Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wyłącza się

darkodarko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Dziś zakupiłem CS GO. Po zainstalowaniu chciałem sprawdzić grę. Po włączeniu gry z botami komputer się wyłączył. Spróbowałem znowu, tym razem online, to samo.

Mam laptopa Acer 5750G.

i5-2410 CPU 2.3 GHz

GeForce GT 540M Up to 1760 MB turboCache

4GB RAM

Windows 7 64bit

Komputer ani zasilacz nie są gorące.

W czym może być problem?

Opublikowano

Zrób takie coś:

Control Panel>>Administrative Tools>>Event Viewer>>Rozwijasz "Windows Log po lewej stronie.

Tam będzie miał zakładki typu Application,System kliknij w nie i patrząc na godzinę o której ci się wyłączył

komputer,znajdź w tym spisie LOG z czerwonym znaczkiem i napisem Error lub z żółtym znaczkiem Warning.

Podeślij Screena z takiego logu.

Opublikowano

Blisko :)

Chodzi mi o log który powstał o godzinie w której się wyłączył komputer podczas grania : >

Bo wątpię żeby ci się komputer 3x wyłączył w jednej sekundzie : D

Jak już znajdziesz ten log,to kliknij na niego i podaj też screena z okienka niżej.

Opublikowano

Szperając na forum znalazłem podobny temat i zrobiłem eksperyment, wsadziłem baterię i odłączyłem zasilanie. Wina jest w zasilaczu. Mam lapka używanego i już stary zasilacz był beznadziejny, a w marcu kupiłem nowy na allegro (tanio +-50 zł z przesyłką). Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś zasilacz?

@Gexus już znalazłem problem :P znasz się na zasilaczach?

Opublikowano

Szperając na forum znalazłem podobny temat i zrobiłem eksperyment, wsadziłem baterię i odłączyłem zasilanie. Wina jest w zasilaczu. Mam lapka używanego i już stary zasilacz był beznadziejny, a w marcu kupiłem nowy na allegro (tanio +-50 zł z przesyłką). Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś zasilacz?

@Gexus już znalazłem problem :P znasz się na zasilaczach?

http://proline.pl/?kat=Zasilacze+do+laptopa+uniwersalne
http://www.euro.com.pl/zasilacze-do-laptopow.bhtml

Poszukaj tutaj , przeczytaj recenzje itp ;D.

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Sprawę wyjaśniłem poza forum, fachowiec pomógł. Na przyszłość napiszę, żeby inni użytkownicy wiedzieli: miałem padnięty układ chłodzenia. I na prostych programach była odpalona karta graficzna zintegrowana, a na CS GO, aktywowała się ta GeForce, a układ nie dostarczał chłodnego powietrza i przy temp 80* C, automatycznie się wyłączał.

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie próby pomocy! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...