Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps na minecraft 1.8.1

iVecti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstaluj optifine. Jeżeli to nie pomoże to obniż sobie trochę jakość gry i odległość ręderowania.

Opublikowano

Cześć, pierwszą najważniejszą rzeczą jest to, że musisz mieć zainstalowanego Optifine, zawsze pomaga te kilka FPS w górę (To już wymienił użytkownik na samej górze) Spróbuj przeczyścić komputer z kurzu, i zmniejszyć ustawienia grafiki na mniejszą skale ;) Jeżeli to nie pomoże, zaktualizuj sterowniki do karty graficznej (Dla pewności). 

Opublikowano

Ale zrozumcie, mc 1.8.x ssie po prostu pałe. Do gry w 60 klatkach wzwyż to tylko marzenie dla przeciętnego komputera, optifine mało tu zrobi, u mnie nic nie zrobiło. Polecam grę jak na razie 1.7.x bez lagów i błędów dopóki nie wyjdzie jakaś sensowna aktualizacja łatająca tą optymalizacje.

Opublikowano

po pierwsze - skaf jest na 1.8, więc nie mogę grać na 1.7. po drugie - mam zainstalowany optifine - ch*ja dało. po trzecie - nie będę grał na jakiś low settings, ponieważ mój pc nie jest, aż tak ch*owy, żeby nie uciągnąć render +8 normal :v. a po czwarte - mam najnowsze sterowniki i nawet jakbym zaktualizował nic by to nie dało ;p

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też na 1.8 tak mam. Mało fps i ogromne lagi ;/ Optifine też mało daje dlatego nie gram na 1.8 :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...