Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzny czy więcej ramu?

KibiXe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może na początku przedstawie swój sprzęt:

AMD A8 6600K 4X3.9 GHZ

RADEON 8570D

4GB RAM(dostępne 2.50) DDR3

zasilacz 500w whiteenergy

Rozdzielczość 1366x768

Co się bardziej opłaca dokupic grafikę np taką http://allegro.pl/karta-graficzna-asus-radeon-r7-240-2gb-128bit-hdmi-i4924030396.html

czy dokupic 2GB ram? Nie wymagam jakiejs mega wydajności np full hd i max detale,mi wystarczy 50fps na średnich ustawieniach włącznie z antyalasingiem.Czy będzie jakaś róznica jak kupie taką grafike lub dorzuce ramu?

Opublikowano

Doskonały przykład osobnika który kupił gotowca "do gier" i mu nic nie działa, teraz liczy, że dokupi byle co i będzie wszystko magicznie śmigać.

Najpierw do zmiany zasilacz. Uważaj bo na tej grafice w coś pograsz. Sprecyzuj budżet. 

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Tu cie ździwię otóz bf3 całego przeszedłem far cry3 również dirt3 działa płynnie na srednich z wygładzaniem krawędzi 8x.Budżet max 250zł.

Opublikowano

Tu cie ździwię otóz bf3 całego przeszedłem far cry3 również dirt3 działa płynnie na srednich z wygładzaniem krawędzi 8x.Budżet max 250zł.

A ja grałem płynnie w beefa cztery na 4 giga ramu i pentiumie g2020 (pozdro dla kumatych). Zmieniasz zasilacz na jakiegoś używanego Chiefteca (po taniości na Allegro/Olx) No i za resztę kupujesz kartę (używkę oczywiście, bo z nówek nic sensownego nie znajdziesz), ale tutaj nic konkretnego Ci nie polecę, bo w używkach nie siedzę.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

ja beefa przeszedlem na e 6800 i gt440 wiec plz czym ty sie chwalisz?

sprzedaj ta bombe, kup najtanszego chiefteca i hd 5850 najlepsza w tej cenie (200zl)

ps apu sa spoko tylko przy wysoko taktowanym ramie (od 1866 wzwyz)

­

Opublikowano

Zadałem pytanie co się bardziej opłaca czy dokupienie grafiki czy więcej ramu a wy się zasilacza czepiliście.

Opublikowano

Zadałem pytanie co się bardziej opłaca czy dokupienie grafiki czy więcej ramu a wy się zasilacza czepiliście.

No to proszę bardzo - nie zmień zasilacza, a potem przyjdź z płaczem do mamy, że komputer spalony.

KLIK!

Opublikowano

Dobra a czy jak dorzuce 2gb ramu to będzie jakaś róznica w wydajności?

Czyli najpierw kupic lepszy zasilacz a potem grafika i rozumiem,ze 500w starczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...