Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samson G-TRACK

Nagus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie, drodzy forumowicze. Od pewnego czasu jestem posiadaczem G-Tracka, czytałem bardzo wiele recenzji i bardzo mi się spodobał. Niestety borykam się z problemem, że mikrofon generuję bardzo dużą ilość szumów. Kupując taki sprzęt chyba mam spodziewać się bardzo dobrej jakości, więc nawet najmniejsze szumy grają mi na nerwach. Ale do rzeczy, kiedy włączam frapsa i chcę nagrać przykładowo odpały na TeamSpeaku, na którym rozmawiam wraz ze znajomymi (to jest tylko przykład) po wysłuchaniu dźwięku można usłyszeć uciążliwe szumy.

I teraz parę pytań dot. tego sprzętu:

1. Czy można jakkolwiek usunąć te szumy?

2. Czy jest jakiś program, który pomaga w frapsie wykrywać głos? Chodzi mi bardziej o przybliżoną opcję jak w TS (Voice Detection).

3. Czy są jakieś sterowniki do g-tracka poza płytką, którą otrzymałem w zestawie?

Opublikowano

1. Boże kochany, jeżeli chcesz nagrywać na YT to musisz obrobić dźwięk w jakimś programie. Np. Audacity, Goldwave, Adobe Audition.

2. Z tego co wiem to nie, ale można na przycisk uruchamiać głos. Najlepiej nagrywać jakimś  programem podanym wyżej.

3. Poszukaj na http://www.samsontech.com/samson/products/microphones/usb-microphones/gtrack/

Opublikowano

Do obrobienia gotowego nagrania audio proponuję darmowy, łatwy w obsłudze program - Audacity. Wystarczy pobrać próbkę szumu, zaznaczyć cały plik i usunąć szum. Są też sposoby na odszumianie "na żywo". Ogólnie rzecz biorąc słyszałam, że jeśli ktoś ma słabą kartę dźwiękową, to każdy mikrofon będzie mu szumiał. Może pora zmienić komputer?

KLIKNIJ

ABY PRZEJŚĆ DO PREZENTACJI ODCINKA ZWIĄZANEGO Z LEAGUE OF LEGENDS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...