Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy m2bob blokuje logi?

Kunapytlak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy m2bob blokuje logi? Bo zastanawiam się jaką opcję włączyć w anty ban bo gdyby blokował logi to od razu zamknij bota jesli gm jest blisko a jak się ma tepnąć do mnie po logach to nie wyloguje bo wtedy traktuje jako ucieczkę i banik ;/ Jak myslicie?

Opublikowano

Niby wszystkie boty są wykrywalne po logach, ale użytkownik pisał mi, że odpalił sobie m2boba na chodzenie i zabijanie po jednej grupce 

i przez tydzień bana nie dostał, więc tak jakby nie wykryło mu bota po logach.

Lepiej ta opcja "zamknij bota".

Opublikowano

Niby wszystkie boty są wykrywalne po logach, ale użytkownik pisał mi, że odpalił sobie m2boba na chodzenie i zabijanie po jednej grupce 

i przez tydzień bana nie dostał, więc tak jakby nie wykryło mu bota po logach.

Lepiej ta opcja "zamknij bota".

A po tygodniu bana dostał? ;)

Opublikowano

Pisał, że nie i dlatego się zdziwiłem.

Ja już 24h cały czas na bocie zabijanie po 1 grupce i bana nie ma idzie bardzo wolno,ale stabilnie ;)

Opublikowano

No właśnie, możesz sobie puścić kilka kont do dropu/expa i idzie - co prawda wolniej niż normalnie i bez bana więc opłaca się jak dla mnie.

W tym czasie sobie grać w coś innego, bardzo dobre rozwiązanie.

Opublikowano

2 dni wbite 6x 30 lvl i jak na razie kilka h na FB do tego mam na drugim kompie czystego metka na ktorym zbieram regularnie caly drop z tych postaci wiec jest dobrze :)
//
Fajnie było ale się skończyło :D
nwm czy GM czy logi ale macie:
18475142014360039831.png

Opublikowano

2 dni wbite 6x 30 lvl i jak na razie kilka h na FB do tego mam na drugim kompie czystego metka na ktorym zbieram regularnie caly drop z tych postaci wiec jest dobrze :)

//

18475142014360039831.png

Jakich opcji używałeś?

Opublikowano

NO ja się  nie kryłem zbytnio 6 postaci w grupie biegało po spocie i expilo na speed hacku speed atacku auto pickupie automatycznym chodzeniu po poty w sumie to łatwiej wymienić czego nie używałem ale jestem ciekaw jak mnie zbanowali bo gdy GM się teleportował do mnie to włączył mi się alarm i wszystkie postacie dały loga więc musiał nagrywać albo coś żeby zapamiętać nick nwm :D

Opublikowano

NO ja się  nie kryłem zbytnio 6 postaci w grupie biegało po spocie i expilo na speed hacku speed atacku auto pickupie automatycznym chodzeniu po poty w sumie to łatwiej wymienić czego nie używałem ale jestem ciekaw jak mnie zbanowali bo gdy GM się teleportował do mnie to włączył mi się alarm i wszystkie postacie dały loga więc musiał nagrywać albo coś żeby zapamiętać nick nwm :D

Ja ciskam po jednej grupce i cały czas się trzymam :D

Opublikowano

Wystarczył, że ktoś cię podkablował na 1 z tych nicków:P resztę znaleźli po ip :P

Opublikowano

teraz gejmeni jak znajdą kogoś kto botował i zreloguje to go zapisują  i obserwują

Nie wydaje mi się, traktują to raczej jako uczieczkę i ban

Opublikowano

Nie wydaje mi się, traktują to raczej jako uczieczkę i ban

Jak to ucieczkę ;p?

Rzeczywiście jest tak jak up napisał - jak dostaniesz bana na kilka kont/postaci to potem już jesteś pod czynną obserwacją, zdarzały się przypadki, że

po 10 minutach od odpalenia cheata takie osoby bana dostawały(nawet na m2bobie).

Oprócz logów jeszcze GM'i Cię sprawdzają co jakiś czas, masakra...

Opublikowano

Jak to ucieczkę ;p?

Rzeczywiście jest tak jak up napisał - jak dostaniesz bana na kilka kont/postaci to potem już jesteś pod czynną obserwacją, zdarzały się przypadki, że

po 10 minutach od odpalenia cheata takie osoby bana dostawały(nawet na m2bobie).

Oprócz logów jeszcze GM'i Cię sprawdzają co jakiś czas, masakra...

Dostałem wiele banów, ale teraz gdy ubijam po jeden grupce nie mam juz trzeci dzien zadnego bana, ja nie wierzę,że GM bierze pod obserwację, ale to Tylko moje zdanie. Chodziło mi o to, że jak GM się do nas tepa to my od razu znikamy czyli GM na trzeźwy rozum wie, że była zaznaczona jakaś opcja np. wylacz bota jesli GM jest blisko i w taki sposob dostajemy bana, bo to dziwne jest,że bijemy normalnie spota i w trakcie bicia jak GM się do nas tepa to znikamy ;)

Opublikowano

Dostałem wiele banów, ale teraz gdy ubijam po jeden grupce nie mam juz trzeci dzien zadnego bana, ja nie wierzę,że GM bierze pod obserwację, ale to Tylko moje zdanie. Chodziło mi o to, że jak GM się do nas tepa to my od razu znikamy czyli GM na trzeźwy rozum wie, że była zaznaczona jakaś opcja np. wylacz bota jesli GM jest blisko i w taki sposob dostajemy bana, bo to dziwne jest,że bijemy normalnie spota i w trakcie bicia jak GM się do nas tepa to znikamy ;)

No ale wystarczy, ze ktos Cie widzi jak ciagle bijesz w tym samym miejscu i Cie podkabluje :P

Opublikowano

Ogólnie próbuje sposób na 1 grupę i już 19 lvl więc jest to jakiś sposób narazie 19 lvl ;)

Ja już 33 lvl :)

up 

37 i jest stabilnie :D

Opublikowano

42lv z opcją antyban przy graczu zatrzymanie levelingu, gm zamknięcie bota. Reszta speedhack i attack, podnoszenie dropu, wh i bana nie ma. Poza tym nie banują po IP. Dostałem bana na 3 kontach, reszta(3+3 dorobione dodatkow) działa dalej bez banana.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

tak na tydzien dostaje sie za logi i to za wszelakie rózności i różne smaczki ja nawet na kamermodzie dostałem raz na na tydzien za logi po 2 dniach, a nie logowałem sie na konto wiec czesto logi są weryfikowane przez system dopiero po kilku dniach

Opublikowano

//

18475142014360039831.png

Jakich opcji używałeś?

Jak na 1 mailu dales 6 kont to sie nie dziw. oni zbanuja ci wszystkie konta ktore masz na danym mailu

Opublikowano

Logi to jest zapis tego co postać robi na serwerze, niczym tego nie zablokujecie. Bany są poprostu za czity, które ewidentnie widać w tych logach np. nagła zmiana koordów postaci wskazuje na jakiś czit do teleportacji, tak samo jakieś wybitnie powtarzające się akcje w tych samych odstępach czasowych wszkazują na używanie jakiegoś bota itp. ale wątpie, że na globalu ktoś to skrupulatnie sprawdza:P

• 1 rok później...
Opublikowano
Wiem że odkop ale chce potwierdzić to że banują za logi :D Łowiłem na fb z antybanem który powiadamiał mnie o obecnosci gma wiadomosciach itd. żaden gracz przez 3 dni mnie nie podejrzewał ani gm sie nie tepał do mnie i dostałem bana a w odpowiedzi na odwołanie od bana dostałem info że po logach zostałem zbanowany wiec m2bob nie do konca safe przynajmniej na fb nie wiem jak na innych funkcjach musze przetestowac xD
Odpowiedź od: Zokir Oceń odpowiedź 2016-01-2x xx:xx:xx       Witaj xxx, 

Twoje konto otrzymało automatyczną stałą blokadę na podstawie analizy logów systemowych. 
Na koncie zostało wykryte niedozwolone oprogramowanie. 
Od blokad systemowych nie przysługuje odwołanie czy złagodzenie kary 

Po więcej informacji proszę się udać na nasze Oficjalne Forum Metin2.pl tutaj 

Z poważaniem, 
Zokir 
Mistrz Gry, serwer Tortuga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...