Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

misieqk2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar zmienić sobie internet  z pewnej radiówki na drugą radiówkę. Internet typu orange ( nie wchodzi w rachubę gdyż nie mam możliwości poprowadzenia internetu chodź mam telefon stacjonarny, no chyba że sprawdzane zasięgu na orange niewłaściwie działa, wgl słyszałem że ta firma sobie leci z klientem w rybki obniżając parametry łącza). A więc moje nowe parametry tej radiówki to Pobieranie : 6Mb/s czyli wyliczyłem że jakieś 750Kb/s +/- oraz Wysyłanie : 0,5Mb/s czyli 64Kb/s. Opłata miesięczna za takie parametry wynosi 70zł. I mam takie pytanie czy by można było się dogadać z właścicielem tej firmy aby wysyłanie plików było trochę wyższe, jestem jego klientem już od 6lat. A i jeszcze dzwonili do mnie z orange z zapytaniem czy sprawdzałem zasięg internetu dla mojego domu, odpowiedziałem że tak. Kobieta odpowiedziała mi że muszą przyjechać monterzy aby sprawdzić jakoś łącza, czy to się wiąże z dodatkowymi opłatami? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Powiem ci tak, wszystko jest lepsze prócz internetu drogą radiową (miałem kiedyś i wiem co to znaczy). Co do dogadania się z właścicielem to raczej by ci nie zwiększył, no chyba że za dodatkową opłatą. Co do oragne i sprawdzenia przez monterów jest to za darmo. A tak btw. sam mam z orange(neostrada) i nie bd cię okłamywał ale u mnie chodzi rewelacyjnie, żadnych problemów, prędkość max'ymalna.

Opublikowano

Mieszkasz w miasteczku czy na wsi. Obecnie szwagier ma internet z tp i ma tylko 2-3mb więc bardziej bd mi się raczej opłacał radiowy ;q.

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Sam mieszkam na wsi i wiem że ciężko z internetem, ale za 60 zł mam 8GB/s (też radiówka).

Opublikowano

Aktualnie mam taki pakiet  pobieranie : 64kb/s a wysyłanie 16kb/s . Internet muli na potęgę abonament miesięczny jaki płacę to 40zł. I mam takie pytanie czy przechodzić na ten 6mb/s i 512kb/s.  Ale bardziej bym chciał większa ilość wysyłania bo czasami wysyłam pliki 300-900mb i chciał bym aby to trwało max 1 h.

bk0ZyMF.jpg

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...