Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier 2800zł

FoxIARZ™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje komputer do gier do 2800zł. Chciałbym cały zestaw. Najlepiej procesor i7 oraz karta 3GB. Musi chodzić BF 4 na ultra, oraz GTA5 na Wysokich albo ultra 

Opublikowano

Cały zestaw, to znaczy? Monitor i system też, czy sama skrzynka? Jak  monitor i system też, to o bf4 na ultra zapomnij. (O Gta pewnie też, ale tego Ci nie zagwarantuje bo nie znamy ani wymagań, ani optymalizacji)

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Xenony to odpowiedniki i7 z zablokowanymi mnożnikami i bez zintegrowanej grafiki (chyba). Dla mnie nie mają sensu bo ktoś komu moc z 8 wątków się przyda to nie poskąpi na prawdziwego i7 (4790K), który po podkręceniu zostawia mocno w tyle wszelkie xenony.

Na zestawy z Allegro nie zwracaj nawet uwagi. Wszystko idzie kosztem czegoś innego, przeważnie dość ważnego.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

a czym się różni i7 xeon 1220v3 od i7 3370? który lepszy? Tak wogóle to na allegro są zestawy z kartami 3 gb i tym i7 xeon za 2600-2800 :)

i7 do gier jest nieopłacalna, nie jest Ci taki procek w ogóle potrzebny, nie wykorzystasz jego mocy. Proszę bardzo, kup sobie zestaw z allegro, nie zabronię Ci. Przecież karta ma 3 giga a procek to i7, szpan przed kolegami bo pro elo komputer. Tylko potem nie przychodź na forum i nie płacz, że Ci gry nie działają, że Ci się wszystko gotuje, albo, że Ci się komputer spalił :)

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

jakieś inne propozycje? :) może z allegro? i co lepiej żeby miał komputer? Mocniejszy procesor ale słabszą kartę graficzną? Czy Lepszą grafikę ale słabszy procesor? 

Opublikowano

Przy budżecie 2800 PLN naturalnym wyborem jest i5-4460-i5-4590. Nie powinieneś myśleć o zakupie Xeona/i7 ;)

Nie stać Cię na to.

W kwocie 2800 PLN taki zestaw będzie najwydajniejszy: http://www.morele.net/inventory/info/YGroLG/

Połączenie i5-4440 z R9 280X. Do tego masz płytę na formacie ATX i semi-modularny zasilacz od TT.

Opublikowano

postaracie się złożyć coś do 3000zł na morele.net albo gdzieś indziej zestawik z i7 i kartą graficzną 3GB? Myślę że da się kosztem innych podzespołów :) Pozdrówki

Opublikowano

k***a mac jakis sprytny inaczej jestes? i7 NIE jest do gier w np bf4 bedziesz mial 60 fps z i5 a 64 z i7 

I7 JEST DO RENDERINGU w grach nie różni sie niczym od i5 

a propo w 3tys dostaniesz i5 4460 + 290 

Opublikowano

nikt nie zna wymagan gta V na pc i nikt nie jest ci w stanie na to pytanie odpowiedziec

za 3k masz i5 4460 i r9 290 jak ktos wczsniej wspomnial, ale z 4gb ram jak ostatnio cos podobnego skladalem

­

Opublikowano

http://www.morele.net/koszyk/będzie wszystko współpracowało?

Zły link podałeś.

Xenony to odpowiedniki i7 z zablokowanymi mnożnikami i bez zintegrowanej grafiki (chyba). Dla mnie nie mają sensu bo ktoś komu moc z 8 wątków się przyda to nie poskąpi na prawdziwego i7 (4790K), który po podkręceniu zostawia mocno w tyle wszelkie xenony.

Na zestawy z Allegro nie zwracaj nawet uwagi. Wszystko idzie kosztem czegoś innego, przeważnie dość ważnego.

Nie bez zintegrowanej grafiki, tylko z grafiką z serii P zamiast HD, mają one dodatkowe instrukcje serwerowe, są przystosowane do korzystania z pamięci ECC itp.

Opublikowano

Musisz założyć konto na morele.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

nieoplacalna plyta glowna na h81 w takiej cenie, tylko 2 sloty na pamieci ram

4gb ramu tylko, i to jeszcze cl11 kiedy za niewiele wiecej juz sa cl9

obudowa 2/10, juz lepiej t4

zasilacz nie jest modularny, chyba ze na tym ci nie zalezy to moze byc

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...