerze jest dostępna MegaZloża i Kopalnia, dzięki czemu gracz może sam wybrać poziom trudności :)

Screeny Mapy :

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

Opublikowano

Prezentacja jak najbardziej na plus. Ale mapa , mapa jest najgorszym ogniwem. Strasznie słaba. Poszukaj budowniczego , bo gracze szukają ładnych serwerów.
Także + za nazwę serwera ;DD

JEŻELI POMOGŁEM DAJ LAJKA :)

Opublikowano

Prezentacja jak najbardziej na plus. Ale mapa , mapa jest najgorszym ogniwem. Strasznie słaba. Poszukaj budowniczego , bo gracze szukają ładnych serwerów.

Także + za nazwę serwera ;DD

Chodzi o całą mapę czy te 2 pierwsze screeny? Akurat to jest ważne pytanie, bo pomoże nam poprawić to co akurat jest do poprawienia :)

Co do nazwy, od Sierpnia 2011 wychodziły serwery pod nazwą, to nic innego jak 6 reaktywacja tego serwera. Mamy fundusze do 2016 także nie mam żadnego problemu z opłaceniem tego :) Jednak nowa oferta craftserve namnożyła sporo 300 slotowców i może być problem ze zdobyciem graczyna 60 slotach, bo póki co na więcej mnie nie będzie stać.

Opublikowano

Dzielnica VIp została ulepszona, przy jej przebudowanie zrezygnowałem z Żelaza i Złota, a postawiłem na Czerwoną Glinę i Blok kwarcu :)

2.png
1.png

Las - Specjalnie go zbudowaliśmy poza granicami miasta, by teren mapy wokół miasta nie przypominał spotkania z griefterami :)

3.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dodano działki automatyczne! Wystarczy wpisać /warp dzialki, a następnie wcisnąć na wybranej przez siebie działce tabliczkę [sell] ;)

Opublikowano

Zamierzamy przebudować ten serwer w Modern FreeBuild. Tematyką nowego serwera byliby Piraci i Morze ;) Możliwe, że zrobilibyśmy to pod nową nazwą.

Potrzebujemy Youtubera, Moderatora i Budowniczego :)

Zgłoszenia wysyłać na [email protected]

Opublikowano

Serdecznie polecam serwer, grałem na nim 2 lata temu, i nadal jest epicki.
+ Pozdrawiam ;)

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

Serdecznie polecam serwer, grałem na nim 2 lata temu, i nadal jest epicki.

+ Pozdrawiam ;)

Milo spotkać jeszcze stałych graczy ;) 

Takie mało info do odwiedzających temat : Trwa migracja serwera na inny VPS związana ze zmianą właściciela 6 Edycji CraftersX na ChosenOne. Moje odejście z 6 Edycji było podyktowane tragicznymi statystykami i chęcią stworzenia tego serwera jako Modern FreeBuild o którym pisałem tutaj niedawno. Tak więc 6 Edycja CraftersX będzie prowadzona przez ChosenOne, ze zmienioną nazwą na CX Classic. CraftersX jako Marka wciąż należy do mnie i będzie wykorzystane przeze mnie przy CX 7.0 nad którym czuwam już ja i nowy skład. Oczywiście zakładam wariant w którym zachowując prawa do marki CraftersX stworzę ten Modern FreeBuild pod zupełnie nową nazwą ;)

Opublikowano

Takie pytanie: Sami budowaliście budowle?

Tak

-----

Informacja do Graczy : Wszystko przeniesione, jeśli IP s3.vnetwork.pl nie działa prosimy wbić z 185.25.149.169 ;) Następuje zmiana nazwy tematu i 6 edycji serwera na CraftersX Classic. CraftersX Classic będzie prowadzone przez ChosenOne. Powstanie też w niedługim czasie drugi serwer CraftersX, z inną ekipą i trybem Modern FreeBuild wymieszanym z RPG, którego właścicielem będę ja - Xanter! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...