Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie chłodzenie do procesora

MukitPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety siedze na proxy i mi nie dzialaja spoilery, wiec mysle ze masz procesor z zablokowanym mnoznikiem, nie potrzebne ci dodatkowe chlodzenie do takiego, boxowe starczy

­

Uczeń
Opublikowano

nie umiesz skladac kompow.
dales plyte na socket 1150 a procesor na socket 1155.
dawaj budzet, co potrzebujesz i ci zlozymy

Opublikowano

nie umiesz skladac kompow.

dales plyte na socket 1150 a procesor na socket 1155.

dawaj budzet, co potrzebujesz i ci zlozymy

Akurat procek i plyte zaproponował mi @MoVinek

Potrzebuje kompa do 3,5k do grania w minecrafta (+nagrywanie) i tak żeby takie proste gry jak league of legends, cs go itp

Opublikowano

Co do samego tematu to jeśli o niższe temperatury chodzi, które są i tak dobre na zablokowanym mnożniku, i o ciche chodzenie to starczyłby SPC Spartan Pro. Albo coś wydajniejszego i jeszcze cichszego jak Fera 2.

A i procesor to byś musiał młotkiem wbijać ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

za 3500 dostaniesz taka maszyne

http://www.morele.net/inventory/info/SSjz7u/

o wiele lepszy zestaw od twojego.

chlodzenie do procesora nie jest ci potrzebne, bo masz boxowe a i tak procesor jest z zablokowanym mnożnikiem.

Można było by zmienić obudowę na przykład na tą?

Opublikowano

Akurat procek i plyte zaproponował mi @MoVinek

Potrzebuje kompa do 3,5k do grania w minecrafta (+nagrywanie) i tak żeby takie proste gry jak league of legends, cs go itp

Posiadam MSI B85-G43(płyta główna), mam w niej I5 4460 i jest kompatybilne, więc nie rozumiem co z nim złego :D 

Opublikowano

Posiadam MSI B85-G43(płyta główna), mam w niej I5 4460 i jest kompatybilne, więc nie rozumiem co z nim złego :D

b85 to socket 1150 tak samo jak 4460, ale i5 3XXX to już 1155, wiec nie bedzie pracowało razem i tyle, to jest złego. Jesli chlopak mowi prawde, to dobrze, ze procka nie kupil bo albo usmarzylbys mu procka i mobo, albo wywaliłby hajs w błoto.

Przy kompie do nagrywania pamiętaj, kup jakąkolwiek dzwiękówke, najlepiej xonara, nawet dg, zrobi z gównianego mikrofonu cudo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...