Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja kompa

MrVessu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Jestem zainteresowany modernizacją kompa. Chciałbym, aby nowsze gry chodziły mi na wyższych ustawieniach. A w moim przypadku nawet BF 4 na niskich się tnie jak cholera. 

Oto mój sprzęt:

Procek: Intel Core i5-2320 4x3.00

Grafika: Nvidia GeForce GTX 550 TI 1GB

Płyta główna: Intel DH67BL

RAM: 2x2GB DDR3

Zasilacz: Logic (nwm jaki model)

Win 7 professional

Opublikowano

Mam 4 miejsca. Budżet może być większy dużo, ale żeby to wszystko płynnie chodziło. 
#edit

a co złego w tym zasilaczu? tak wgl to za to pudło dałem jakieś 2300.

Opublikowano

Ja bym zrobił tak:

Sprzedajesz 550 TI - 250zł dostaniesz.

Budżet już mamy 850zł.

Kupujesz takie cus:

http://allegro.pl/promo-coolermaster-gx-450w-540w-max-12v-44a-80plus-i4833772729.html

134zł z przesyłką

zostaje ci 716zł. Dokupujesz 2 kostki ramu po 2gb, niech to kosztuje powiedzmy 100zł (szukaj okazji, ja ostatnio nie mogłem sprzedać 8 kostek po 2gb za 40 zł sztuka....)

Dołóż stókę, i kup używke r9 280X.

Ja bym tak zrobił.

Opublikowano

A procek wystarczy? Chyba, ze kupie sama grafike, a za miesiac doloze ramu. Jezeli nie uda mi sie sprzedac 550 ti.

Uczeń
Opublikowano

A procek wystarczy? Chyba, ze kupie sama grafike, a za miesiac doloze ramu. Jezeli nie uda mi sie sprzedac 550 ti.

jak myslisz o graniu w bf4 to 8gb ramu musisz miec, bo inaczej scinki beda.

Opublikowano

Procek jest ok.

Nie ma ze nie uda ci sie sprzedac. Udac sie zawsze uda, moze za troche nizsza cene, ale sie uda.

Mozesz zrobic tak jak napisales, twoje pieniadze twoja sprawa, jesli fundusze nie pozwalaja ci na taki wydatek za 1 zamachem to rozłóż to w czasie, tak jak napisałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...