Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wpisy w pliku MSM

AndrewSkc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z plikami MSM pod klientem pl-owskim na plikach z game 40k.

Skopiowałem sobie wpis zbroi na serwerze tej z pl'a na 105 level

Group ShapeData114
	{
		SpecialPath			"d:/ymir Work/pc/warrior/"

ShapeIndex			4100
		Model				"warrior_5_1.GR2"
		SourceSkin			"warrior_5_1.dds"
		TargetSkin			"warrior_5_1.dds"
	}

zmieniłem numer na kolejny oraz zmieniłem Index na 4100, zwiększyłem również ShapeDataCount o 1 więcej czyli 115 w moim przypadku.

Podczas logowania na serwer nie wywala żadnych błędów, a gdy założę zbroję z value 3 o wartości 4100 nie widać jej. Natomiast tekstury są takie same jak innej zbroi więc powinno być ją widać bezproblemowo - zrobiłem taki test ponieważ po dodaniu nowych zbroi nie widziałem ich modeli. Na tej wersji clienta trzeba coś jeszcze dodatkowo zmieniać ? Mam na 100% w value 3 wpisane 4100 a mimo to zbroi nie widać....

Opublikowano

Robiłeś nowy item  ? W sensie czy dodawałeś w item proto i item list w cliencie oraz na serwerze (np navicat) nową zbroję z tymi wpisami w root? Oraz czy próbowałeś zmieniać value 3 we wgranych już zbrojach na serwerze na ten nowy ? I czy z itemem wszystko w porządku (widzisz obrazek w eq/ możesz go komendą dodać itp), jeżeli chodzi tylko o to że nie widać jej po założeniu to musi być coś z modelami/teksturami, spróbuj jeszcze dać tej zbroi value3 jakiegoś itemu który na pewno działa i zobacz efekt.

Opublikowano
Group ShapeData114
    {
        SpecialPath            "d:/ymir Work/pc/warrior/"

ShapeIndex            4100
        Model                "warrior_5_1.GR2"
        SourceSkin            "warrior_5_1.dds"
        TargetSkin            "warrior_5_1.dds"
    }

Zamiast 4100 zrób np. 50.

W item proto klientowym! Bo odpowiada za wygląd, a serwerowy nie ma nic do tego... Wpisz, np. w zbroji Hwang w value3 "50" i musi działać. Jeżeli nei będzie to wpisz:

/poly 3 lub /poly 4 bo może dodałeś zbrojkę dla wojki a testujesz dla woja xD

Opublikowano

Model                "warrior_5_1.GR2"
Zobacz czy w ścieżce masz model z małej litery czy z dużej :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...