Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie własnego serwera - Pomocy !

Valzenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Ja jestem Valzenis.

Od pewnego czasu mam ochotę utworzyć własny serwer.

Problem w tym, iż nie potrafię  :unsure:

Dlatego prosiłabym o waszą pomoc !  xD

Jeśli możecie wyślijcie Mi przydatne linki i napiszcie co trzeba zrobić krok po kroku.  :P

PS. Potrzebuję programistów, jeżeli takowi na tym forum istnieją (Wymagana znajomość C++ !!!)

Liczę na Was !!!  <3  <3  <3

Opublikowano

Zacznij od hamachi.

Nie ma poradnika jak zrobić serwer dedykowany, więc musisz się zadowolić hamachi xD.

Ok ! Jeszcze raz dzięki !

Tematu prosiłabym aby nie zamykać, ponieważ przyda mi się także kilka porad od innych ! : )

Opublikowano

Zawsze możesz wykupić VPS'a z Windowsem, ale nie polecam, jeżeli to nie jest większy projekt.

Jak masz jakieś pytania, wal śmiało :)

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Zawsze możesz wykupić VPS'a z Windowsem, ale nie polecam, jeżeli to nie jest większy projekt.

Jak masz jakieś pytania, wal śmiało :)

Właśnie to ma być większy projekt ! Zamierzam zrobić coś dużego. Na miarę Polskiego NosTale : )

@Edit

Kubaman,

yyC0PhG.png

Taki będzie dobry ?

Opublikowano

To ja się spytam tutaj, bo nie wiem, gdzie powinienem ^^

Jakie pliki serwerowe na dzień dzisiejszy są najlepsze? Które mają najlepszą optymalizację oraz największą funkcjonalność (w sensie, najbardziej upodabniają się do serwera głównego Nostale, mają najwięcej funkcji)?

No i są tylko pliki pod Windows, czy może... Są one pod Linux'a (lub jest otwarty kod źródłowy, aby móc go skompilować pod Lina)?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Jak będziesz pracował nad Waatem to moge pomuc.

Proszę Cie...ty pierw popracuj nad swoim słownictwem.''pomuc'' no nieźle,poza tym,sam pytałeś się ludzi jak postawić serwer i nie umiesz kompletnie nic,więc nie udzielaj się w takie tematy..

15284726796202320827271253918128nOQ5fL.j

Opublikowano

Właśnie to ma być większy projekt ! Zamierzam zrobić coś dużego. Na miarę Polskiego NosTale : )

@Edit

Kubaman,

1610314197701601315006.png

Taki będzie dobry ?

Wszystko byłoby spoko, ale systemem operacyjnym musi być koniecznie Windows.

Polecam Ci wybrać pod serwer Windows Server 2012

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

To ja się spytam tutaj, bo nie wiem, gdzie powinienem ^^

Jakie pliki serwerowe na dzień dzisiejszy są najlepsze? Które mają najlepszą optymalizację oraz największą funkcjonalność (w sensie, najbardziej upodabniają się do serwera głównego Nostale, mają najwięcej funkcji)?

No i są tylko pliki pod Windows, czy może... Są one pod Linux'a (lub jest otwarty kod źródłowy, aby móc go skompilować pod Lina)?

Z góry dzięki.

WAAT 0.9

Masz w linku który podał Lord : )

Wszystko byłoby spoko, ale systemem operacyjnym musi być koniecznie Windows.

Polecam Ci wybrać pod serwer Windows Server 2012

Postaram się poszukać : )

Opublikowano

Na wacie znam się.. Umiem dodawać itemki, mapki, npc, sklepy mobki i bossy. @Quality czy jak ci tam sam nawet waata nie potrafisz tworzyć

Opublikowano

Na wacie znam się.. Umiem dodawać itemki, mapki, npc, sklepy mobki i bossy. @Quality czy jak ci tam sam nawet waata nie potrafisz tworzyć

Hahaha,dojebaleś teraz.  xD Aż Ci lajka dam. :D Co z tego że potrafisz głupie mooby czy npc dodać na waacie,skoro nie zmienisz nic w nich,nie dodasz sp,wrożek,pojazdów itp...

15284726796202320827271253918128nOQ5fL.j

Opublikowano

Przeczytałam, że są w sklepie itemki +10, jak można zmienić aby były u0 +0 ?

Chciałabym mieć wszystko tak jak na polskim NosTale.

Pomożecie ?

Kubaman do boju ! :P

PS. Nie mogę pobrać tego MySQL Server. Tzn. Nie wiem gdzie to jest (nigdzie nie widzę wersji 190mb). Poda ktoś linka ? :)

Opublikowano

Przeczytałam, że są w sklepie itemki +10, jak można zmienić aby były u0 +0 ?

Chciałabym mieć wszystko tak jak na polskim NosTale.

Pomożecie ?

Kubaman do boju ! :P

PS. Nie mogę pobrać tego MySQL Server. Tzn. Nie wiem gdzie to jest (nigdzie nie widzę wersji 190mb). Poda ktoś linka ? :)

Polecam Ci pobrać Xampp, jest wygodniejszy i dużo szybciej postawisz serwer. Co do itemów tak, da się i jest to proste

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Polecam Ci pobrać Xampp, jest wygodniejszy i dużo szybciej postawisz serwer. Co do itemów tak, da się i jest to proste

Grrrr... Mówisz Mi to, gdy już wszystko pobrałam ?!

(Zabiję Cię później) Hehehe...

A masz może gdzieś poradnik do tego ?

Opublikowano

3teGy8h.jpg

Problem z odpaleniem EMulatora, Pomocy !

PS. Z resztą już wszystko ok, na serwerze jestem, tylko, że się crashuje gdy klikam na moba.

Opublikowano

8351314197842381315006.jpg

Problem z odpaleniem EMulatora, Pomocy !

PS. Z resztą już wszystko ok, na serwerze jestem, tylko, że się crashuje gdy klikam na moba.

Może ma za mało PŻ albo PM [min. 100], albo źle zastosowany został wzór.

I WANNA BE ME ME ME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...