Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie clienta - komendy

XxErionxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wie moze ktos jak zrobic zabezpieczenie w kliencie jak w plikach aline2 ze jak nie ma sie przedrostku przed nickiem to wszystkie wpisane komendy "/" przez zwyklego gracza pokazuja sie zwyczajnie na czacie ?

8999514546913221016689.png

Opublikowano

Otwórz plik uichat.py i zmodyfikuj funkcję "def __SendChatPacket" tak :

def __SendChatPacket(self, text, type):
	if net.IsChatInsultIn(text):
		chat.AppendChat(chat.CHAT_TYPE_INFO, locale.CHAT_INSULT_STRING)
	else:
		playerName = player.GetName()
		if '/' == text[0] and playerName[0] == '[':
			return

net.SendChatPacket(text, type)

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Otwórz plik uichat.py i zmodyfikuj funkcję "def __SendChatPacket" tak :

if net.IsChatInsultIn(text):
		chat.AppendChat(chat.CHAT_TYPE_INFO, locale.CHAT_INSULT_STRING)
	else:
		playerName = player.GetName()
		if '/' == text[0] and playerName[0] == '[':
			return

net.SendChatPacket(text, type)

Hmm ze tak jeszcze zapytam glupio jak mam taby umiescic ? bo jakbym nie umiescil tabow to albo nie da sie niczego pisac na tym albo wgl nie loguje do gry ;/

Opublikowano
	[TAB]if net.IsChatInsultIn(text):
	[TAB][TAB]chat.AppendChat(chat.CHAT_TYPE_INFO, locale.CHAT_INSULT_STRING)
	[TAB]else:
	[TAB][TAB]playerName = player.GetName()
	[TAB][TAB]if '/' == text[0] and playerName[0] == '[':
	[TAB][TAB[TAB]return

[TAB[TAB]net.SendChatPacket(text, type)

tak z tabami

Opublikowano
	[TAB]if net.IsChatInsultIn(text):
	[TAB][TAB]chat.AppendChat(chat.CHAT_TYPE_INFO, locale.CHAT_INSULT_STRING)
	[TAB]else:
	[TAB][TAB]playerName = player.GetName()
	[TAB][TAB]if '/' == text[0] and playerName[0] == '[':
	[TAB][TAB[TAB]return

[TAB[TAB]net.SendChatPacket(text, type)

tak z tabami

Dawalem tak taby i nie da sie zalogowac do gry ;/

Opublikowano

zobacz i pokaz co syserr wali ;d

0103 11:52:11750 :: ============================================================================================================
0103 11:52:11750 :: Abort!!!!

fajne co nie :D a jak wlaczam klienta to wyskakuje log wtedy sys jest czysty a jak naciskam ok to tylko pojawia sie takie cos co podalem wyzej ;O

Opublikowano

A na kiego chcesz to blokować, skoro są komendy, które się przydają i nie powinno się ich blokować? Poziomu zabezpieczeń Ci to nie zwiększy w zaden sposób... Bardzo głupi pomysł.

Opublikowano

Niestety poradzilem wkoncu sb ale nawet z gm'a komendy nie dzialaja;/ Nwm jak to zrobic

A na kiego chcesz to blokować, skoro są komendy, które się przydają i nie powinno się ich blokować? Poziomu zabezpieczeń Ci to nie zwiększy w zaden sposób... Bardzo głupi pomysł.

Nwm co twoj post tutaj wnosi pytam o to, to chyba moja sprawa po co mi jest to "zabezpiecze" Chociaz tak bym go nie nazwal bo zbyt wiele to nie zwieksza. No ale ja tutaj zapytalem jak to zrobic a nie oto czy to jest dobry pomysl.

Opublikowano

Niestety poradzilem wkoncu sb ale nawet z gm'a komendy nie dzialaja;/ Nwm jak to zrobic

Nwm co twoj post tutaj wnosi pytam o to, to chyba moja sprawa po co mi jest to "zabezpiecze" Chociaz tak bym go nie nazwal bo zbyt wiele to nie zwieksza. No ale ja tutaj zapytalem jak to zrobic a nie oto czy to jest dobry pomysl.

Zwykli gracze też mają komendy wykorzystywane w normalnej rozgrywce, a ty je w taki sposób zablokujesz. Jak chcesz coś zabezpieczać to od strony serwera, a nie clienta którego łatwo zastąpić dowolnym innym bez twoich pro edycji.

Opublikowano

Zwykli gracze też mają komendy wykorzystywane w normalnej rozgrywce, a ty je w taki sposób zablokujesz. Jak chcesz coś zabezpieczać to od strony serwera, a nie clienta którego łatwo zastąpić dowolnym innym bez twoich pro edycji.

Gosciu wypad stad i sie nie udzielaj jak cos nie pasuje ja tu twojej opini wcale nie potrzebuje temat jest od tego jak to zrobic a nie zebys sobie pisal czy to powinnlo byc na serwerze czy nie jak chce zeby bylo to chyba uj cie to powinnlo interesowac jakie "pro edycje" sa.....

Nw czm "mod" jeszcze nie dal % ale spx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...