Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet LTE

Piorun3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie otóż jestem posiadaczem internetu z Neostrady do 10 mb/s i niestety ale często zrywa połączenie itp.

I mam zamiar zakonczyć z nimi umowę i podpisać na Internet LTE i chciałbym zapytać czy opłaca się i w jakiej sieci?

156932_489791741064881_153236492_n.jpg
Opublikowano

Jesli LTE to tylko i wylacznie Plus. Nic innego nie bierz, bo to ta siec byla pierwsza w Polsce z Lte i maja najwiekszy zasieg. Co do niego wlasnie musisz sprawdzic jak to wyglada u Ciebie np. wziac na 7 dni testu i sprawdzic czy ta predkosc cie zadowala. Koniecznie musisz tez laczyc sie z LTE a nie z H+ lub 3G, poniewaz tylko wtedy internet jest teoretycznie bez limitu. Co do niego plus go nie okresla lecz na roznych forach mowia ze predkosc spadla im po wykorzystaniu 250-300GB wiec to tez musisz wziac pod uwage. Zastanow sie jeszcze nad UPC, vetra itd. lub dostawcami lokalnymi. Ja osobiscie posiadam najwyzszy pakiet plusa i choc byly problemy to chwilowo jako drugi internet jest ok ;)

Opublikowano

mam z cyfrowego polsatu, czyli prawie to samo co plus

imo mieszkam w miescie gdzie jest zasieg, mialem 10Mb/s w t mobile i roznicy nie zauwazyelm, jest nawet gorzej bo predkosc nie jest stala

moga w kazdej chwili ci obnizyc predkosc jesli za duzo sciagasz, ja przez 2 tygodnie zrobilem 85 gb ciekawe ile bedzie w miesiac

­

Opublikowano

Predkosc obniza jesli wykorzystanie lacza bedzie za duze. Nie ma sie co czarowac, ze nie zmniejsza predkosci, bo LTE jest rozprowadzane przez nadajniki, ktore maja ograniczona przepustowosc i jesli ktos zacznie za duzo sciagac to druga osoba korzystajaca z LTE na tym samym nadajniku bedzie miala mniejsza predkosc. Dlatego tez kabel jest lepszym rozwiazaniem, bo kazdy ma do routera czy modemu pociagniety swoj i jest dobrze ;D

Opublikowano

No własnie ale na stronie Cyfrowego Polsatu piszą że przez pierwszych 6 miesięcy bez limitu a potem to co?

Ja akurat mam umowe telewizja + internet (25gb, po wykorzystaniu 20 Mb/s), place 35 zl za to wiec pod tym wzgledem dla mnie nie jest zle  

Problem jest wtedy kiedy masz zamiar sporo sciagac/ogladac streamy czy yt, wtedy kabel jest lepszym rozwiazaniem

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...