Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak enchantować w 1.8?

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wytłumaczyłby mi ktoś nowy system enchantowania w minecraft ? Nie rozumiem go do końca. Przykładowo wkładam item do enchanting table i na 30lvl mam knockback. Wkładam inny miecz i enchant jest ten sam. Nie rozumiem tego.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Bo to będą te same enchanty dopóki nie zenchantujesz..... Ale może chodzi ci o to, że wyświetla tylko napis knockback? Bo w nowej wersji pokazuje najsłabszy enchant jaki dostaniesz ;) Oczywiście oprócz tego będą też inne.

@krfcm

Wiesz co? Pomogłeś mu tak bardzo, że normalnie... i jeszcze nie na temat bo wogóle nie o to mu chodziło.

Opublikowano

Postaram się to jakoś wytłumaczyć, żeby dało się zrozumieć. 

1. Numerek po lewej stronie enchantu oznacza ile sztuk zabierze nam dany enchant, (Lapis Lazuli)

2. Na dodatek żeby zenchantować musisz posiadać odpowiedni level enchantu - numerek po prawej stronie,

3. Posiadasz teraz 2 sloty, w które możesz wsadzić itemy - pierwszy to slot na item który chcesz zenchantować, drugi to slot na Lapis Lazuli (poziomy)

4. To jaki enchant zdobędziesz zależy od ilości włożonego złota w slot!

Mam nadzieję że pomogłem! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...