Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy zestaw do gier

BaRTo7sky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Złożyłem sobie ostatnio nowy komputer do gier.

LINK: http://www.morele.net/inventory/info/lyCFUf/

Mam pytanie czy te parametry pozwolą na gre w minecraft w 100-400 fps i czy w cs go będe mieć około 150fps?

Proszę odpowiadać w taki sposób np:

PROCESOR - OK

KARTA GRAFICZNA - SŁABA - Jeśli słaba to prosze o uzasadnienie.

itd.

Proszę o szybką odpowiedź bo chce dzis zakupić nowy sprzęt.Jeśli ten zestaw sie nie nadaje to prosze o złożenie nowego (najlepiej na morele.net).

Max budżet 1950zł

Chciałbym żeby można było na tym grać w 120fps przy nagrywaniu a bez około 200-300.Pozdrawiam!

Opublikowano

Słaby zestaw. Amd w tym budżecie to głupota, zwłaszcza, że w tej cenie da się wcisnąć i5. http://www.morele.net/inventory/info/HKyR6b/

Będzie stabilne 60+ klatek na sekundę w tych grach co wymieniłeś. Jak chcesz znać dokładną ilość do dzwoń do wróżbity Macieja.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

@Nitex A musi być intela bo nie mam za bardzo kasy na niego , a zależy mi na tej karcie graficznej bo słyszałem , że jest bardzo dobra.

Opublikowano

@Nitex A musi być intela bo nie mam za bardzo kasy na niego , a zależy mi na tej karcie graficznej bo słyszałem , że jest bardzo dobra.

No przecież podałem Ci zestaw oparty o Intela, do Minecrafta i cs;go nie potrzebujesz wywalonej w kosmos karty. Zresztą 750 Ti za 6 stówek, kiedy troszkę drożej masz już r9 270? Głupota.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

@Nitex Aha ok, a ile mógłbym mieć na tym fps w cs go na niskich ustawieniach a w minecrafcie na średnich bez nagrywania?

60+, jak chcesz dokładne liczby to się wróżbity Macieja pytaj.

KLIK!

Opublikowano

srajcraft

topic

Co do zestawu:

Procesor:Do dupu-pchanie AMD do gier jest bezsensu, ponieważ jest po prostu słaby

Karta graficzna: bardzo dobra- ale nie potrzebna do gier które wymieniłeś, bardziej potrzebny bd procesor

dysk:według mnie lepiej dopłacić do 1000gb,ponieważ są to grosze a na prawdę się opłaca

obudowa: średnia

zasilacz: lepiej zabrać np. tt smart 530

Oczywiście przy okazji zmiany z amd na intela trzeba zmienić płytę.

@ref

Wyżej nitex dał ci bardzo dobry zestaw, tylko zmieniłbym dysk na 1tera i dołożył trochę do lepszego zasilacza, to już wybór autora.

Opublikowano

Jest lepsza ale bardziej oplaca Ci sie wziąść lepszy procesor niż ciąć na i3.

Opublikowano

Zresztą gtx 750 Ti za 607 zł to pomyłka, jak już chcesz brać ten zestaw to dołóż do r9 270: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-270-oc-2gb-ddr5-256bit-pci-e-2dvi-hdmi-dp-box-r9270-dc2oc-2gd5-5994

KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...