Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany w MySQL i wpisy na plikach Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialem dodac sobie moba ale napotkalem problem iz w poradniku pisze wpisy dodac na navicat ale na tereno tak sie nie da bo txt i nie wiem jak to zrobic, jak ktos by mi mogl to wytlumaczyc jak to bylbym wzdzieczny.

Kolejne pytanie to jak stworzyc taki wpis moba? Bo jak patrze na te litery i linijki to troche jest dla 1 potowra. Czy moge wkleic ten sam co jest i zmienic cos tam? Tez bym prosil o napisanie mi jak zmienic i co zmienic aby dzialalo.

W skrocie dla leniwych :-) jak zrobic wpis mysql dla moba i go dodac pliki by terenzo.

Opublikowano

Co do pierwszego :

Jeśli korzystasz z clienta Terenzo to masz w nim m2toolup, uruchamiasz=>Konwerter=>ustawienia(myśle że sobie z tym poradzisz, jeśli nie to pisz)=>jeśli ustawisz wszystko w ustawieniach to konwertujesz item_proto.sql na item_proto.txt. Pojawią się dwa pliki item_names.txt i item_proto.txt, musisz je wkleić przez ftp do usr/home/mt2/db/. Jeśli nie masz tego programu to http://www.mpcforum.pl/topic/610770-m2toolup-centrum-zarzadzania-serwerem-gry-metin2/. Skonwertowane pliki pojawią się w ...|M2ToolUP.Data\Converter .

Opublikowano

Ahh, wciaz zabardzo nie rozumiem... Dalo by sie moze jakos to zrobic aby z mysql czytalo? Bo duzo robot a na poczatkujacego to za duzo a tuta znajsc nie moge jak to robic krok po kroku :(

Opublikowano

Przykładowy wpis do clienta:

<Mob vnum="2529" name="'???'" gb2312name="Smierc" type="0" rank="5" battle_type="0" level="120" event_type="0" mob_color="0" />

Przykładowy wpis do MySQL(query):

INSERT INTO `item_proto` (`vnum`,`name`,`locale_name`,`type`,`subtype`,`weight`,`size`,`antiflag`,`flag`,`wearflag`,`immuneflag`,`gold`,`shop_buy_price`,`limittype0`,`limitvalue0`,`limittype1`,`limitvalue1`,`applytype0`,`applyvalue0`,`applytype1`,`applyvalue1`,`applytype2`,`applyvalue2`,`value0`,`value1`,`value2`,`value3`,`value4`,`value5`,`socket0`,`socket1`,`socket2`,`socket3`,`socket4`,`socket5`,`refined_vnum`,`refine_set`,`magic_pct`,`specular`,`socket_pct`) VALUES ('72726','Č­·ćŔÇ Ăŕşą(˝şĆäĽČ)','Eliksir Słońca (S)','3','10','0','1','0','8196','0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','0','10000000','0','0','0','0','0','0','65008','127','64992','21631','4855','0','0','0','0','0');

Wszystko masz w tym poradniku(jak dodać):

http://www.mpcforum.pl/topic/580343-megatut-jak-poprawnie-dodac-zbroje-bronie-i-moby-na-serwerclient/

Opublikowano

Z tego poradnika korzystam i wlasnie pytanie ja chce moba dodac to nie mob proto zamiast item ? I dlaczego? I te przykladowe to ok ale jak ja mam moba w to wpisac skoeo tam jest eliskir czyli item?

Jak dodac HP i dmg dla moba? Chodzi mi o to ze np moge zrobic ze dziki pies zamiast 300 hp ma 3k hp 300 defa i 200 ataku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...