Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hobbit - Bitwa pięciu armii (Uwaga - spoilery)

Exíle_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Władcy Pierścieni wykorzystano taktyczne zagrywki:

- Szarża z oślepiajacym blaskiem słońca ( Helmowy Jar i drugi dzień walki na polach Pellenoru)

- albo chociażby wiarołomcy, którzy nagle pojawili się na polu bitwy i  przelali się przez wrogów niczym morze umarłych.

A w Bitwie Pięciu Armii? 

Nie chodzi mi o to, że orkowie nie istnieją, ale, że to gobliny tam powinny brać udział. Do tego nie zastosowano tam nic taktycznego. Naprawdę nie wiem co się wydarzyło, żeby ogromne orkijskie armie uciekły przerażone. Bo zginął Azog? Ktoś kolejny na pewno przejąłby dowództwo ;) Krasnoludów przybyło mało, ciągle ginęli, ale w trakcie bitwy nagle ich przybywało, bo liczba walczących się nie kurczyła. To wszystko było jakieś 8/10 w skali "bezsęsu".

A teraz cię zrozumiałem masz rację !!

Nie pokazali konca wali tylko śmierć Azoga i Orły które zaczeły wybijać resztki orków a co się działo na dole nic z tego nie pokazali teraz jak napisałeś masz rację w "Władca Pierścieni" zawsze było coś nie możliwego i zawsze ktoś się pojawiał tutaj tego zabrakło Orły były, ale ich walka była widziana przez 1min filmu.

Bardziej się skupili na walce Thorina z Azogiem dlatego tak wyszło.

Jeżeli chodzi o taktykę to jedno musisz przyznać Krasnoludy i Elfy połączenie sił to było imponujące.

837371446280124127260.png
Opublikowano

Jedna sprawa mnie tylko wkurwila ale to tak konkretnie, ze naprawde szok..

Podczas gdy Thorin z ekipą wybiegli to chwile po tym była scena z Thorinem i Dainem, ktorzy sie przywitali, przytulili i cos tam pogadali podczas gdy byłi okrązeni przez orków..

Dlaczego hordy orków zamiast ktoremuś z nich wbić nóż w plecy to wolały zrobić grzecznie kółeczko i miejsce dla ich powitania i bić się z boku?!

Opublikowano

Podczas gdy Thorin z ekipą wybiegli to chwile po tym była scena z Thorinem i Dainem, ktorzy sie przywitali, przytulili i cos tam pogadali podczas gdy byłi okrązeni przez orków..

Dlaczego hordy orków zamiast ktoremuś z nich wbić nóż w plecy to wolały zrobić grzecznie kółeczko i miejsce dla ich powitania i bić się z boku?!

Takie akcje masz w wielu filmach, że pod czas walki mają czas na pogadanie sobie lub przytulanie się. Chociaż widza to bardzo irytuję to nie unikają tego.

837371446280124127260.png
Opublikowano

Masz rację. Jedyne usprawiedliwienie jakie mam dla cyklu Hobbita jest takie, ze Jackson chciał, aby Hobbit był bardziej baśniowy, niż LOTR. W końcu książka miała być przeznaczona dla dzieci. 

Nie wybaczam tylko jednej rzeczy - kamiennych gigantów w pierwszej części. Ale znając mnie, to pewnie i tak będę wszystkim ten cykl polecał :P

Opublikowano

A ja dopiero w czwartek do kina idę, w końcu jest emitowany w dobrej porze dla mnie... 

A jak ktoś chce bardzo zobaczyć, to zostawiam link.

http://www.cda.pl/video/17145771/Hobbit-Bitwa-Pieciu-Armii--2014-Napisy-PL

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

jeśli jest Baśń to chciałbym poczuć klimat. a dialogi i skupienie się na poszczególnych bohaterach powoduje taką papkę. nawet we Władcy Pierścieni dialogi i gra aktorska oddawały klimat (czasami były jakieś żarty holiłudzkie ale dało się to zjeść).

Książka > Film zdecydowanie i jeśli ktoś jest wymagającym odbiorcą to nie polecam.

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Całą trylogie oglądałem totalne dno zwykła bajeczka dla gimbusów.

Dziecinne sceny  przede wszystkim gadanie piskliwym głosikiem przez trole i orki,smarkanie w chusteczki przez trole,klimat też jest taki jakiś bajkowy. Efekty specjalne mimo że b.dobre to dużo bardziej animowane,a nie realistyczne jak w Lotrze,śpiewy goblinów.Jeszcze tylko brakuje księżniczki zamkniętej w wieży.Gdyby był ten klimat z władca pierścieni to dla mnie film dekady ale ten pidżej dżekson zjebał wszystko tak jak szczobra z wiedźminem który również mógłby być z*******y tylko amatorzy wszystko zjebały trzeba było czekać ponad 10 lat aż w końcu ktoś się weźmie za wiedźmina ale przewiduje że też z tego wyjdzie gówno

Opublikowano

Miałem bekę z powodu kilku niedociągnięć razem z kilkoma kolegami, ale największy efekt na calym kinie zrobiło to, gdy angielskie "Yes" zostało przetłumaczone na nasze "Nie" :D

Opublikowano

Miałem bekę z powodu kilku niedociągnięć razem z kilkoma kolegami, ale największy efekt na calym kinie zrobiło to, gdy angielskie "Yes" zostało przetłumaczone na nasze "Nie" :D

Pamiętam był taki moment!!! :D

Też się zastanawiałem... kto to tłumaczył :P

Opublikowano

ostatnia czesc to w sumie tylko mlucka :) fajne efekty no ale nudzila mnie.

Ale bylem na kazdej czesci wladcy pierscieni i hobbita w kinie wiec ostatniej nie moglem przegapic :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...