Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duża obudowa

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję dużą obudowę do tego zestawu:

Procesor: i5-2500k

Chłodzenie procesora: Grandis XE1236
Płyta główna: MSI 875MA-E33 (GPU jest za blisko CPU ;/ )
Pamięć RAM: 12GB Good Ram DDR3
Dysk Twardy: SSD 120GB od Intela i HDD 500GB
Napęd: Nie istotny
Karta graficzna: r9 270x od MSI 4GB
Zasilacz: 550W widoczny na zdjęciu (mam zamówiony 650Watowy będzie w 2015r:)
Aktualnie zasilacz nie mieści mi się w obudowie :D dlatego jest na jednostce :D Mam w planach włożenie jakiegoś izolatora między chłodzenie cpu a gpu bo wydaje mi się że chłodzenie cpu grzeje mi gpu.

2014-12-2_wrrwaee.jpg

Opublikowano

Budżet? (Naprawdę tak ciężko go podać? co drugi temat nie zawiera tej istotnej informacji)

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Budżet? (Naprawdę tak ciężko go podać, co drugi temat nie zawiera tej istotnej informacji)

Wybacz, wyślę że najnormalniejsza obudowa bez zbędnych dupereli mi wystarczy.

Tylko żeby miała przycisk włącz i reset :D

Max 300zł. Ale im tańsza tym lepsza :D

Opublikowano

Jest wybór (ustawione wyżej=lepsze): 

- FD Core 3300

- Gelid Darkforce - Kupisz na Allegro, Esc m.in

- Corsair 300R

- Zalman Z9 U3

- Zalman Z3 Plus/ R1 - ten drugi to wyciszony Z3

- Zalman Z1

Z mATX jest CoolerMaster N200 i wyciszany odpowiednik Silencio 352. 

Zdecydowanie warto kupić coś z tych trzech pierwszych. Ale jeśli nie wymagasz zbyt wiele to te ostatnie będą wystarczające.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Od siebie dodam Thermaltake Commander MS-I, ciekawy design, spora, przeplyw powietrza stoi na bardzo wysokim poziomie, no i jest tania, ale trzeba dokupic wentylatory (o ile sie nie myle jest 5 miejsc na nie lub 4, a w zestawie jest 1)

­

Opublikowano

W takich obudowach moge dać zasilach na sam dół? A płytę główną na samą górę? Bo nie mam jak inaczej dać chłodzenia procka ;/ i musi być w górę przez co musiałem wywalić zasilać na obudowę bo inaczej chłodzenie procka było by 0.5cm od chłodzenia zasilacza i by na siebie dmuchały.

Opublikowano

@"trollu" W takim wypadku trzeba jakieś przedłużanie kabli od zasilacza stosować pewnie?

Nie. Większość zasilaczy ma odpowiednio długie kable. Chociaż zdażają się zasiłki z krótkimi kablami (Ocz StealthXStream np.), i w ich wypadku będziesz musiał zrezygnować z systemu zarządzania kablami.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Dzięki! Temat do zamknięcia wybieram Zalman Z9 U3 do tego parę wiatraczków i będzie cyrkulacja że aż miło.

Opublikowano

To jeszcze przed zamknięciem. Z9 U3 ma ogólnie dobrą wentylację więc na start niczego nie kupuj. Chyba że masz uprzedzenie do głośności wentyli.

I czy coś stoi na przeszkodzie aby tego grandisa zamontować poprawnie? Chyba odległość między GPU by się zwiększyła.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

To jeszcze przed zamknięciem. Z9 U3 ma ogólnie dobrą wentylację więc na start niczego nie kupuj. Chyba że masz uprzedzenie do głośności wentyli.

I czy coś stoi na przeszkodzie aby tego grandisa zamontować poprawnie? Chyba odległość między GPU by się zwiększyła.

Mogę obrócić w tej obudowie dzięki czemu zasilacz wraca na miejsce ale i tak mam dokładnie 0.4mm od karty graficznej bo to chłodzenie jest kwadratowe :D i nic nie da obracanie go. Myślę nad taśmą coby oddalić GPU od chłodzenia procka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...