Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mody do ns

Jooe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grywam sobie czasem z kolegami w CSa przez LAN, ktoś na swoim kompie musi stworzyć serwer.

Tylko jest dosyć ubogo.

Kiedy dodaje boty, na przykład chce zrobić tak by było nas 4 a botów 8-iu to w następnej rundzie robi już podział na równo.

Da się zrobić tak by tego nie zmieniało? (boty dodaje dzięki modyfikacji ZBOT)

Drugie pytanie : czy jest możliwe instalowanie jakichkolwiek modyfikacji, np czegoś takiego jak pokazywanie zadawanych i otrzymywanych obrażeń lub stworzenie gry typu GunGame?

The past has gone

Opublikowano

Dobra już mniej więcej wiem co trzeba zrobić, tylko szukam sobie takiego moda/plugina na pokazywanie zadawanych/otrzymywanych obrażeń i nie mogę znaleźć.

Mógłby ktoś rzucić nazwę?

The past has gone

Opublikowano

Zrób sobie normalnie serwer na localu, tam zainstaluj amxmodx'a i chłopaki gracie :) 

Co do obrażeń - 

bullet damage, advanced bullet damage :) 

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Zrób sobie normalnie serwer na localu, tam zainstaluj amxmodx'a i chłopaki gracie :) 

Co do obrażeń - 

bullet damage, advanced bullet damage :) 

Własnie od kilku dni ogarniam tego CSa. Wiem już od dawna jak ten serwer robić tylko czy... idzie zainstalować AMXXa na non steamie?

The past has gone

Opublikowano

Własnie od kilku dni ogarniam tego CSa. Wiem już od dawna jak ten serwer robić tylko czy... idzie zainstalować AMXXa na non steamie?

Takk idzie ....

Opublikowano

Takk idzie ....

Już mam dobrze zainstalowanego AMXa (jest napisane gdy wejdę na mapę WELCOME To AMX...coś tam :D) ale plugin mi nie działa na obrażenia.

Co tam trzeba zrobić prócz wrzucenia tych dwóch plików .amxx i .sma      ?

The past has gone

Opublikowano

Czy te wszystkie pluginy działają w grze na botach? Bo teraz to testuje i za ch*ja nic mi nie chce działać (w wgrałem gotową paczkę, próbowałem kilka wgrywać)

Ani dźwięki przy headach, ani po wygranej rundzie, ani nie ma pokazywanych obrażeń.

Chyba, że to mi nie zadziała na botach...

The past has gone

Opublikowano

Czy te wszystkie pluginy działają w grze na botach? Bo teraz to testuje i za ch*ja nic mi nie chce działać (w wgrałem gotową paczkę, próbowałem kilka wgrywać)

Ani dźwięki przy headach, ani po wygranej rundzie, ani nie ma pokazywanych obrażeń.

Chyba, że to mi nie zadziała na botach...

Bez znaczenia !

Nie ważne gdzie. 

Musisz po prostu zachowywać wszystkie szablony, które Ci narzuca Amx. 

W tym przypadku instalujesz na localu zamiast zewnętrznym serwerze.

tylko pliki amxx są Ci potrzebne.

*.sma - plik który zawiera kod przed kompilacją do edycji i wglądu programisty.

*.amxx - skompilowany plik *.sma który ma w sobie zakodowaną treść, którą czyta silnik GoldenSource. 

Każdy plik *.amxx dopisujesz do Pluginis.ini, lub jakiegokolwiek pliku zaczynającego się od plugins- mającego zakończenie .ini (rozszerzenie) 

Wszystko musi działać :)

Jeśli masz wątpliwość czy plugin się ładuje czy nie wpisz w konsoli jak już wejdziesz na swój serwer "amx_plugins" - pokaże Ci aktywne pluginy, oraz te które się nie załadowały. 

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Bez znaczenia !

Nie ważne gdzie. 

Musisz po prostu zachowywać wszystkie szablony, które Ci narzuca Amx. 

W tym przypadku instalujesz na localu zamiast zewnętrznym serwerze.

tylko pliki amxx są Ci potrzebne.

*.sma - plik który zawiera kod przed kompilacją do edycji i wglądu programisty.

*.amxx - skompilowany plik *.sma który ma w sobie zakodowaną treść, którą czyta silnik GoldenSource. 

Każdy plik *.amxx dopisujesz do Pluginis.ini, lub jakiegokolwiek pliku zaczynającego się od plugins- mającego zakończenie .ini (rozszerzenie) 

Wszystko musi działać :)

Jeśli masz wątpliwość czy plugin się ładuje czy nie wpisz w konsoli jak już wejdziesz na swój serwer "amx_plugins" - pokaże Ci aktywne pluginy, oraz te które się nie załadowały. 

Już sobie zrobiłem lekturę i wiem gdzie jak wszystko wgrywać. Tylko problem jest taki, ze wszystkie pluginy jakie znajduję nie działają bo są pod Linuxa. 

Jak to postawić na windowsie? :D czy konieczny jest linux na wirtualnej maszynie? 

The past has gone

Opublikowano

Już sobie zrobiłem lekturę i wiem gdzie jak wszystko wgrywać. Tylko problem jest taki, ze wszystkie pluginy jakie znajduję nie działają bo są pod Linuxa. 

Jak to postawić na windowsie? :D czy konieczny jest linux na wirtualnej maszynie? 

Pluginy nie są pod linuxa :)

Pluginy są ogólne, bez względu na system. 

Możesz robić wirtualną maszynę ale po co spowalniać swój komputer dzieląc zasoby na dodatkową "maszynę" ? 

Znajdź po prostu biblioteki Windowsa.

AmxModX zainstaluj windowsowy, z bibliotekami *.dll a nie *.so

Pluginy pisane są w PAWN'ie pod silnik GoldenSource, także to bez znaczenia jest. Można powiedzieć są obojętne :) 

yyj6bCh.png

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Pluginy nie są pod linuxa :)

Pluginy są ogólne, bez względu na system. 

Możesz robić wirtualną maszynę ale po co spowalniać swój komputer dzieląc zasoby na dodatkową "maszynę" ? 

Znajdź po prostu biblioteki Windowsa.

AmxModX zainstaluj windowsowy, z bibliotekami *.dll a nie *.so

Pluginy pisane są w PAWN'ie pod silnik GoldenSource, także to bez znaczenia jest. Można powiedzieć są obojętne :)

Dzięki za pomoc, właśnie sobie wgrywam rożne pluginy i śmiga wszystko. Po prostu wcześniej się męczyłem bo w poradniku na mpc jakiś miszczu podał AMXa pod biblioteki linuxa (pisał, że na win, na serwer LAN) a ja jak głupi nie wiedziałem o co chodzi, że nie chce działać.

The past has gone

Opublikowano

Dzięki za pomoc, właśnie sobie wgrywam rożne pluginy i śmiga wszystko. Po prostu wcześniej się męczyłem bo w poradniku na mpc jakiś miszczu podał AMXa pod biblioteki linuxa (pisał, że na win, na serwer LAN) a ja jak głupi nie wiedziałem o co chodzi, że nie chce działać.

Tutaj większość poradników to zwyczajne kopiowanie dodatkowo jeszcze z błędami.

Pamiętaj *.dll -> windows, *.so -> linux :)

Musi działać, w razie pytań rób tematy, lub pisz, postaram się pomóc w miarę możliwości. 

yyj6bCh.png

~
Nathaniel Borenstein 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...