Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyższy lvl scammingu

Dr. Onkolog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naprawdę nie sądziłem, że kiedykolwiek do tego dojdzie.. zawsze śmiałem się ze wszystkich wręcz dziecinnych sposobów na wyłudzanie przedmiotów z cs go, sądziłem, że nigdy nie dam się oszukać. A jednak. Dzisiaj, ok godz. 17:00 napisała do mnie pewna osoba z mojej friendlisty (szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się tam znalazł). Zapytał się mnie, czy nie mógłbym zrobić mu jednego reflinka w grze, w którą gra.. (był w grze spoza steam Legacy of Dragons). Pomyślałem, czemu nie? Nie mam nic do roboty, więc może zrobię komuś drobną przysługę. Podał mi link: www.legacyofdragons.com . Wchodzę.. rejestruje się podając randomowe hasło i login, po czym pisze do mnie, że muszę to ściągnąć i stworzyć klasę, aby nagroda się zaliczyła. Ściągam plik "LoDlauncher.exe", uruchamia się, po czym mój antyvirus go usuwa. Ale już było za późno... wszystkie itemki zostały wysłane na jakieś inne prywatne konto... Strona tej "gry" zupełnie nie przypominała setek tysięcy głupich stron do wyłudzania skinów.. nawet nie nawiązywała do cs go.. była dopracowana i wyglądała jak zwyczajna gra. Dodatkowo ten człowiek realnie "grał" w tą grę. Napisałem już rozprawkę na ten temat do supportu, ale szczerze mówiąc wątpie, żeby mogli coś na to poradzić. Napisałem ten temat  jako przestrogę, bo naprawdę ten sposób był na tyle wysublimowany i oddzielony od tej gry, że nawet nie przyszło mi do głowy, że chodzi tutaj o mój ekwipunek z cs go. Mam jeszcze jedno pytanie, jaką mam szansę na to, że uda mi się odzyskać itemki za pomocą supportu? Ktoś z was miał podobną sytuację? Z góry dzięki za odpowiedzi.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Pierwszy raz słysze ale już nie raz miałem takie coś że ludzie mnie dodawali i pisali bo angielsku i mieli prywatne konto na steam gdy wchodzi się w link pisze Download sciągasz to i masz pewne że masz po koncie nigdy sie na to nie nabrałem ale na steam z 10 użytkowników tak mi zrobiło i to jego konta były :Lol

Opublikowano

Support powinien oddać Ci itemy jako że zostały te itemy wysłane bez Twojej wiedzy, inna sprawa jest jeżeli akceptujesz trade offer bo ktoś Ci coś "obiecał".

Niestety support nie jest mi w stanie odpowiedzieć w ciągu 1 dnia, więc te itemy mogły już zostać wymienione/sprzedane.. i co wtedy? W jaki sposób mają zamiar je odzyskać? Tego chyba najbardziej się obawiam.

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Zależy w jaki języku pisałeś do supportu.

Jeżeli po angielsku, itemy odzyskasz do max tygodnia

Jeżeli po Polsku, licz się z tym, że nie odzyskasz ich w ogóle nawet tam nie zajrzą.

Dlatego pisz do supportów po angielsku, bo te polskie tu cebule.

Opublikowano

. (był w grze spoza steam Legacy of Dragons). 

Zrobic takie cos nie jest problemem :P

Wystarczy byle jaki plik na pulpicie (np. przegladarka google chrome) zmienic nazwe na Legacy of Dragons i kliknac "dodaj gre spoza steam" i gotowe ;p 

KYhRd.png

Opublikowano

Niestety support nie jest mi w stanie odpowiedzieć w ciągu 1 dnia, więc te itemy mogły już zostać wymienione/sprzedane.. i co wtedy? W jaki sposób mają zamiar je odzyskać? Tego chyba najbardziej się obawiam.

Support cofa wymianę. Itemki mogły zostać nawet zdezintegrowane a i tak wrócą. Mnie przywrócili itemki po około 3tygodniach - z konta złodzieja zostały dawno sprzedane.

Opublikowano

Zrobic takie cos nie jest problemem :P

Wystarczy byle jaki plik na pulpicie (np. przegladarka google chrome) zmienic nazwe na Legacy of Dragons i kliknac "dodaj gre spoza steam" i gotowe ;p 

Wiem o tym ._. . Ale na prawdę nie sądziłem, że ktoś będzie zdolny do tego, aby tak dobrze przygotować się do wyłudzania itemków... Zadbał chyba o najdrobniejszy szczegół, zrobił to tak, że nawet nie zauważyłem żadnego powiązania pomiędzy całą tą sytuacją a moim eq w cs go.

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Kurde stary dzięki za ten temat bo takto sam bym dał się nabrać...
Tutaj screeny jak koleś do mnie napisał:
10v7gaqaze0o.png
A tu strona, która została zrobiona naprawde dobrze:
ucm9gtpv2nbj.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kurde stary dzięki za ten temat bo takto sam bym dał się nabrać...

Tutaj screeny jak koleś do mnie napisał:957721420036998993175.png

A tu strona, która została zrobiona naprawde dobrze:325121420036998993175.jpg

Zazwyczaj strony są kupowane od grafików albo nie udane gry i to jest najlepsza okazja co scam'u. Teraz jest nowa opcja mam random typa w znajomych patrze a on zmienił nick na BOT csgolounge... dobra zraportowałem go no i teraz jak wysyłam oferty coraz częściej to widze ale pytanie SKĄD BOT MA ZNAJOMYCH I KLUB E-SPORT 0.0
Opublikowano

I jak odzyskałeś skiny ? 

Tak, na szczęście steam support okazał litość po 2 tyg. czekania C: . Niestety mam przykrą wiadomość dla tych, którzy stracili itemki po wprowadzeniu przez steam e-mail trade confirmation. Od tego czasu zmieniła się ich polityka i pod żadnym pozorem nie zwracają ukradzionych skinów. Osobiście polecam zostawić tą opcje włączoną, bo sam bym nie dał się okraść gdyby to wtedy istniało. 

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ja nawet domyślam się kto mógł cię oscamować ^^ To jest cała społeczność złożona z kilkunastu osób i tam są naprawdę spore pieniądze.

lol nauczcie mnie robic strony i wirusy...bede bogaty....

Odezwij się na pw , albo na skype tibon123   (Mam zarówno linki jak i pliki)

Opublikowano

pomoze ktos mi zrobic taka ciekawa stronke? ;>

a jak nie, to na jakiej zasadzie to dziala ;3

Na zasadzie robinia w c***a . 

Co do stworzenia strony wystarczy php , html i css 

Opublikowano

Umieć php / html.

Nie zrobisz o tak nie znając języka.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ja nie rozumiem jak można być tak pozbawionym mózgu i wyobraźni, aby dać się wyscamować. Jak już ktoś nieznajomy pisze o trade'y czy wysyła linki to znaczy, że jest coś nie halo i taka żaróweczka powinna się zaświecić.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Jak masz c***a zamiast mózgu to nie dasz rady czegoś takiego zrobić.

Co do tematu to stronka ładnie zrobiona i pewnie wiele ludzi już na coś takiego wpadło ;v 

Opublikowano

Da ktoś linka żeby napisać do supportu ;D ?
U mnie sprawa taka,że była o 13 aktualizacja reset steam i nie mg wejsc caly czas na steam i poczte bo zle haslo,chodz od tej 13 jest konto offline a itemki są,LOL :O 

Ty PaMiĘtAj SyNu MóJ !

PoMoGłEm ? DaJ LaJkA !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...