Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dropienie FMS'ów z Bestów

DavExLouisE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nurtuje mnie pewna sprawa więc postanowiłem zapytać. Otóż mam 19 lvl mentala z silnym na m1. Chciałem kupić rękawicę złodzieja z IS i iść dropić fmsy z bestów w dolinie orków, ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy się opłaci. Oczywiście gram na globalu.

Opublikowano

Witam. Nurtuje mnie pewna sprawa więc postanowiłem zapytać. Otóż mam 19 lvl mentala z silnym na m1. Chciałem kupić rękawicę złodzieja z IS i iść dropić fmsy z bestów w dolinie orków, ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy się opłaci. Oczywiście gram na globalu.

Na twoim lvl drop będzie znakomity. Idź i drop, a będziesz miał spory zarobek!

Opublikowano

Nie wiem po ile u was stoją fmsy, ale dobrym zarobkiem jest kupno 2-3 fmsów i palenie ich na +6, do +5 u zwykłego kowala potem do gildyjnego i z fartem można mieć 2 fms+6 i idzie to sprzedać :P Mój kolega tak robi i teraz ma śmiertelkę +9 fms+9 z dobrym sr :D

Opublikowano

Z tego co wiem to w M3 jest słaby drop. Gram na serwerze Tortuga. I mam pytanie. Gram mentalem i czy zmienić go na bodego na czas dropu?

Opublikowano

Do m3 wg mnie nie oplaca sie chodzic, chyba ze wlasnie z rekawica ale i tak musiałbys siedziec tam całą noc zeby cos wydropic. Ja zawsze preferowałem besty, bez rekawicy w 2h z 5 fms'ow mialem a pozniej do kowala :) Lepiej bodziak szybciej ubijesz, a osób której sksują nie brakuje. Sorry za błędy :P

Opublikowano

Do m3 wg mnie nie oplaca sie chodzic, chyba ze wlasnie z rekawica ale i tak musiałbys siedziec tam całą noc zeby cos wydropic. Ja zawsze preferowałem besty, bez rekawicy w 2h z 5 fms'ow mialem a pozniej do kowala :) Lepiej bodziak szybciej ubijesz, a osób której sksują nie brakuje. Sorry za błędy :P

Zostawić memntala czy zmienić na bodego?

Opublikowano

Nie wiem czy poziom postaci nie jest za duży.

Kiedyś chodziło się tam na znacznie mniejszych poziomach, no ale czasy się zmieniają.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Na besty w dolinie postacią 19-25 możesz iść, ale problemem tutaj będzie ilość graczy. Na każdym z globalnych serwerów są one regularnie wybijane, jeśli nie wbijesz się w rytm ich respienia, możesz nie ubić żadnego.

Ewentualnie możesz bić respiącego się na początku doliny od strony jinno - Bestialskiego łucznika. Na niego jest mniejszy popyt, więc często stoi nieubity.

Opublikowano

Widzę, że sporo się pozmieniało na M3.

Kiedyś były tam pustki, a nieliczne osoby liczyły na drop broni z 30 poziomu.

Aktualnie na tym poziomie warto tam iść, jak będą wolne spoty.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Widzę, że sporo się pozmieniało na M3.

Kiedyś były tam pustki, a nieliczne osoby liczyły na drop broni z 30 poziomu.

Aktualnie na tym poziomie warto tam iść, jak będą wolne spoty.

I dobrze bo po to została stworzona ta mapa, wkońcu większość ludzi dowiedziała się o jej istnieniu.. :D

Opublikowano

Jeśli chodzi o M3 to kiedyś widziałem jak ktoś ( chyba właśnie z rękawicą złodzieja ) wydropił 2 riby na raz, więc jeśli się ma dobrego farta, to można nieźle zarobić. :)

Oczywiście możesz też na bestach w dolinie spróbować, nie wiem jak jest teraz ale kiedyś też nikt nie wybijał best. żołnierza który w dolinie się od strony shinsoo respił zaraz ten teren od teleportu i często się 2 besty respiły. Więc jeśli teraz też jest na niego taki mały popyt to z nim też możesz spróbować :)

Opublikowano

Według mnie nieopłaca się kupować rękawiczki z IS tylko poto aby dropnąć FMS spokojnie na luzie idzie bez rękawiczki dropnąć.

Tylko, że bez rękawiczki wydłużysz swój czas dropienia.

Opublikowano

18-20lv jest najlepszym do dropu fms, kup rękawiczke i idź drop powodzenia, co do dropu riba to 20-26będzie najlepszy, ja dropiłem na 26 i w 1h wydropiłem 4 riby  z rękawiczką.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Dobry lvl do dropienia na bestach.Ew.możesz dobić 25lvl i iść dropić medale w lochu lub około 30 lvl i dropić na ezotach riby.

You could be the corpse and I could be the killer
If I could be the devil, you could be the sinner
You could be the drugs and I could be the dealer
Everything you say is like music to my ears

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...