Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uruchamianie serwera na plikach serwerowych Lastivia.eu s1.

CeTiSeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Siemanko :D

Zauważyłem, że dużo osób ma problem z uruchomieniem serwera na plikach Lastivia.eu.

Problem głównie polega na tym, że gdy wpisuje się złe passy to wyskakuje "Nieprawidłowa nazwa lub hasło" czy coś podobnego, a gdy passy są prawidłowe to "Błąd połączenia z serwerem".

Jest to spowodowane nie odpalającym się "game".

A więc

Krok 1

|

\/

Pobieramy pliki ( polecam pobrać gotową maszynę by Terenzo )

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

Krok 2

|

\/

Stawiamy serwer zgodnie z instrukcją ( link wyżej )

Krok 3

|

\/

Gdy już postawimy serwer nie uruchamiamy go tylko wgrywamy SF Lastivia.eu

http://www.mpcforum.pl/topic/1340096-pliki-serwerowe-lastiviaeu-s1/

Jak wgrać ??

Po wpisaniu /etc/rc.d/netif restart logujemy się do FTP serwera.
Przechodzimy do ścieżki /usr/home/ - wrzucamy tu lastivia_sf.tar
Potem przechodzimy do ścieżki /var/db/mysql/player i wrzucamy tu pliki z folderu lastivia_db i nadajemy tym plikom prawa 777.

W maszynie wpisujemy cd /usr/home potem rm -rf mt2. Po tej komendzie wpisujemy tar zxfv lastivia_sf.tar.gz
Po wypakowaniu plików wpisujemy cd i możemy sprawdzić czy nam się wypakował folder mt2 :) Jeśli się nie wypakowało to jeszcze raz to przeczytaj i postępuj zgodnie z instrukcją :)

Krok 4

|

\/

Przechodzimy do ścieżki /usr/home/mt2/share/locale/poland i otwieramy plik mob_drop_item.txt dowolnym edytorem tekstu.

Krok 5

|

\/

Usuwamy zawartość tego pliku i zapisujemy go :)

Krok 6

|

\/

W maszynie wpisujemy reboot i czekamy aż serwer się restartuje.

Jeśli ktoś nadal ma "Zostaniesz połączony z serwerem" musisz zmienić porty w root:

CH1- 13001 & 14001

CH2- 13002 & 14002

CH3- 13003 & 14003

CH4- 13004 & 14004

Logowanie- 11002

W przypadku serwer Hamachi powinno wyglądać tak:

648931419774579250428.jpg

Jeśli masz jakieś problemy lub czegoś nie rozumiesz pisz na PW lub na GG: 34836986

Pozdrawiam, Cetis.

slgbil.jpg

Opublikowano

Zbędny poradnik, każdy głupi chyba ma Sysser i piszę że nie może odczytać coś w mob_drop_item.txt tak?

Więc tam wejdzie i sobie odpali, wiadomo jak coś nie odczytuję z mob_drop_item czy special to nie odpalają channele.

Ale za wysiłek plusa mosz.

Opublikowano

No powiem Ci że sporo osób do mnie pisało na ten temat :) I nie wiedzieli nawet gdzie jest syserr z ch1 xD

slgbil.jpg

Opublikowano

Co do tematu to faktycznie każdy chyba już potrafi odpalić sf jakiego kolwiek serwera ale na pewno będzie przydatne dopóki poradnik będzię na pierwszej stronie bo potem nikt nie edzie szukał dalej xD

Opublikowano

Zbędny poradnik, każdy głupi chyba ma Sysser i piszę że nie może odczytać coś w mob_drop_item.txt tak?

Więc tam wejdzie i sobie odpali, wiadomo jak coś nie odczytuję z mob_drop_item czy special to nie odpalają channele.

Ale za wysiłek plusa mosz.

Idąc tym tokiem rozumowania każdy poradnik jest w jakimś stopniu zbędny

Opublikowano

W maszynie wpisujemy reboot i czekamy aż serwer się restartuje.

Wystarczy -.- Jest to na pewno bezpieczniejsze.

shutdown -r now

I'm here for You, not for myself

Always help You

Opublikowano

A gdzie o locale ?

Wbijacie do bazy . Potem do common , w zakladce locale edytujecie 1 linijke z germany na poland..  -- jeśli ktoś instaluje na pliki 2010

sygna.png

Opublikowano

u mnie jak pisze tar zxfv lastivia_sf.tar. to wyskakuje error opening archive . faile to open lastivia_sf

Znalazlem blad pisze sie tar zxfv lastivia_sf.tar.gz prosze z edytowac

Opublikowano

Mam problem ktory dotyczy wczytywania postaci

po zalogowaniu pokazuja mi sie stworzone postacie jednak po wybraniu ktorejs z nich wywala do ekranu logowania ktos wie w czym tkwi problem ?

Opublikowano

mnie równiez wywal po wyborze postaci HELP

rozwiazne, kolego wyzej musisz usunac all konto w mysql, i stworzyc nowe swoje gdyz na lastivi nie ma chunjo a logujesz sie na konto które jest w chunjo mi działa;D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja mam mały problem wczoraj udało sie go postawić i było ok, teraz edytowałem locale_string.txt, podmieniłem i nie moge sie zalogować, postawiłem na nowo serwa nic jeszcze na nim nie robiłem i nawet po ponownym wgraniu plików, nie moge wbić, wpisze zle pasy wyskakuje, że źle, jak dobre to ze zostanę połaczony ze serwerem 

wyskakuje cały czas 

PLAYER_MAX_LEVEL: 105LocaleService locale/poland/locale_string.txt
log_file_delete_old: stat: No such file or directory

8547014573848511113729.jpeg

Opublikowano

ja mam mały problem wczoraj udało sie go postawić i było ok, teraz edytowałem locale_string.txt, podmieniłem i nie moge sie zalogować, postawiłem na nowo serwa nic jeszcze na nim nie robiłem i nawet po ponownym wgraniu plików, nie moge wbić, wpisze zle pasy wyskakuje, że źle, jak dobre to ze zostanę połaczony ze serwerem 

wyskakuje cały czas 

PLAYER_MAX_LEVEL: 105LocaleService locale/poland/locale_string.txt
log_file_delete_old: stat: No such file or directory

syserry pokaż, wpisz ps w konsoli i daj ss

1221me.md.gif

Opublikowano

1. z tym juz jest ok, lecz wie ktoś może czemu jak mam strone postawione do tych plików, to strona jest on tzn pokazuje status serwa ile jest online, ale nie moge sie zarejstrować i zalogować, 

2. jak chce edytować locale_string.txt te co jest w db to jakoś specjalnie sie edytuje ? czy tak jak na inncyh plikach mogę sobie pliczek pobrac edytowac i potem wgrać 

??

bo gdy edytuje ten plik normalnie ..note++ i podmieniam to mi wywala serwa nie moge wbić do gry. by zmienić te wyrazy ,, <lastivia> zostaniesz wylogowany za ..> 

8547014573848511113729.jpeg

Opublikowano

1. z tym juz jest ok, lecz wie ktoś może czemu jak mam strone postawione do tych plików, to strona jest on tzn pokazuje status serwa ile jest online, ale nie moge sie zarejstrować i zalogować, 

2. jak chce edytować locale_string.txt te co jest w db to jakoś specjalnie sie edytuje ? czy tak jak na inncyh plikach mogę sobie pliczek pobrac edytowac i potem wgrać 

??

bo gdy edytuje ten plik normalnie ..note++ i podmieniam to mi wywala serwa nie moge wbić do gry. by zmienić te wyrazy ,, <lastivia> zostaniesz wylogowany za ..> 

no to wgraj po prostu standardowe locale string z terenzo, lol

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...