Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NOWY KOMPUTER

Frontsiderr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce sobie złożyć nowy komputer, element po elemencie, ale nie mam do tego głowy. Bo chce te nowe rzeczy wkładać do tego mojego obecnego komputera, ale nie wiem co jest najgorsze w moim komputerze, podam swoje dane komputera, i proszę podajcie mi co pierwsze wymienić i na co. (cały komputer ma kosztować max 3000 zł ) btw. Wydaje mi się, że na takim komputerze będę grał sobie w BF4 na wysokich, pójdzie mi nowy COD, CS GO będzie śmigał jak formuła. 

Procesor : Intel® Core2 DUO CPU @ 3Ghz, 2999 Mhz

Pamięć : 4 GB

Karta wideo : NVIDIA GeForce GTS 250

Płyta główna : Asus P5Q3

Napiszcie mi jak czegoś brakuje, to dopiszę. Z góry dzięki.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/Cxp9Ib/

jelsi taniej mozesz oszczedzic na plycie (nie polecam) lub 4gb ram zamiast 8gb, ewentualnie ostatecznosc to obudowa

na esc prawdopodobnie wyjdzie ten zestaw taniej, mozliwe ze zmiescisz sie w 3k

napisz jaki masz zasilacz i obudowe to moze sie zmiescisz w 3k, lub to co niedawno napisalem

­

Opublikowano

napisz jaki masz zasilacz i obudowe to moze sie zmiescisz w 3k, lub to co niedawno napisalem

zasilacz Logic 500W ATX, nie mogę znaleźć tej obudowy na necie, a nie wyślę zdjęć bo nie mam złączki telefon-komputer :/  Napisane tu jest tylko 4usb 38 case, ale jak to wpisuje w google to całkiem inne wyskakuje, moja obudowa jest z logic, z przodu na dole ma takie trzy czerwone paski, (nawet na ich stronie nie mogę znaleźć tej obudowy, komputer kupiłem prawie 7 lat temu, dałem wtedy 3000 i był składany)

Opublikowano

no to nie oszczedzisz, bierz to co ci wyslalem

ewentualnie moge przypuszczac ze masz ram 1333 cl9, wiec mozna kupic wolniejszy ram 4gb i dolozyc ze starego peceta

­

Opublikowano

no to nie oszczedzisz, bierz to co ci wyslalem

ewentualnie moge przypuszczac ze masz ram 1333 cl9, wiec mozna kupic wolniejszy ram 4gb i dolozyc ze starego peceta

Czyli nie włożę tego sprzętu co mi wysłałeś do mojej obecnej obudowy c'nie ? BTW. ile mi taki komp uciągnie ? A jakbym kupił tą obudowę i przełożyłbym stary sprzęt do nowej obudowy i tak powoli bym sobie wymieniał ? Czy to nie wypali ?

Opublikowano

Masz te 3k zł? 

Odpowiedzi są 2:

Nie, czyli zbierasz 3k lub kupujesz coś tańszego na co Cię stać

Tak, czyli kupujesz tak jak Ci podałem

Nie wymienisz w tym sprzecie wiele stopniowo, jest to zbyt stare, jedynie co mozesz zrobic dokupic ram, obudowe i zasilacz, reszte juz musisz kupic hurtem (no oprocz dysku jesli ci terazniejszy starczy)

Masz zestaw, masz sposoby jak się zmieścić w 3k zł. 

­

Opublikowano

Masz te 3k zł? 

Odpowiedzi są 2:

Nie, czyli zbierasz 3k lub kupujesz coś tańszego na co Cię stać

Tak, czyli kupujesz tak jak Ci podałem

Nie wymienisz w tym sprzecie wiele stopniowo, jest to zbyt stare, jedynie co mozesz zrobic dokupic ram, obudowe i zasilacz, reszte juz musisz kupic hurtem (no oprocz dysku jesli ci terazniejszy starczy)

Masz zestaw, masz sposoby jak się zmieścić w 3k zł. 

Na ile taki komputer mi ujdzie z dzisiejszą technologią gier ? Pójdzie mi tu chociaż nowy COD ?

Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie, bo ostatnio gdy gram w CS:GO to po trzech rundach ekran zacina się, zaczyna coś brzęczeć i jedyne co mogę zrobić to zrestartować komputer, bo już nic się nie da zrobić bo cały ekran zacina się, wydaje mi się, że to wina zasilacza i jeśli chciałbym go wymienić na ten co podałeś to mogę go włożyć do mojego obecnego komputera, a jak nazbieram już 3k to włożę go do tamtego ? Chyba, że go tu się nie da włożyć lub się nie opłaca dlatego pytam, aha i jeszcze jedno jak gram w inne gry to wszystko jest w porządku, gram w league of legends na najwyższej grafice i mi wyciąga 150 fps bez żadnego zacinania, a jak gram w cs go to dzieje się tak jak napisałem wcześniej. Wiesz może co jest nie tak? Może jakiś format mam zrobić ? 

Opublikowano

nie wiem co moze byc tego przyczyna zasilacz bym wymienil jak anjszybciej, mozesz wlozyc do tego co masz teraz i potem do nowego zestawu

A co jeszcze z tego co wysłałeś mógłbym włożyć do mojego obecnego kompa ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...