Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bojowy mnich - op ścierwo

Domenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, czy wogóle jest jakieś sp, które daje rade na mnichów? Nawet patrząc na jego buff jest poprostu za dobry. Zawsze przegrywam arenki na nich. Co o tym myślicie?

a11176.jpg

Opublikowano

Cargo. tutaj praktycznie można byłoby rozpocząć dyskusję. Nostale to gra gdzie każdy zjada każdego i to nie ma większego znaczenia proo eq, nawet z przeciętnym eq i średnim sp dałbyś radę większego koxa zjechać.

Oczywiście wszystko w granicach przyzwoitości.

Ale jeżeli masz lvl podobny eq w miarę u6+6/7 to na 83 lvlu masz sporą szansę zjeść takiego 90 nawet gdy będzie miał eq zapomnianego. Wystarczy mieć dobre bizu eq na swój lvl i bardzo dobrze opanowaną kartę na której Ci się najprzyjemniej gra.

Oczywiście nie tyczy się to lvli 90vs92/93/95 gdyż tam panują zasady których jeszcze nie zdążyłem pojąć ale pewnie jest tylko przewagą opanowanie postaci.

Osobiście na s3 na plu mój znajomy dostał baty mimo, że miał 95 lvl mnicha +14 99j, bizu z pro bonami, ognisty miecz valakusa u7+8 z proo osłonką, pancerną zbroję płomiennego giganta u7+9 a został zjedzony przez wk'acza +15, 90 lvl z eq u7+7 całe.

Więc widzisz wszystko zależy jak grasz bo nie koniecznie tutaj wygrana leży po stronie eq, lvla jobki na sp tylko od umiejętności.

@ Endziu

Teraz to mu bardzo dobrze wyjaśniłeś xdd "... i jego combo do ściągania buffków...". jak szybko przeczytałem Twoją wypowiedź zrozumiałem, że po użyciu combo ściągasz buffy przeciwnika to teraz nie wiem czy piszesz na szybko swoje odpowiedzi dla nabicia postów, pomyliłeś się w czymś, wymyślasz umiejętności glada na poczekaniu czy po prostu starasz się przesłać dalej bzdurę wpojoną Ci przez Twoich kolegów.

Ale mniejsza w to co do wypowiedzi Endziu dopowiem, że glad nie ściąga buffa tylko przy zabiciu przeciwnika lastem ściągasz nałożone na Twoją postać dbuffy poniżej poziomu 4  i masz 100% pewności nieotrzymania negatywnego efektu poniżej poziomu 5 przez 10 sekund oraz przez ten czas nie tracisz hp pomimo obrażeń które w tym czasie otrzymujesz.

Co najwyżej glad może odbić swoją tarczą negatywny efekt który wchodzi zazwyczaj z 80% ale jak ogarniasz postać to i bladem spokojnie byś dał rade pokonać mnicha.

Opublikowano

Polecam glada i jego combo do ściągania buffków, mnich leży przy ogarniętym gladzie, ale trzeba się dobrze nauczyć używać jego skilli, dobre na mnicha jest też sp7 łuka.

Opublikowano

Zwiad (ucieczka, ten sam element= +res, pułapka, stuny).

Sin (kryty, harg, ucieczka).

Rang (stuny)

Łowca Demonów (stuny i combo zjadające manę)

W sumie to każda sp jest dobra na wszystko, pod warunkiem, że ma się dobre eq i potrafi się grać.

Opublikowano

@ErykMs

Endziu dobrze mówi, gladek może ściągać buffy przeciwnika, nie raz wilka straciłem w pvp.

Z tego co sie orientuje to za pomoca knockdown (tak to sie pisze?) a zaraz po tym dajesz tego debuffa :D.

Mnich ma w cholere stunów i przez to jest dobry, mając full eq pod efekty mnich nie jest specjalnie dobry.

Można go rozwalić prawie każdym sp łucznika (prócz desa). Większy problem ma mag, on jednak on mnicha łądne baty zbiera :P.

Opublikowano

@JestemKogzem

może po prostu skończył Ci się buff xD

grałem gladem przez pół roku i nigdy się nie spotkałem żebym ściągnął buffa komuś

a knockdown stunuje przeciwnika jak doprawisz dbfem szydzenie to co najwyżej może wpaść 1 z 2 dbfów:

stan skrajnego rozdrażnienia zmniejsza celność, uniki oraz osłabia zadawany bliski atak o 100% z prędkością 20%

lub stan rozdrażnienia co zmniejsza celność oraz uniki więc nie mam pojęcia gdzie ściąga buffa

może buga mieliście lub coś bo ściąganie buffa komuś nie było nigdy planowane.

A tarcza to tylko odbija  określoną liczbę dmg oraz dbfy z pewnym prawdopodobieństwem.

A tak to się nie zgodzę z Tobą w kwestii dotyczącej tego, że mnich zjada maga

jeżeli ogarniesz grę magiem to powinieneś wygrać chyba, że Twój przeciwnik jest bardziej rozgarnięty.

Opublikowano

Na początku pvp się buff kończy? :D Ciekawe :P.

Sprawdziłem, myliłem sie buffy ściąga wypowiedzeniem wojny, ale tylko te które zwiększają atak.

Możesz sprawdzić na wk z wilkiem, bądz mnichu na ostatnim buffie.

@Edit nie ma na to chyba 100%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...